Feestelijk dessert.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Indonesisch eten.
GMP and HACCP in school restaurants
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
Zuivelproducten en Eieren
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
Velen van ons hebben het in de zomervakantie periode hopelijk wat rustiger, daarom deze keer een stukje “hogere kookkunst” in combinatie met vanille ijs.
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
Het “ gouden “ boekje!!! APERO’s - Christian.
VRUCHTEN EN NOTEN.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE
Evenredigheden.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
Koude Desserts..
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Serveren van fleswijn Mise en place:
Fruit is goed. Fruit is gezondt voor je lichaam. Er zijn verschillende fruit soorten. Er zijn verchillende smaken en kleuren. 1.Er zijn appels,peren,en.
Beweging en gezonde voeding voor kinderen
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
Gezellig aperitieven met broodhapjes
Het PowerPoint word gemaakt door: Julia Lisanne Wesley en Thomas. Wij hopen dat jullie er van genieten.
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Programmastructuurdiagrammen
1. Water drinken is gezond.
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Woordenschat groep 5 Thema 9 Les 3
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #4 EEN GRIEZELIG VOORBEELD.
Macaroni met hesp en kaassaus
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Kombucha Theezwam.
Familie maken tussen eiwit droge stoffen
Gezellig aperitieven met broodhapjes. Goed begonnen… Enkele tips voor een geslaagd aperitiefmoment Voorzie een vijftal hapjes per persoon Varieer in smaak,
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
ITALIEVERGADERING 7/01. AGENDAPUNTEN 1) Check-up afspraken vorige vergadering 2) Wat breng je mee? 3) Hoe verloopt de voorbereiding vrijdag 15/01 4) Hoe.
Port/spijs proeverij 23/10/2015 Door Jaco en Dianne van den Berge Wines4u V.O.F.
Smaak.
Dat ene lichtje Dat aanwezig is in ons hart, Dat lichtje van hoop en vriendschap ? Licht.
Plastic.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
raadseltjes over ziek en gezond
PRIJSLIJST /Resto Jette
Albert Heijn.
45 levenslessen Noorwegen. Teksten van: Regina Brett. Music: snowdream
Wortelpuree met vissticks
IJs maken: Scheikundedag 10 april 2018 Frank Mol - Baudartius College
H7 Materie §2 Het deeltjesmodel
Werkwoorden en woordenschat
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

Feestelijk dessert

Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours, mini-gebakjes Kaasschotel met stokbrood, notenbrood, … Fruit, sausjes, ijs of sorbet Chocolademousse en tiramisu … Inspiratie in overvloed bij je bakker!

Festijn voor zoetekauwen Ook erg leuk: een dessertbord! Een dessertbord kan je perfect op voorhand maken zodat je mee kan genieten met je gasten. Leg per bord niet meer dan 4 soorten gebak. Serveer er een bolletje ijs, fruit en een coulis bij. Zo maak je er niet alleen een lekker maar ook een kleurrijk geheel van. Begin bij het dresseren met een coulis. Schik daarop de gebakjes, dan het fruit en net voor het opdienen ijs of sorbet. Let op: een té vol bord oogt niet mooi. Inspiratie in overvloed bij je bakker!

Chocoladesaus Inspiratie in overvloed bij je bakker! Laat 200 g bittere chocolade au-bain-marie smelten. Breng 1 dl melk aan de kook met 1 dl room en 50 g fijne suiker. Giet de hete vloeistof onder voortdurend roeren bij de gesmolten chocolade en blijf roeren tot de saus mooi glad en glanzend is. Bewaar de chocoladesaus in een gesloten doos of kom in de koelkast. Verwarm de portie die je nodig hebt in een pannetje, maar laat de saus niet meer koken want dan wordt de saus te bitter. Inspiratie in overvloed bij je bakker!

Coulis van rode vruchten Per 500 g fruit (aardbeien, frambozen, rode bessen,…) reken je 200 g suiker en 2 dl water. Breng het water aan de kook met de suiker. Roer niet om, wacht tot de suiker gesmolten is. Laat het niet karameliseren! Voeg er de rode vruchten bij. Je mag ook diepvriesfruit gebruiken, je hoeft dit niet van tevoren te ontdooien, in de warme stroop is dit zo gebeurd. Mix en zeef de coulis. Inspiratie in overvloed bij je bakker!

Exotische fruitsausjes Sinaasappelsaus: breng het sap van 2 sinaasappels aan de kook met de fijngeraspte schil van een halve vrucht en 50 g fijne suiker. Laat inkoken tot er nog ongeveer twee derden overblijft. Parfumeer met 1 el cointreau. Passievruchtensaus: breng het vruchtvlees van 3 passievruchten aan de kook met 2 el ahornsiroop en het sap van 1 citroen. Parfumeer eventueel met een scheutje rum. Inspiratie in overvloed bij je bakker!

Altijd een lekker idee bij je bakker Meer inspiratie op www.versvandebakker.be Briochebrood met ricotta en honing

Altijd een lekker idee bij je bakker Meer inspiratie op www.versvandebakker.be Stokbrood met schapenkaas en zwarte bessen

Altijd een lekker idee bij je bakker Meer inspiratie op www.versvandebakker.be Broodstengels met kaasfondue

Je bakker en zijn team wensen je prettige feestdagen!