1. Financieel opvoeden loont

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Van economie naar egonomie
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Diverse vogels en spreuken Niet klikken.
Verlichtingsdenker: vertrouwen in de rede
Huiswerktips.
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
We zijn toch allemaal gelijk…
GELD!!! Je kunt er een huis mee kopen, maar geen thuis.
Welkom bij de World Vision Quiz.
Ivo Valkenburg, directeur Adviesklimaat bv What a Wonderful World! Louis Armstrong
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Ik droomde dat ik een interview had met God.
IN VERBAND MET DE ONTWIKKELINGEN IN DE SAMENLEVING IS HET PROGRAMMA ‘DE RIJDENDE RECHTER’ KOMEN TE VERVALLEN (voor informatie zie teletekst)
Kinderboekenweek op de Wissel
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Belangrijke waarheden om even over na te denken
ZACHTE WOORDEN VOOR DE OUDERS ….
Lieve zoon/dochter ....
Genieten van genoeg Welkom op TOV! Vraag…? Wie, o wie is er echt tevreden met wat die heeft? En vindt dat die genoeg heeft?
Vrij! In Jezus’ naam. Christus kwijtraken Vrij! In Jezus’ naam. Christus kwijtraken welk gewicht geef ik dingen in mij leven?
Als je meer middelen hebt dan doelen,
“Geef en je zal gegeven worden.”
Leven zoals God het bedoelde?!
Hoofdstuk 1 Waar blijft je geld?
de ze me je te de wat moet ik doen ik stop de ze me je te de wat moet ik doen ik stop.
DIGITALE COLLAGE ESTHER
Helpen met huiswerk..
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Hoofdstuk 1 Geld en Welvaart
ADVENT 2014.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Kinderen over de liefde Grappige uitspraken en quotes
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Een baas is iemand met de mentaliteit van een werknemer, maar die geen klop meer wil doen. Coluche.
Orchies met.....spreuken De orchideeënfamilie is één van de
Met geld kan men Een woning kopen. Maar niet het geluk !
Welkom in de samenkomst
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Het Geluk.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Alcohol, roken en opvoeding
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Denken in mogelijkheden
Wat voor inkomen heb je & waar blijft je geld?
‘Mixed up piles’.
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
Samen in actie voor kinderen op de vlucht. “Ik heb mijn enige paar laarzen afgestaan aan mijn zusje, omdat ik niet wil dat haar tenen bevriezen.” Khalil.
1 Budget Challenge Workshop 2015 mbo Schulden Oorzaken, gevolgen en oplossingen van schulden Pauze Het voorkomen van schulden Uitgaven en inkomsten.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Workshop Verkiezing student-ondernemer maart 2013 Albert Kraaij Kamer ST 3.77 Tel. 070 – (ma en do)
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Wie is Altersum Onafhankelijk adviseur. Altersum verkoopt geen producten en heeft geen aanstelling bij een bank en/of verzekeraar. Sterker.
Doelen realiseren met media
Doelen realiseren met media
Reken je (niet) rijk.
Geloofsgemeenschap De Goede Herder
Het district Mymensingh in Bangladesh is een achtergebleven gebied
What will you do to change the
Presentatie bedrijfsplan
Mag ik ook naar school?.
Mag ik ook naar school?.
Transcript van de presentatie:

1. Financieel opvoeden loont Jaarlijks inkomen tweehonderd euro, jaarlijkse uitgaven honderdnegenennegentig en een halve euro, gevolg: geluk. Jaarlijks inkomen tweehonderd euro, jaarlijkse uitgaven tweehonderd en een halve euro, gevolg narigheid.   naar Charles Dickens

2. Test uw opvoedvaardigheden In de literatuur zijn de bedorven kinderen van heden, zelden de grote mannen van de toekomst.   John Petit-Senn

2. Opvoedvaardigheden Middel Leerdoel Zakgeld Koopkracht kent grenzen Verdienen aan klusjes Inspanning loont Sparen Consumptie kunnen uitstellen Bijverdienen, ondernemen Zelf geld kunnen verdienen Beleggen Geld kan groeien

3. De spiegelmethode Men verdwaalt niet omdat men niet weet, maar omdat men denkt te weten.   Jean-Jacques Rousseau

4. De jampottenmethode De dingen die men het beste weet zijn die, welke men niet van anderen heeft geleerd.   Vauvenarques

4. De jampottenmethode Tien tips bij de Jampottenmethode 1. Behandel elk kind als individu 2. Wees open over geldkwesties 3. Wees geduldig en laat kinderen fouten maken 4. Bemoei u niet met hun vrij besteedbare geld 5. Help kinderen niet bij tekorten 6. Heb jaren geduld 7. Laat kinderen hun eigen doelen stellen 8. Stop met nemen van beslissingen voor uw kinderen 9. Leen kinderen nooit voor consumptie 10. Geef het goede voorbeeld

5. Lessen van de Rijken Er is maar een maatschappelijke klasse die meer over geld denkt dan de rijken, en dat zijn de armen.   Oscar Wilde

5. Lessen van de Rijken Denkpatroon van minima en modalen Denkpatroon van rijken Geld is de wortel van alle kwaad Geldgebrek is de wortel van alle kwaad Dat kan ik me niet permitteren Hoe kan ik me dat permitteren? Ik zit krap, want ik heb kinderen Ik wil meer verdienen, want ik heb kinderen Studeer hard zodat je een goede baan krijgt Studeer hard zodat je een goed bedrijf kunt kopen Geld is onbelangrijk Geld is macht Ik werk voor geld Geld werkt voor mij Geld lost problemen op Intelligentie lost problemen op en levert geld op

5. Lessen van de Rijken Tien tips van Robert Kyosaki 1. Stimuleer kinderen om onafhankelijk en origineel te denken. 2. Geef ze zelf financiële kennis. Ze leren het niet op school. 3. Wees niet te gefixeerd op een goede opleiding en dito baan. 4. Stimuleer kinderen om goederen en diensten te verkopen. 5. Stimuleer kinderen om te beleggen of te ondernemen. 6. Stimuleer kinderen tot organiseren/leiding geven. 7. Adviseer vakantiebaantjes te selecteren op wat je ervan leert. 8. Adviseer zich in opleiding en werk niet te veel te specialiseren. 9. Laat ze jong beginnen! Een vaste baan en eigen huis zetten je vast. 10. Steun kinderen met ondernemingslust!

6. Schenk eerst wijsheid dan geld Indien het vat niet schoon is, verzuurt alles wat men erin giet.   Horatius