krijgt een duurzame energievoorziening

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Alles over de kansen van zonnewarmte
Advertisements

Stop energie in je Huis 2 oktober 2012
Energienotaloos wonen uitgelegd
CONGO Het land, de mensen en de uitdaging voor Broederlijk Delen
Inhoud Ontzorgen Rekenvoorbeeld: gezin van 4 personen
Energieopwekking Zonnewarmte ‘Kom ga je dak op (wa-arschuw nie meer)’
CENTRALE VERWARMING (C.V.)
Even voorstellen: Wim de Vos Jan Willem de Vos
Energiebesparing in het huishouden
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
De Nederlandse Energiebeurs
Coöperatie Nieuwleusen Synergie Beheer U.A.
Het Nieuwe Portaal Het antwoord van Portaal 11 juli 2013.
Technische commissie SHF
Stadsverwarming en alternatieven Gemeente Amsterdam, 18 april 2007, Cooperaties/huurders 19 april 2007, Teus van Eck.
Warmtepomp en energieopslag Ing. J. Tent 12 juni 2008
Willen is kunnen Woonlasten en energiebesparende maatregelen
Stadsverwarming en de alternatieven
Lagere energiekosten samen met zorginstellingen en woningcorporaties Ronald van der Horst Sales- en accountmanager 13 februari 2008.
Gevolgen van de Warmtewet voor uw corporatie Nijmegen, 31 januari 2013.
Huurdersvereniging Beter Wonen Gouda service- en energiekosten
De EPL ladder op de kaart
Duurzame energie Een nieuwe naam wegens nieuwe oplossingen Waarom?
Welkom bij Maandag 10 juni 2013 Inès Broeks. ENERGIE in Deventer Een samenwerkingsproject van Deventer Energie Samenwerkende bedrijven Gemeente en provincie.
22 september 2011 Karin Michgels.
Energiezuinige woningen
Het nieuwe marktmodel Workshop HVC Alkmaar 12 juni 2008 Versie 1.0.
Uw energiezaken in goede handen! Presentatie Leids Sportcongres
Energiebesparing VvE Bomenbuurt Rob van Haren 14 maart 2013.
Het centraal examen voor kandidaat-energiedeskundigen type A en type C
Warmtepomp.
Deventer Energie Een coöperatie van leden en voor leden “Wij voorzien onze leden van energie zonder de volgende generaties in die mogelijkheid te beperken”.
Jan Mulderink/Teus van Eck
Energiebesparing en duurzame energie “De Esrand” 8 oktober 2008.
Woonlasten en Energiezuinige woningen Jaap van Leeuwen, Energieconsulent Woonbond 27 oktober 2011, Ronde Tafel Amersfoort.
Informatie avond groep 8A
“Warmtebeelden” ‘Eerst meten en leren; dan pas Isoleren’ Een dienst van Energie-Waterland.nl door Jan Tessel, consulent Duurzaamheid De Bolder, 10 december.
BEWUST OMGAAN MET ENERGIE (10 MINUTEN)
Energieakkoord-doelstellingen openbare verlichting: stand van zaken
Compensatieregeling gebruikers Warmtewet Volkshuisvesting
Warmtevisie EZ: nog werk in uitvoering
CENTRALE VERWARMING (C.V.)
Zonneboilers - baten en kosten CWL ledenvergadering 22 September 2010.
Warmtepompen.
Jaarbijeenkomst 2014.
Ronald Schilt - Merosch
Voorjaarsbijeenkomst Afdeling Noord Actualiteiten
21 Maart Introductie  Doel van de avond  Wie zijn wij  Stichting Borne Duurzaam!  Studenten Saxion  Pultzer Solar.
1 Veiligheidssymposium UVS - NICM Welkom. Omschakelen naar aardgas voor appartementen Premies
Warmtewet in de praktijk Presentatie Huurwel Van Vredenburchweg, 7 januari 2016.
Prognose woningnood erkende vluchtelingen en subsidiair beschermden in Vlaanderen in aantal gezinseenheden 3 Maart 2016.
Even voorstellen: Wim de Vos Jan Willem de Vos Optizon ontwikkelt duurzame verwarmingssystemen Iedere warmtebron kan worden benut Zon Biomassa (hout.
Het energielabel als unieke kans De veranderingen op een rij Linda Hulspas.
Meten is weten Gert-Jan van Dijk Energiecafé Cooperatie Cranendonck Maandag 2 maart 2015.
Ronald Schilt - Merosch
een toekomst zonder gas
Naar een CO2-arm Groningen in 2035
Boosterwarmtepomp BWP
Energie van eigen dak Van kampvuur tot zonnepaneel
Mijn CV ketel is oud wat nu?
Technische briefing Herziening Warmtewet
Invoering Warmtewet Bijeenkomst Alert
Energie van eigen dak 1.0 Van kampvuur tot zonnepaneel
een toekomst zonder aardgas ?
WELKOM Energiecoöperatie Endura
Energie van eigen dak 1.0 Van kampvuur tot zonnepaneel
De actuele toestand op de Nederlandse Energiemarkt
Even voorstellen: Wim de Vos Jan Willem de Vos
TF & FlexOVL Mogelijkheden & consequenties voor uw gemeente
Transcript van de presentatie:

krijgt een duurzame energievoorziening November 2013 Het Breed krijgt een duurzame energievoorziening Rob de Vos / Martijn de Jong

