Preek: ‘nieuwe wijn’. Dan komen de dagen – spreekt de HEER – dat de ploeger de maaier ontmoet en de druiventreder de zaaier, dat de bergen druipen van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Advertisements

Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Welkom !.
STAD IN BLOEI Jeremia 29:4-7.
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Hij is de almachtige ! Voor uw dreigen, o God van Jakob,
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Zingen Vers 1 Wie mat de waatren in zijn holle hand,
Zingen Vers 1 Het zal zijn in het laatste der tijden
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Jesaja Redder-zal-zijn:Jah Jesaja, de profeet.. De last van Babel (in-ontbinding)
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Paulus en Israël Romeinen ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Het raadsel van Simson (deel I).
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Wij zijn God zomaar ontrouw, …
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Zeg nooit ; Wir haben es nicht gewust ! Hezbollah strijders Die elkaar aanmoedigen met als doel het Jodendom en Christendom te vernietigen ! In welke.
Koning, eens en voor altijd
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Wie is God voor jou?.
Paulus’ bediening.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Preek Psalm 80.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
De koninklijke weg De koninklijke weg
Welkom in deze kerkdienst
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
6. Van Davids zonen sprak de HEER: Bewaren zij mijn woord en leer, blijft mijn verbond bij hen in eer, dan zal van hen altijd een zoon gezeten zijn op.
Welkom in de samenkomst
Zingen Vers 1 God is een toevlucht en een sterkte,
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
Zingen Vers 1 In het vroege morgenlicht
Beelden van de kerk.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Vers 1 O God, wil aan de koning schenken uw recht en wijs beleid, wil hem, de koningszoon, bedenken met uw gerechtigheid. Laat hij uw volk besturen, Here,
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Van doornstruik naar cipres
Zingen Vers 1 De Heer richt op zijn berg een maaltijd aan,
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
Psalm 148 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER, hoog in de hemel van zijn eer. Looft Hem, die in de hoge troont, gij engelen, die bij Hem woont. Looft.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)
- 1-. Waar is God? Lucht en leegte Wee hem die iemand te drinken geeft en daar gif aan toevoegt, die iemand dronken voert om hem naakt te zien....
Reaching Out - HEART-. Hulp en netwerk bieden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben.
Liturgie ♪ OPW:430 ♫ KND Voor we gaan ♪ 536:1,3 ♪ 518:1,3 ♪ 518:4,6 ♪ 575:1,2,6 ♪ 908:1,2,3 ♪ 908:4,5,7.
Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld.
In Sion geboren Psalm Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting.
De tempel herbouwen. 500 jaar geboorte Abramuittocht uit Egypte
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
13 – Zou een goede God lijden toelaten?
Apocalyptische tijden
LEVEN wacht ons, wacht allen!
Het is donker.
De Opstanding Sabbat, 23 December 2017
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Transcript van de presentatie:

Preek: ‘nieuwe wijn’

Dan komen de dagen – spreekt de HEER – dat de ploeger de maaier ontmoet en de druiventreder de zaaier, dat de bergen druipen van de wijn en alle heuvels golven van het koren. Ik zal het lot van mijn volk Israël ten goede keren. Zij zullen hun verwoeste steden herbouwen en erin wonen, ze zullen wijngaarden planten en de wijn ervan drinken, … (Amos 9)

Op deze berg richt de HEER van de hemelse machten voor alle volken een feestmaal aan: uitgelezen gerechten en belegen wijnen, een feestmaal rijk aan merg en vet,met pure, rijpe wijnen. Op deze berg vernietigt hij het waas dat alle volken het zicht beneemt, de sluier waarmee alle volken omhuld zijn.Voor altijd doet hij de dood teniet. God, de HEER, wist de tranen van elk gezicht … (Jesaja 25)