GENT Mijn dag ondersteund door de nieuwste technologie Patrick Deleu Erkend Boekhouder – Fiscalist Docent Syntra.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
The customer centric software company
Advertisements

Cloud Computing Seminar 28 juni Automatisering Systeembeheer Bekabelde netwerken Draadloze netwerken ICT beveiliging Zakelijk internet Online back-up.
#Exactlive12 / #livesessie8 Wel of niet naar de cloud?
ICT-beschikbaarheid Business Continuity.
Document Management Silicon.
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands Cloud Computing.
JLC BVBA Uw partner op de Informatiesnelweg. JLC BVBA Voorne ZOERSEL Tel : +32 (0) Fax : +32 (0)
Studeren = e-leren Stap 1: inloggen studentenportal
Provinciale ronden mei 2008
Internet boekhouden in de praktijk Kennismaken met Noordzij Online.
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
De elektronische identiteitskaart Denis Van Melsen.
ASCC clubmiddag 20 december 2011 Ruud Vloeimans 2011 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Mailoplossingen voor het onderwijs
Easy Bis Bestuursdienst Informatie Systeem Van agendapunt tot besluit Met automatische internet publicatie.
Dé complete online werkplek met de kracht van Office 365
VERA iVPN ICT-forum 5 en 8 mei 2003 Asse en Lubbeek Carl Possemiers.
VPN Technologieën en oplossingen. VPN en IP VPN Leased line netwerk Echt ‘privaat’ netwerk: eigen lijnen met gegarandeerde capaciteit Per connectie een.
Wat is Certipost?.
ASCC clubmiddag 19 april 2011 Ruud Vloeimans 2011 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Adobe formulieren : stand van zaken.
Web Apps de online plek om samen te werken Gebruik Office overal Beste gebruikerservaring Werk beter samen Breng ideeën tot leven.
Intranet Lieven Gils. Inhoud Wat is intranet? Voor wie is intranet? Het invoeren van intranet. Wat zijn de systeemvereisten? Wat is de kostprijs? Voordelen?Nadelen?
Office 365 voor zelfstandigen en kleine bedrijven.
The vision at work Batteries included Ervaringen van een ISV op hosting avontuur Sven Middelkoop Corporate ICT Manager Exact Holding N.V.
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met geïntegeerde.
UPGRADE PROGRAMMA WINDOWS 7 OFFICE 2010 OFFICE 365.
27 januari 2011.
Microsoft Windows Vista vanuit gebruikersperspectief.
CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best.
Backup scripting met robocopy
Het E-loket ® burgerzaken
Student Advantage SLBdiensten & APS IT-diensten Charles Stork
Zakelijke applicaties TOP 3 - Charlotte Panis. Top 3 1. Dropbox 2. Evernote 3. Documents to go.
DigiDoc Een digitaal kantoor voor iedereen !. Ceci n’est pas du software?! 2.
1.Klik in het hoofdvenster van Lync op het tabblad Chatruimten. 2.Typ in het zoekvak de naam van een ruimte of een of meer trefwoorden. De overeenkomende.
Een overzicht van de hedendaagse mogelijkheden voor het bouwen van websites.
Grip op IT.
Back-up.
Aan de slag met de Lync Windows Store-app
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een Lync-vergadering plannen Als u Outlook gebruikt, kunt u een Lync-vergadering plannen met de.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
De toekomst van EDISON Informat, EDISON en Internet 27 april 1999 Freddy Deprez.
NIEUW van TeleComFactory 1.0 Online Bewaken Overal via internet uw bewakingsbeelden bekijken: op uw computer, smartphone of tablet-pc.
Hom Com Ledenvergadering 18/05/2015. Solar nds-zonnefietspad-levert-meer-energie-dan- verwacht/?google_editors_picks=true.
. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen Laat ouderen weer delen in onze digitale wereld: foto’s & video’s, berichten, beeldbellen, lokaal nieuws, online.
De oplossing van Office voor uw zakelijke uitdagingen De nieuwe functies van Office 365 Welke versie van Office is het meest geschikt voor u? Wat is Office.
Mid-market servercampagne – Thru Partner- presentatie: Dia voor presentator: niet laten zien Spreker: Partner Titel van de presentatie: We geven u het.
Het Virtueel Kantoor Een eerste toelichting op het Virtueel Kantoor voor pgo-organisaties.
Gids door Doccle Doccle. De Cloud 2 1.Wat is de Cloud? 2.Voordelen van de Cloud 3.Nadelen van de Cloud 4.Doccle is geen cloudapplicatie.
SharePoint Alles over versiebeheer In de Private en Public cloud.
School– en studietoelagen Het nieuwe Digitaal Aanvraagformulier Overzicht voor Intermediairen 19/09/2016 │1.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Wat is Hyperdesk? Web platform voor het optimaliseren en automatiseren van uw dienstverlening aan bedrijven. Kort samengevat:
IT that makes business easy
In de cloud uitwisseling van informatie tussen SAK en werkgever.
Elektronische kennisgeving van geboorte
SharePoint Versiebeheer
Klik op een app voor meer informatie: -ZermeloZermelo -Its LearningIts Learning -OneDriveOneDrive -Kahoot!Kahoot! -QuizizzQuizizz -QuizletQuizlet -Aura.
Cloud Oplossingen Bastiaan Ludeking Consultant M
Digitale documenten woensdag 19 september 2018.
in de huisartsenpraktijk
Cybersecurity, samen staan we sterk!
AGSO GDPR Voorbeeld ransom Algemene verordening gegevensbescherming
In een presentatie volgens de nieuwe huisstijl
Besturingssysteem.
Hoe omarmen Nederlandse non-profit organisaties informatietechnologie?
Transcript van de presentatie:

GENT Mijn dag ondersteund door de nieuwste technologie Patrick Deleu Erkend Boekhouder – Fiscalist Docent Syntra

Een e-dag •'s Morgens, van thuis uit nog even een VPN-connectie opzetten, agenda controleren en wat afstandswerken. •Op kantoor aangekomen, documentatie op SharePoint bijwerken en werken aan gemeenschappelijke dossiers. •Afspraak bij een cliënt, mijn tablet moet zeker mee zodat ik de wetgeving online kan raadplegen. •Van bij de cliënt organiseer ik een conference call •Terug op kantoor, nazicht van de boordtabellen. Backup niet vergeten. •Ik zal vandaag wat vroeger huiswaarts gaan en straks van thuis uit mijn mails verwerken. •Boekhouder, een boeiend beroep!

Cliënt e-banking Fiscale aangiften BTW Vat List Vat Intra MTN Vat Refund -accountant Nieuw in e-accounting

•Wijziging onlinetoepassing mbt studentenarbeid in 2012 (11/2011) •50 dagen/jaar •« teller studentarbeid » •Consultatie via elektronische toepassing op de RSZ-website •Studenten en werkgevers

Nieuw in e-accounting •FED IAM (vanaf 16 november 2011) –Nieuw elektronsich federaal mandatensysteem –Full self service systeem  geen papieren volmachten meer opsturen –Enkel met eID en token –Beheer door de mandataris –Mandaat onmiddellijk zichtbaar in TaxWorkBox

Nieuw in e-accounting •FED IAM (vanaf 16 november 2011) –Bescherming gevoelige mandaten –Overzetten in bulk van mandaten –Mandaat met startdatum in de toekomst –Mandaat met beperkte duur –Rollensysteem –Afschrift in PDF –Bestaande mandaten Smals worden automatisch overgezet

Opzoeking KBO

KBO Medische & paramedische beroepen

My Belgium.be

Een stabiele en beveiligde hardwareomgeving: firewall, backup, UPS Aandacht voor persoonlijke en strategische gevevens Toegang van op afstand

Site awt.be

Toegang van op afstand - Abonnementen –Forfait Adsl >Vdsl> Sdsl •Meer info bij aanwezige operatoren •Vergelijk de snelheden Up en Down –Up bij het verzenden –Down bij het ontvangen

Cloud computing Bezwaren –Veiligheid en vertrouwelijkheid –Betrouwbaarheid –Operationele controle Vaststellingen –Identiteitsfraude –Blokkeren toegang tot gevoelige beroepsinformatie –Bestaan van zwarte markt voor verkoop van « gestolen » informatie Het probleem van de beroepsbeoefenaar –Benadering van de cliënt/relatie!

