Bijbelverhalen voor kinderen in de township

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Evangelisch Begeleidingscentrum
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Tuur & Gert bezoeken. M A E N D E L E O Het jeugdcentrum Maendeleo neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit echter op een heel.
Door Roel Bruintjes.  Voorstellen.  Wat kom je halen rondje  Inleidend Bijbelstuk  Wie is de ex-gedetineerde?  Wie is de helper?  Houding van de.
“Zonder taal geen verhaal” .
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
De Kamer van Tobias. De kamer van Tobias is een lichte, vrolijke kamer…
“ Windmolen voor Afrika ” Fondsenwerving voor een windmolen in de gemeenschap Roode Poort/ Zuid Afrika.
Nieuw: Jongerenwerk Zuiderzeewijk. Hoe is dit jongerenwerk begonnen? Pastores Convent Gemeente Stichting Meeting Point Youth for Christ.
Try-out Ontbijt van de kast naar de keukentafel TRY OUT.
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
BOODSCHAP VAN PAUS BENEDICTUS XVI VOOR DE VASTEN VAN 2009
Onderwijs en kinderarbeid
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 129:1, 2, 5, 6 Schriftlezing: Genesis 4 Tekst: Genesis 4 : 26.
Godsdienst.
Echtscheiding: gevolgen voor kinderen
Echt of nep?.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
NAJAARSZENDINGS- COLLECTE November 2009 DOORBREEK DE STILTE.
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Woord van Leven Juni 2014.
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Zorgen in de basisschool
Weet U het nog Maart 2005 Een groep „tsjernobyl“ kinderen komt aan in Brunssum. Het begin van bijna 8 weken in het mooie, rijke, gezonde Limburg.
Jij, God en je kind.
Bid mee, help mee en geef!.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
Thema werken De woorden die je vandaag leert:
“Ga de weg van de liefde.”
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Trans World Radio Laat het Evangelie overal horen!
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Reportage inloophuis Sta Op Zorg Vlissingen 2015.
De leerkracht = DE BELANGRIJKSTE PERSOON in de schoolloopbaan van je kind! PARTNER vd ouders …
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Welkom ik maak me sterk.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Rauw en troosten.
Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
“Laat de kinderen tot mij komen” Zondagsscholenactie seizoen voor zondagsscholen in Egypte.
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Voor een optimale ontwikkeling van kinderen
Creatief schrijven.
Wat geven we kinderen mee?
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
blok 2 les 2: taal thuis en op school
Lang leve de zelfhulpgroep!
blok 1 les 4: samen praten samen leren
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
Huis van Dialoog vzw Villa Mescolanza
Transcript van de presentatie:

Bijbelverhalen voor kinderen in de township

Wie zijn wij? Fundi woont in de township Ntuzuma in Zuid Afrika. Er is veel criminaliteit en veel mensen zijn ziek door AIDS. Fundi helpt de kinderen die alleen over blijven en de zieke mensen die hulp nodig hebben. Jozien Koelewijn komt uit Bunschoten en werkt inmiddels 4 jaar, als zendeling via Jeugd met een Opdracht, in Ntuzuma. Daar ondersteunt ze Fundi in haar werk en maken samen bijbelverhalen in Zulu.

Waar werken we? Ntuzuma is een grote township, net buiten de stad Durban, in de provincie KwaZulu Natal in Zuid Afrika. In de townships woont voornamelijk de zwarte bevolking. HIV/AIDS, criminaliteit, drugs en alcoholmisbruik is een groot probleem. Veel kinderen kunnen wel wat extra hulp gebruiken.

Onze doelen? De liefde van Jezus delen in woord en daad. Hulp bieden bij praktische, psychische en geestelijke nood van de kinderen Nauw samen werken met de gemeenschap, klinieken en maatschappelijk werk. Hulp bieden aan kinderen in een crisissituatie, door het helpen vinden van een veilig thuis. We willen de kinderen helpen met het ontwikkelen van een gezond zelfbeeld. Het trainen van kinderen, mama's en gogo's om zelf in hun onderhoud te kunnen voorzien, door het aanleggen van groentetuinen. begeleiden en hulp geven aan HIV/AIDS patienten. Het aanbieden van creative ART, dans en sport om zich op een positieve manier te kunnen uiten.

De liefde van Jezus delen en Jezus leren kennen… Veel kinderen in de township hebben geen boeken met verhalen die ze zelf kunnen lezen. Daar is meestal geen geld voor. Zelfs op scholen moeten ze de boeken vaak delen. Wij besloten ze daarom zelf te schrijven in Zulu en te illustreren. Op deze manier kunnen we de kinderen bereiken in hun eigen taal en tegelijkertijd, ze helpen in het leren lezen.

Bartimeus De bijbelverhalen en de boodschap daarin, is een mooie manier om met de kinderen te praten over wat hen bezig houdt en wat ze meemaken.

Noach “Ik probeer de verhalen te illustreren, die direct tot de kinderen kunnen spreken, in hun eigen situatie”.

Jona Vertrouwen in God, dat God altijd bij je is en dat Hij de situatie kan veranderen.

De Barmhartige Sameritaan En het geven om de ander, ook in de township.

Aangezien onze doelgroep de kinderen in de township is en Fundi vertaalt naar Zulu, proberen we de boeken zo mooi maar goedkoop mogelijk te printen, zodat we de prijs laag kunnen houden.

Help mee om levens te veranderen! …door verhalen te vertellen.

Voor meer info www.jozienatwork.com Alvast heel erg bedankt!