Mensen met hersenletsel

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Aandacht voor het steunend netwerk
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Flip Jan van Oenen Clemens Bernardt
Acceptatie Thema-avond voor De Piloot, maart 2011 Antoinette Loenen
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Prima Pleegzorg Op volle kracht vooruit! 12 juni 2012
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Mogelijkheden en beperkingen bij terugkeer naar arbeid
AWBZ Begeleiding Dinsdag 6 maart 2012 Wmo Raad in Hengevelde.
Lectoraat Rehabilitatie Groningen
Advent Week 1.
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
Heb het goed hou het goed Corrie Blijdorp De Driehoek
Werelddierendag 4 oktober.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
6 september 2012 Vakgemeenschap Sociale Stijging Thema Wonen
Oikonde Brugge-Oostende Dienst voor pleegzorg Oikonde Brugge – Oostende of
Workshop Knallende ruzie
Mijn familie..
Levensvragen Over geluk…..
hoe autismevriendelijk ben ik
De onzichtbare gevolgen van NAH: in beeld ?
Presentatie Epilepsie
Trajectbegeleiding Maya Delafontaine 1BaSWC.
MEDIA EN CREATIVITEIT MEDIA EN ONDERZOEK
Glimlach...en zet het geluid aan.
Ondersteuning van mantelzorgers Vlaams Patiëntenplatform vzw 27 april 2009 Gent.
Invloed uitoefenen en toch erbuiten blijven..
Welkom in deze kerkdienst
Sjoerd Kooiker (met dank aan Josje den Ridder)
Minisymposium “En, wat heb jij vandaag gedaan?”
Welkom op onze thema-avond
Ondersteuning bij leven met een beperking
Ontwikkeling van de ouderrol als onderdeel van het herstelproces
Wees alert op uiterlijk niet zichtbare beperkingen Jenny Palm – December 2013 Jenny Palm, Praktijk Hulp bij Hersenletsel Maarn/Amsterdam 2013.
Wat een haan deed om niet vervangen te worden door een jongere.
Links Rechts mensen zijn sociaal en hebben veel voor anderen over mensen zijn vooral gericht op hun eigen belang slecht gedrag komt door de.
Pabo studenten op zoek naar het ideaal van Big City Helmond.
Residentiële hulpverlening Drs. C.P.G. Tilanus. Wat is residentiële hulpverlening? = de persoon krijgt dag en nacht opvang en begeleiding in een tehuis.
De pedagogische civil society en het CJG.  Sociale omgeving = belangrijk voor advies over opvoeden  Minder mogelijk door: - Maatschappelijke ontwikkeling.
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Zelfhulpgids naar werk
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Vrienden.
Advent 2014 Logo school.
Deel 3 Paneldiscussie. Krijgt de christelijke invalshoek voldoende aandacht in de medische zorg? Lieverse: Christenen zijn als minderheid vaak bang om.
Studiedag peiling eindtermen Wereldoriëntatie, Brussel, 23 mei 2012 Kaat Wils, Lerarenopleiding Geschiedenis, KU Leuven.
Jij bent okay! Een competentietraining voor jongeren met LVB en hun ouders met psychische en/of verslavingsproblemen Ivon Riemersma Junior onderzoeker.
Heel interessant !.
Een jongeman komt in de apotheek en vraagt de apotheker :
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
 Wie heeft er hyves?  Hoe vaak zit je er op?  Schelden op Hyves hoort er nu eenmaal bij, iedereen doet dat, ik ook.
Waarom LINDA Persoonlijke Begeleiding, Advies & Ontwikkeling < < 1 van 9 > >
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Aandacht voor sociale steun en vroegdetectie
Ik ik ben Noortje van Dijk Ik ben 9 jaar Mijn hobby is buitespelen,knutselen,handbal Ik zat op judo ik ben gestopt met de twee oranje slippen mijn lijder.
Wij ziin oud, maar voelen ons jong !!
Maureen Naarden -Karsters 24/11/2015.   1. Inleiding  2.Veel voorkomende vragen  3.Omstandigheden van de patiënten  4. Behoeften van de patiënt in.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Single zijn, bijbel en gemeente. Citaat ‘Dominees moeten niet zo zielig doen over alleenstaanden. Als ze in een doopdienst gevoelig bidden voor alleenstaanden,
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Van segregatie naar inclusie … Tom Vermeulen directeur BuBaO KOCA vzw.
Pak ‘t samen op. Huidige Situatie Toeleiding Zorg begeleidt zwerfjongeren de eerste 12 weken. TZ heeft gemiddeld 30 aanmeldingen per jaar. 25 jongeren.
Keuzedelen Ontdek de kansen voor zorgorganisaties
Spelling & Dyslexie 2 collegeweek
Transcript van de presentatie:

Mensen met hersenletsel Hoe ermee om te gaan? Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Communicatie met mensen met hersenletsel soms een vraagteken Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Hoe om te gaan met anders zijn Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

KRAMP anders, niet gelijk wel gelijkwaardig “In Downistie wordt een niet bestaande gelijkheid gesuggereerd”. “Het anders zijn van mensen met het syndroom van Down als uitgangspunt nemen, dat is gelijkwaardigheid. Het is onderzoeken op welke terreinen en in welke mate zij met hun beperking deel kunnen nemen aan de ‘onbeperkte’ wereld. Het is tegelijkertijd empowerment van hun eigenheid en acceptatie van hun ‘ik ben anders, nou en?’”. Ingezonden stuk Volkskrant door ouders jongen met syndroom van Down18-03-2011 Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Tekening van een vrouw met hersenschade Angst, depressie en verwarring over hoe anders ze geworden is Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Gedicht van vrouw na haar hersenletsel Ik zoek een ander mens in mij maar kan haar niet vinden mijn oude zelf niet meer vinden Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Mensen met niet aangeboren hersenletsel Respect voor mogelijkheden en zeker ook voor de onmogelijk- heden/anders zijn dan voorheen Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

1 + 1 = veel Het gaat niet zozeer om de stoornissen op zich, maar om de combinatie van de verschillende stoornissen. CVA rechts, halfzijdige verlamming links kort lontje, impulsief, moeite met overzicht eigen zaak, grote financiële zorgen ernstige relatieproblemen en ruzie met de kinderen Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Mensen met niet aangeboren hersenletsel Respect en aandacht voor het sociaal systeem (partner, kinderen, ouders, broers, zussen, vrienden). Papa is boos Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Omgaan met mensen met hersenletsel: bekijk de individuele situatie 1. Wat is er aan de hand/ziektebeeld? 2. Welke stoornissen zijn er? 3. Welke last heeft de persoon daarvan, wat kan hij niet meer (of niet meer goed)? 4. Welk effect heeft dat op zijn functioneren in het maatschappelijk leven? 5. Hoe ziet zijn persoonlijke achtergrond er uit , dus ook het SOCIAAL SYSTEEM? 6. Welke fysieke en sociale ondersteuning is er? Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Drie kernbegrippen bij het omgaan met mensen met hersenletsel Accepterend Directief Bekrachtigend Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel

Praktijk Hulp bij hersenletsel, Maarn Praktijkhouder drs. Jenny Palm Drs. Rianne Petersen Meike Molenveld, MSc Drs. Ab Voskamp, praktijkmanager www.hulpbijhersenletsel.nl Jenny Palm Hulp bij Hersenletsel