Korte peiling Wie vindt zichzelf sociaal ondernemend?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aandacht voor het steunend netwerk
Advertisements

Persoonlijke Toekomstplanning
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
WE GAAN VOOR GOUD! Voor ondernemers die durven dromen! Peter Blokland.
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
Op het Zuyderzee College
Keuze projecten. • Inzetbaarheid keuze projecten • Op de site Integrale Archimedes ProjectenIntegrale Archimedes Projecten • Vakoverstijgend:
WORKSHOP GESLAAGD IN HET VAK: ROC MONDRIAAN – DE HAAGSE HOGESCHOOL 3 OKTOBER 2013 ONDERNEMERSCHAP EN ONDERWIJS.
Marc Van Gils – Marc Mathyssen
Workshop creatief brainstormen
De Proostdijschool School vol talenten Prachtig om er kind te zijn, Prachtig om er te werken.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Kansenbeurs 2010 Op zoek naar activiteiten of vrijwilligerswerk?
Opzet van de workshop Kennismaken
Oudere werknemers in het hbo Vervangingsvraag van oudere werknemers Oudere werknemers is de oplossing voor de vervanging van oudere werknemers (Korver.
Vrouwelijk ondernemen leer je zo Women inc.
Ludo Daems.
Presentation Of Learning
Personal branding jongeren Recrutering 2.0
CREATIVE MARKETING WC 4, jaar 1, Winter 2009 Best practices Me, You and Me Hoe maak ik van mezelf een brand? Docent: Toine Nagel.
Koptekst Datum Cyclus succesvol ondernemen. Ondernemersvaardigheden Kamer van Koophandel Pieter Dijkhuis Voettekst.
Ondernemen(d) in het onderwijs
Workshop Vrijwilligerswerk Het hoe en wat Door Timbo.
Congres Appreciative Inquiry
Coachen Maandag 14 juni 2006.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
13/02/2014 Onderzoek Happy Aging 1 : De context. Wie zijn die ouderen (verschillende profielen: leeftijd, opleiding, voormalig beroep, locatie, interessen,
Vraag de leerlingen om tijdens de lessen aantekeningen te maken.
Communicatie met ouders
Crisis en het domino-effect
Korte termijn Beleidskeuzes uitgaande van de brainstormsessie van 11 Februari Wie zijn wij Wat gaan we doen aan zwakke punten Welke kansen gaan we verzilveren.
Brede open school Aansluiting bij ppp van Jan de Maeyer. BOS GO!2020 sd alle scholen tegen 2020 brede scholen : Wat ? visietekst To teach vs to educate.
‘NLP Basiscursus Je ongekende vermogens’
Aan de slag met waarderend vernieuwen
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Training Capaciteitsgerichte benadering Jasper Kimenai en Hechmi Souguir uur.
Ouderraad olfa Schooljaar Klasvergaderingen – September 2015.
Lesbrief Jongerenprogramma
workshop Fraude voorkomen in het Sociaal Domein
In opdracht van Overlast in Amsterdam West ‘Het Columbusplein’ Project Ondernemen De Haagse Hogeschool Jeoffrey van Zijp.
VERSTERK WAT WERKT.
Solidariteit in het sociaal domein Regionaal verdelen van kosten en risico’s, balans en vooruitblik Ard Schilder, 5 november 2015 Tijd voor een relatie.
Social work: Het verschil dat jij maakt.
Subsidie van de Provincie Noord-Brabant maakte dit project mogelijk Samen InterActief Vier jaar PC-DoeMeeCentra in Noord-Brabant Samen InterActief.
Matchcare REGIE OP JE EIGEN LOOPBAAN: WORKSHOPS TER INSPIRATIE.
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
Kick off IKC Europaschool Welkom Soep met … IKC Europaschool (wie, wat, waarom) World café Afsluiting Rondje door de school (Reageren?
Workshop: StemPresentatie Presenteren vanuit stem, adem, klank, houding, expressie. Vergroot de impact van jouw pitch!
BRENGEN IN PLAATS VAN HALEN Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere stip focus en strategie.
MOTIVATIE. Dromen en Idealen Jongeren dromen en hebben idealen.
HET MOOISTE GESCHENK Het mooiste geschenk Muziek: Nana Mouskouri- Roses love Sunshine.
Buurt op Eigen Kracht Mee®doen. De samenleving en onze inzet Profes- sionele inzet Collectieve voorzieninge n Mensen zorgen voor elkaar Mensen zorgen.
Regie op je eigen loopbaan: workshops ter inspiratie
Workshop ‘Echt netwerken, werkt echt!’ Bert Breukers, ondernemersadviseur en trainer ROZ.
Talent in Ontwikkeling
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
DISCDISC Meer inzicht in je gedragsfactoren en gedragspatronen!
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Welkom bij ZomerOndernemer
Wat is jeugdwelzijnswerk?
De praktijkgerichte leer- en ontwikkelgemeenschap voor het
Talent in Ontwikkeling
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
© UNIEK IN DE KLAS.
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Workshop pitch BloemistExclusief
Havo op de Passie Sneak Peek 21 november 2018
Wat heb je nodig? Papier, potlood en materiaal om in te kleuren.
Supported Employment en meerwaarde van leerstage naar werk
Transcript van de presentatie:

Korte peiling Wie vindt zichzelf sociaal ondernemend? Wie is er sociaal ondernemer nu? Wie zou er sociaal ondernemer willen worden?

