Wiskunde A of wiskunde B?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wiskunde in de Tweede fase
Advertisements

H3 Tweedegraads Verbanden
Voorlichting Keuze wiskunde Wolfert van Borselen
havo B Samenvatting Hoofdstuk 6
havo A Samenvatting Hoofdstuk 10
vwo A/C Samenvatting Hoofdstuk 3
In het jaar 2007 kon je dit kopen voor €100: In het jaar 2012 kon je dit kopen voor €100: Koopkracht = Het geld wordt minder waard.
Presentatie Vlakke figuren Theorie Rekenvoorbeelden
Wiskunde A of wiskunde B?.
vwo D Samenvatting Hoofdstuk 9
vwo C Samenvatting Hoofdstuk 13
vwo C Samenvatting Hoofdstuk 11
havo B Samenvatting Hoofdstuk 11
vwo B Samenvatting Hoofdstuk 9
Hoogtelijn.
Gereedschapskist vlakke meetkunde
Rambles Barcelona 19 mei 2011.
Wiskunde D bij Moderne wiskunde
vwo A/C Samenvatting Hoofdstuk 7
vwo B Samenvatting Hoofdstuk 8
vwo A Samenvatting Hoofdstuk10
vwo B Samenvatting Hoofdstuk 5
vwo A Samenvatting Hoofdstuk 12
vwo C Samenvatting Hoofdstuk 14
vwo B Samenvatting Hoofdstuk 15
vwo A Samenvatting Hoofdstuk 14
Regels voor het vermenigvuldigen
De eenheidscirkel y α P x O (1, 0)
Rekenregels van machten
Optimaliseren van oppervlakten en lengten
Lineaire functies y is een lineaire functie van x betekent y = ax + b
Omtrekshoeken Stelling van de constante hoek:
Machten en logaritmen Een stukje geschiedenis
Lineaire functies Lineaire functie
Twee soorten groei opgave 6 aN = 9,8 · 1,045 t binvullen t = 6 N = 9,8 · 1,045 6 ≈ 12,8 miljoen. cLos op : 9,8 · 1,045 t = 16 voer in y 1 = 9,8.
Differentieer regels De afgeleide van een functie f is volgens de limietdefinitie: Meestal bepaal je de afgeleide niet met deze limietdefinitie, maar.
Gelijkvormige driehoeken
Differentieer regels De afgeleide van een functie f is volgens de limietdefinitie: Meestal bepaal je de afgeleide niet met deze limietdefinitie, maar.
Differentieer regels De afgeleide van een functie f is volgens de limietdefinitie: Meestal bepaal je de afgeleide niet met deze limietdefinitie, maar.
Welk beeld bij.
ribwis1 Toegepaste wiskunde – Exponentiele functies Lesweek 6
Havo D deel 3 Samenvatting Hoofdstuk 11. x 2 y is (recht) evenredig met x De formule heeft de vorm y = ax De tabel is een verhoudingstabel. Bij een k.
vwo D Samenvatting Hoofdstuk 12
Vwo C Samenvatting Hoofdstuk 15. Formules en de GR Met de GR kun je bijzonderheden van formules te weten komen. Eerst plot je de grafiek. Gebruik eventueel.
havo/vwo D Samenvatting Hoofdstuk 4
Tweedegraadsfuncties
havo B 5.1 Stelsels vergelijkingen
Gereedschapskist vlakke meetkunde
Moderne Wiskunde 11e editie inzicht, structuur, vernieuwing.
B vwo vwo B - 11e editie tweede fase Jan Dijkhuis, Roeland Hiele
Wiskunde C, A, B of B&D?.
Wiskunde A of wiskunde B?.
3FD na de vakantie !! Wiskunde deel B + Geodriehoek !!! + potlood !! + gum !! + rekenmachine !! Koop het als je het niet hebt !
havo en vwo wiskunde B Wim Doekes
Gereedschapskist vlakke meetkunde
Wiskunde A of B?.
Samenvatting.
Wiskunde A, B, C en D. VWO.
Wim Doekes - hoofdauteur
WISKUNDE IN DE TWEEDE FASE (Bovenbouw) HAVO Profiel: Vak: C&M Wi A (niet verplicht E&M Wi A N&G Wi A of Wi B N&T Wi B.
Stelsels van vergelijkingen H5 deel 3 Hoofdstuk 10 Opgave 61, 62, 63.
‘Vormleer: punten, lijnen, vlakken, hoeken’
Vwo6 WiskA Toepassing van differentiaalrekenen Extra opgaven.
Wat zijn de verschillen ? (vwo cohort 2006)
Wiskunde in het eerste leerjaar
2 VMBO-T/HAVO deel Driehoeken tekenen Drie zijden gegeven VMBO-T
Wiskunde A of wiskunde B?.
Keuzevoorlichting havo wiskunde AB.
Gelijke afstanden Gelijke afstanden Gelijke afstanden © André Snijers.
Examentraining.
Transcript van de presentatie:

wiskunde A of wiskunde B?

