Hoe zie ik het universum, en wat is mijn plaats erin?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Waarom ben ik hier op aarde?
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
“Ik ben een spiritueel mens” - Terrell Owens Ik word vermoeid van niet-godsdienstige types die het woord “spiritueel” overmatig gebruiken. (En ik ben.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Kindermoment.
Mythen Natuurwetenschap Creationisme Evolutie
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
Kader van deze presentatie:
Profetie. De woorden die de HEER tot Israël heeft gesproken bij monde van Maleachi.
Muziek : Bert Kaempfert Morgen
Woord van Leven April 2014.
‘Zijn alle godsdiensten gelijk?’. Jezus zegt: Bij Mij moet je zijn! Een andere weg is er niet. Alleen door Mij kom je bij God.
Risico … hoort er nu eenmaal bij Hoe neem ik deelnemer daarin mee? mr. dr. Emilie Schols Geld voor later, 17 april 2014.
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Het Leven /04/2017.
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
God en ons.
Wat is de zin van ons leven?
WELKOM TOV’ERS.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Onder, boven, voor en achter
Als woorden....
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Godsdienst.
Zo ga ik door.
Voor Aranka... Van Aart.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
HC Zondag 3 De leer van de erfzonde verzet instemming het kwaad zit in de wereld en in onszelf Andreas Kinneging: de mens deugt van nature niet (in: Geografie.
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
GOD HEEFT OOG VOOR JOU!.
Niets zonder Gods zegen
Zingen Vers 1 Zo vriendelijk en veilig als het licht
Woord van Leven Maart 2011.
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
HemelAarde Gods ruimte en onze ruimte Gods ruimte is een andere soort van locatie, tegenover onze ruimte, niet een locatie (hemel) binnen onze ruimte.
De schepping van de mens 1 Genesis 3. 2 Hoe kan ik, als christen, Genesis 3 een zinvolle plek geven in mijn leven in deze wereld?
 Wie heeft er hyves?  Hoe vaak zit je er op?  Schelden op Hyves hoort er nu eenmaal bij, iedereen doet dat, ik ook.
Als een grote boom gevallen is Soms lijkt ons geloof op een bos.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Project ‘Ernstig betrokken’
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
VREUGDE.
Vertrouwen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Wij ziin oud, maar voelen ons jong !!
Heer, maak mij een instrument van uw vrede. Laat mij liefde brengen, daar waar haat is; vergeving, waar mensen elkaar pijn doen; geloof, daar waar.
Hoe kan het leeg ongelovig hart een ruimte voor God worden?
Wat is belangrijk? Dat we Gods goedheid beleven Dat we dagelijks veranderen Dat we op weg zijn naar heerlijkheid Dat we leren zien met Gods ogen.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
-Wetten en regels? Thema: Door Christus handhaaft God Zijn scheppings-ideaal.
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Voorstelling van het vak KATHOLIEKE GODSDIENST. Doel van het vak KATHOLIEKE GODSDIENST Kinderen helpen om te groeien als mens en te bouwen aan een eigen.
Hecht verbonden aan het Lam Nieuw Jeruzalem: nieuwe mensheid
Geloven… waarom?.
wie kan God zien en in leven blijven? omdat we liefhebbers van de duisternis zijn zondig omdat we liefhebbers van de duisternis zijn.
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
De liefde houdt vol in alles
Je vindt ze als bakens langs je weg,
> God is niet mens! 1. gelovigen en ongelovigen leven samen op de aarde.
Transcript van de presentatie:

Hoe zie ik het universum, en wat is mijn plaats erin? De religiometer Hoe zie ik het universum, en wat is mijn plaats erin?

Graad 1: Atheïsme “Ik ben.”

Graad 2: Spiritueel atheïsme “Ik ben...” “… deel van een groter, ondoorgrondelijk geheel.” (awe)

Graad 3: Agnosticisme “Ik ben….” “… deel van een groter, ondoorgrondelijk geheel…” “… en ik kan niet weten of dat geheel natuurlijk of boven-natuurlijk is.”

Graad 4: Ietsisme “Ik ben….” “… deel van een groter, ondoorgrondelijk geheel…” “… dat boven-natuurlijk is… ” “… maar dat ik niet benoem.” (Er moet toch iets zijn)

Graad 5: Deïsme, de onkenbare God “Ik ben….” “… deel van een groter, ondoorgrondelijk geheel…” “… dat boven-natuurlijk is… ” “… en dat ik God noem…” “… maar waar ik verder niets van weet.”

Graad 6: Theïsme, de verpersoonlijkte God “Ik ben….” “… deel van een groter, ondoorgrondelijk geheel…” “… dat boven-natuurlijk is, … ” “… dat ik God noem, …” “… en waar ik een aantal eigenschappen van ken…” “… bijvoorbeeld dat het liefde kan voelen, hoop, teleurstelling, …”

Graad 7: De God met het plan “Ik ben….” “… deel van een groter, ondoorgrondelijk geheel…” “… dat boven-natuurlijk is… ” “… dat ik God noem, …” “… en waar ik een aantal eigenschappen van ken, …” “… bijvoorbeeld dat het liefde kan voelen, hoop, teleurstelling, …” “… en dat het een project heeft.”

Graad 8: De God met het plan voor alles “Ik ben….” “… deel van een groter, ondoorgrondelijk geheel…” “… dat boven-natuurlijk is… ” “… dat ik God noem, …” “… en waar ik een aantal eigenschappen van ken, …” “… bijvoorbeeld dat het liefde kan voelen, hoop, teleurstelling, …” “… en dat het een project heeft.” “… een project dat de hele mensheid betreft, dus ook de niet-gelovigen.”

Graad 9: De God met regels en wetten “Ik ben….” “… deel van een groter, ondoorgrondelijk geheel…” “… dat boven-natuurlijk is… ” “… dat ik God noem…” “… en waar ik een aantal eigenschappen van ken, …” “… bijvoorbeeld dat het liefde kan voelen, hoop, teleurstelling, …” “… en dat het een project heeft…” “… een project dat de hele mensheid betreft, dus ook de niet-gelovigen…” “… kenbaar gemaakt in regels en wetten.”

Graad 10: De mens als instrument “Ik ben….” “… deel van een groter, ondoorgrondelijk geheel…” “… dat boven-natuurlijk is… ” “… en dat ik God noem, …” “… en waar ik een aantal eigenschappen van ken, …” “… bijvoorbeeld dat het liefde kan voelen, hoop, teleurstelling, …” “… en dat het een project heeft…” “… een project dat de hele mensheid betreft, dus ook de niet-gelovigen… ” “… kenbaar gemaakt in regels en wetten…” “... en mij vraagt om die regels en wetten na te leven, toe te lichten, te openbaren, af te dwingen.”

10 graden van (on-)gelovigheid Atheïsme + Spiritualiteit = spiritueel atheïsme + Supra-materiële = agnosticisme + Benoeming = ietsisme + Ongeschapen ‘God’ = deïsme + Persoonsbeschrijving (menselijke eigenschappen) = theïsme + Openbaring van het project = theïsme + Inclusie (betreft alles en iedereen) = theïsme + Regels en wetten (sharia’s, theorema’s, dogma’s, mantra’s, postulaten, leerstellingen) = theïsme + Mens als goddelijk instrument = theïsme