The do’s and don’ts van Move Nooit gedacht sociaal ondernemer te worden maar nu toch geworden, zo gegroeid. Die leerervaringen van die groei ga ik met jullie delen om vanuit een praktijkbeeld te komen van wat nu een sociale onderneming

Start Aeroplay: Orca, Mitros, Ariënschool

Een Move project Daar is het Move concept uit komen rollen Eigenaarschap en verantwoordelijkheid leggen bij de doelgroepen Move een coordinerende rol ipv uitvoerend

Spreek je droom uit! Lange termijn plannen Spar met mensen Pitch je verhaal Inventariseer naar de vraag Denk groot Voorbeeld oranjefonds 3 jaren plan In gesprek met Hans de Goeij / Paul Verweel / Voorbeeld Erika Terpstra en haar drie mensen regel In gesprek met de Gemeente om de vraag te polsten

Alleen ga je harder, samen kom je verder Vorm een team en werk samen Thekla en ik vullen elkaar aan, zij had een netwerk bij een aantal externe partijen, ik ook en zij had ondertussen wat ervaring met het schrijven van businessplannen Verhaal zo veel mogelijk sparren en mensen om hulp vragen: Jochem/Jochum Uyterhage/Sparren met Oranje Fonds e.d. Voorbeeld Erika Terpstra en haar drie mensen regel Haal goede mensen binnen Vertrouw in de mensen en geef de ruimte om te experimenteren, je weet meer niet dan wel maar met zn allen weet je een hele hoop Vorm een team Zoek elkaar kwaliteiten op en ondersteun elkaar Vertel je verhaal aan iedereen en vraag om hulp Spreek mensen aan op hun kennis en expertise

Samenwerking doen we ook in onze projecten Spreken kinderen en studenten aan op hun kwaliteiten en laten dit comiberen tot een team met de maatschappelijk partner

Ondernemertje spelen Doorzettingsvermogen Energie Enthousiasme Risico’s durven nemen Mensen kunnen motiveren Persoonlijkheid -Gaat niet altijd zoals je zelf zou willen Moet een beetje in je zitten maar je kan het ook aanwakkeren Denken in oplossingen ipv problemen Mensen meekrijgen, laat mensen voor jou lopen ipv alles zelf te willen doen

Onzorgvuldigheid Verschillende contexten Stem verwachtingen goed af Relatiemanagement Vraag om hulp Focus verliezen Je netwerk groeit Je werkt in veel verschillende contexten Manage al deze contacten goed en stem verwachtingen goed af Voorbeeld Move: Sommige partijen hadden soms van ons verwacht dat we zouden inspelen op het vergroten van de sportparticipatie, sport is bij ons echter echt een middel en geen doel. Dit goed communiceren is dus hele erg belangrijk. Het realiseren van een van de ideeen van de kinderen bleek in de praktijk toch niet mogelijk, heel vervelend maar wel mogelijk. Dat is niet erg zolang je erm aar goed over communiceert. Zeg dus niet overal ja op en vraag tijdig om hulp. Ondernemers kunnen gelukkig niet alles maar denken dat vaak wel en vragen dus niet om hulp. Focus in wat je wil doen en wie je daar bij nodig hebt

Kwaliteitsverlies ‘Nee is oke’ Kwaliteit belangrijker Uitkijken dat je niet tegenovergestelde bereikt door valse beloftes en teleurstellingen Je wil zo hard en spreekt met zo veel mensen dat het gemakkelijk is om iedereen zijn bijdrage te laten leveren en dat je alleen wil knallen Lever niet in op je concept Wijs ook zaken af Voorbeeld: meedoen met gymles Anders kan het tegenovergestelde bereiken dan je doelstellingen

Sociaal ondernemen = DOEN Besteed niet teveel uren aan een projectplan, gewoon doen vooral.  Laten zien wat je al gedaan hebt overtuigt! Actie en laat je actie zien. Creeer succes en vergroot dit uit!! Probeer uit en scherp je concept aan Zoek de media op

Workshop De ingrediënten van het Move-project Helios & het Keerpunt Eigen passie/talent; tekenen, enthousiasme, organiseren, enthousiasmeren 2. Krachten in netwerk: Vader die schilder is, betrokken docenten en ouders, vriendin die kunstenares is 3. Uitdaging: Meer kleur in de wijk Zelf doen Werkgebied van de Rabo nadenken over financiële educatie Wat speelt er in die deelgebieden (profielschets per deelgebied erbij pakken en de vraag formuleren) Wat voor ideeen heb je zelf om dit aan te pakken? Ga in groepen van drie uit een in hetzelfde deelgebied en ga nadenken over je idee Wat heb je nodig in partijen, geld, middelen, ruimte en organsitie? 20/30 min om hierover na te denken en een pitch van 1 min voor te bereiden om jou idee voor de gehele groep te pitchen (1 persoon per groep)

Schouders eronder ‘A je to’ Mooie ideeen. Hoe kunnen we dit nu communiceren aan andere studentleden van de Rabobank? Hoe zouden jullie aangesproken willen worden? Hoe zouden jullie in actie willen komen? Wat leeft er onder jullie collega’s en hoe kunnen we daar op aanspreken?

Wie wil er nu sociaal gaan ondernemen? Wie is er enthousiast geworden en wie wil er zelf mee aan de slag? Wie wil sociaal ondernemer worden? ACTIE!

Wil je meedoen? Kom maar op! renske@stichtingmove.com michiel@stichtingmove.com Mooie ideeen. Hoe kunnen we dit nu communiceren aan andere studentleden van de Rabobank? Hoe zouden jullie aangesproken willen worden? Hoe zouden jullie in actie willen komen? Wat leeft er onder jullie collega’s en hoe kunnen we daar op aanspreken?