De cloud & virtualisatie •Clients: u of uw cliënten •Services en software in contact met de client •Platform voert bewerkingen uit •Infrastructuur supporteert platform met virtualisatie •Opvangen van storingen •Disaster plan voorzien

Hosting en DNS •Domeinnaam: –+/- 30€/jaar •Hosting –Vanaf+/- 100€/jaar –Prijs afhankelijk van technologie en grootte van de site  eigen mailadressen

Controleer beschikbaarheid domeinnaam •Raadplegen op dns.be op vandaag

en agenda •Toegang tot uw mails, agenda, taken en contactpersonen, van waar ook, via een internetconnectie op eender welke computer, smartphone, tablet. •Antivirus en anti-spam beveiliging via Microsoft Forefront Online Protection. •Eenvoudig te beheren beroepsmailbox met capaciteit van 25Gb per gebruiker.

Agenda synchroon met kantoor

Taakbeheer

Toegang tot uw sharepoint

Wat kan je doen met Sharepoint? •Online prijslijsten, catalogussen, cliëntendossiers of eender welke andere database beheren, delen en wijzigen. •Professionele website creëren en dagelijks bijwerken dankzij eenvoudige en gebruiksvriendelijke tools.

Wat kan je doen met Sharepoint? •Lijsten Bijvoorbeeld een takenlijst maken voor het bijhouden van werkopdrachten of het bijhouden van teamactiviteiten in een agenda. •Bibliotheken Een bibliotheek is een speciaal lijsttype waarin niet alleen bestanden, maar ook gegevens over bestanden worden opgeslagen.

Wat kan je doen met Sharepoint? •Weergaven Weergaven gebruiken om de items in een lijst of bibliotheek te bekijken die voor u het belangrijkst zijn of die u wilt gebruiken voor een speciaal doel. •Templates •Formulieren, brieven, fiscale documentatie

Wat kan je doen met Sharepoint?

Beheer permanent dossier

Ingave prestaties

Videoconferentie Meetings in de vorm van audio- of videoconferenties Delen van een virtueel whiteboard of presentaties zowel met interne als externe gebruikers Communiceren met uw medewerkers

Videoconferentie

Lync Online zorgt ervoor dat de communicatie met collega's, cliënten en partners niet meer van toevalligheden afhangt en vormt een interactieve, interessante en effectieve oplossing •Chatberichten •Videogesprekken •onlinevergaderingen

Wat kan je doen met een tablet? •Toegang tot online applicaties •Online documentatie bekijken •Jaarrekening van cliënten/derden raadplegen •Geen beperkingen maar pas uw abonnement aan!

Tablet wordt onmisbaar instrument •Ook met echt toetsenbord!

Waarvoor een smartphone? •Bijwerken contactpersonen •Bijwerken agenda •Gegevens uitwisselen •Simulaties maken in Excel •Googelen •Dictafoon en camera •Twitteren

Backup •Systeem met tapes  DAT (Digital Audio Tape) goedkoop (+/- 12€/ 40Gb) maar traag en weinig betrouwbaar.  DLT (Digital Linear Tape). Hogere kostprijs hardware (+/ €) zeer betrouwbaar, snel, mediacapcaiteit gemakkelijk 200/400Gb. (Quantum DLT-S4 zelfs 1.600Gb)  Technologie LTO-Ultrium 6.4 Tb -Backup op afstand -Met grote/gekende spelers!

Methode met 9 tapes Deze systematiek zorgt ervoor dat gegevens van een volledige maand gerecupereerd kunnen worden I/ Rotatie van de tapes -Rotatie van de tapes als volgt: -Tapes van maandag tot donderdag worden elke week overschreven met dagelijkse backup (4 tapes), en de tapes van de vrijdag worden één maand bewaard (5 tapes). Variant met 13 tapes: toevoegen van tapes voor laatste vrijdag van elk kwartaal

Waarom online backup? •Gemoedsrust •Makkelijke installatie •Aanvaardbare en gekende prijs •Geen investering •Beveiligde datatransfer •Geëncrypteerde bestanden (persoonlijke sleutel •Bestanden 30 dagen bewaard •Terug te zetten op eender welke PC •Windows en Mac

BIZZ online backup

Besluit •Technologische evolutie volgen •Backup op een veilige plaats •Beveiliging (ook cookies) •Belang digitale handtekening (engagement) •Aandacht voor de relevantie van de informatie op het web