HAVO Wiskunde A Wiskunde B Kansrekening Formules en grafieken Kansverdelingen Beschrijvende statistiek Formules en grafieken Lineaire en exponentiële groei, differentiequotiënten Wiskunde B Formules en grafieken Hogeregraadsvergelijkingen Differentiëren Logaritmen Goniometrie Meetkunde

HAVO Voorbeeld opgaven wiskunde A Kansrekening Bereken de kans dat je met a twee dobbelstenen in totaal 9 ogen gooit b twee viervlaksdobbelstenen hoogstens 3 ogen gooit

HAVO Exponentiële groei Annemieke heeft op 1 januari 1990 een bedrag op een spaarrekening gezet tegen een vaste rente. Op 1 januari 2000 is het bedrag aangegroeid tot € 854,07 en op 1 januari 2008 tot € 1310,73. a Stel de formule op van het bedrag B op de spaarrekening. Neem de tijd t in jaren met t = 0 op 1 januari 1990. b Tegen welk rentepercentage heeft Annemieke het geld weggezet?

HAVO Een marktkoopman verkoopt aardbeien. Hij heeft 119 euro aan vaste kosten per dag. Verder heeft hij per kg aardbeien 35 cent aan kosten. Hij verkoopt de aardbeien voor € 1,75 per kg. a Stel de formule op van de kosten K in euro's per dag en van de opbrengst O in euro's per dag bij een verkoop van q kg aardbeien per dag. b Los de vergelijking K = O algebraïsch op. c Bij welke verkoop maakt de marktkoopman winst?

HAVO Voorbeeld opgaven wiskunde B Meetkunde Gegeven is de cirkel met middelpunt M en straal 5. Op de cirkel liggen de punten A en B. a Neem AB = 2 en bereken de oppervlakte van driehoek ABM en de oppervlakte van cirkelsector ABM. b Gegeven is dat de oppervlakte van cirkelsector ABM gelijk is aan 5. Bereken AMB.  

HAVO Los algebraïsch op. a √ (10x + 11) = x b log (4x) + log (3) = 5 c cos (2x + 0,25 ∏ ) = 0  

VWO Wiskunde A Wiskunde B Kansrekening en statistiek Kansverdelingen Toetsen van hypothesen Lineaire en kwadratische functies Machtsfuncties en logaritmen Differentiëren Rijen en Goniometrie Wiskunde B Functies Differentiëren Integraalrekening Goniometrie Machtsfuncties en logaritmen Bewijzen in de vlakke meetkunde

VWO Voorbeeld opgaven wiskunde A Een zwangerschap duurt gemiddeld 40 weken. Neem aan dat de zwangerschapsduur normaal verdeeld is met een standaardafwijking van 10 dagen. Baby’s die geboren worden na een zwangerschap van 37 weken of minder heten te vroeg geboren. a Bereken de kans dat een baby te vroeg wordt geboren. b Hoeveel procent van de vrouwen bevalt tussen de 38 en 42 weken?  

VWO Volgens de fabrikant is de stand-by tijd van zijn mobiele telefoons minstens 120 uur. De consumentenbond betwijfelt of dit juist is, want bij een steekproef van lengte 20 is de gemiddelde stand-by tijd 117,6 uur. Onderzoek of je bij een significantieniveau van 2,5% het eens kunt zijn met de consumentenbond. Ga er vanuit dat de stand-by tijd normaal verdeeld is met een standaardafwijking van 5 uur.  

VWO Voorbeeld opgaven wiskunde B Gegeven is de functie f(x) = 9x - x3 Het vlakdeel V wordt ingesloten door de grafiek van f en de positieve x-as. a Bereken algebraïsch de oppervlakte van V. b De lijn x = p verdeelt V in twee delen met gelijke oppervlakte. Bereken p algebraïsch. Rond het antwoord af op twee decimalen.  

VWO Gegeven is driehoek ABC met hoogtelijn CD. Lijnstuk DE staat loodrecht op AC en lijnstuk DF staat loodrecht op BC. Bewijs dat ABFE een koordenvierhoek is.

HAVO en VWO Vragen?