Agenda Duurzaam energiesysteem Wat betekent het voor u Zendmodule uitlezen meters Wat betaalt u Wat verbruikt u gemiddeld Service Tot besluit

Eneco Een van de top 3 energiebedrijven in Nederland Gas, elektriciteit en warmte Ruim 2 miljoen huishoudens Duurzame energieprojecten, milieuvriendelijke diensten en producten

Duurzaam energiesysteem Het systeem bestaat uit: Zonnecollectoren Boilers Warmtepompen Ketels Distributienet Meters Het systeem is milieuvriendelijk en toekomstbestendig

Wat betekent het voor u Verwarming Warm tapwater Eigen bemetering: - warmtemeter in Gigajoules (GJ) - warm tapwatermeter (m3) - zendmodule Rekening van Eneco i.p.v. woningcorporaties Lagere aanvoertemperatuur 65o C, dus langere opwarmtijd Gas en elektriciteit betaalt u aan de zelf gekozen leverancier! Energiebesparing is mogelijk !

Zendmodule voor uitlezen meters Woning voorzien van 2 standaard meters met zender voor warmte en warm tapwater Deze worden 1 keer per maand op afstand uitgelezen Uw voordeel: - Geen standen doorgeven aan Eneco - U kunt zelf uw verbruiken monitoren via www.vwvbenelux.com met persoonlijke inlogcode persoonlijk advies via Ecofys ! Woning voorzien van 2 standaard warmte meters voorzien van een puls zendmodule. 1 keer per 24 uur wordt er een puls/stand doorgegeven. 1 keer per maand het totaal over die maand. Grafisch overzicht van maandverbruiken persoonlijk. Grafisch overzicht van maandverbruiken in relatie tot gemiddelde van flat. Inlogcode wordt vermeld in welkomstbrief. Bewoner recht om te weigeren zendmodule. Wij halen inpuls eruit en bewoners moet dan zelf meterstanden doorgeven. Zo niet verbruik wordt geschat.

Kamerthermometer Een onmisbaar hulpmiddel om in combinatie met de thermostaatkranen op de radiatoren energie te kunnen besparen! Deze wordt u gratis beschikbaar gesteld in samenwerking met Ymere en Eigen Haard

Wat betaalt u ? U betaalt aan Eneco: (voorlopig tarief) *Vastrecht € 270,- (transport, metering, levering, service en adm. diensten) *Afgenomen warmte in Gigajoules (GJ) € 23,35 *Warm tapwater (m3) € 4,90 Watercomponent WTW (m3) € 1,26 (Waternet) De tarieven zijn gekoppeld aan de gasprijs en worden twee keer per jaar aangepast (jan-juli) Warmtewet* Door de invoering van de warmtewet wordt u als consument beter beschermd. Ook komt er per 1 januari 2014 een maximum warmtetarief dat is gebaseerd op het Niet Meer Dan Anders-beginsel (NMDA). Hierbij is de Autoriteit Consument & Markt (ACM) belast met taken ter uitvoering van de Warmtewet en het toezicht. Door de Warmtewet is het in november nog niet mogelijk om definitieve prijzen te communiceren. Verschillende tarieven Elke projectontwikkelaar, woningcorporatie of gemeente heeft andere wensen over de aanleg van het energie systeem, ook verschillen de kwaliteit en de investeringen per project. Deze verschillen zijn terug te zien in de vorm van verschillende tarieven. Warmtewet In 2009 is de Warmtewet aangenomen. Met de nieuwe wet wordt u als consument beter beschermd. De Energiekamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zal een maximumprijs op basis van het NMDA-beginsel vaststellen en op de uitvoering hiervan toezien. De wet treedt in werking op 1 januari 2014. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de wet concreet voor u betekent. Indien dit het geval is, zal Eneco zich hier uiteraard aan conformeren en u hierover informeren. Zolang er nog geen concrete uitvoeringsbesluiten zijn van de NMa, houden wij vast aan de huidige methode om onze tarieven vast te stellen. Niet-Meer-Dan-Anders beginsel De tarieven zijn bij aanvang van de bouw vastgelegd en gebaseerd op het Niet-Meer-Dan-Anders beginsel (NMDA). Het NMDA-beginsel bepaalt dat men voor een woning of bedrijfslocatie gemiddeld hetzelfde bedrag betaalt als wanneer men in dezelfde woning of bedrijfslocatie over een gasgestookte installatie van een vergelijkbare kwaliteit zou beschikken. Dit wordt bereikt door de warmtetarieven te baseren op de kosten die in de alternatieve gassituatie gemaakt zouden worden.

Wat verbruikt u gemiddeld met het huidige energielabel C/D Het Breed heeft 5 woningtypen, o.b.v. oppervlakte woning en huidig energielabel is de volgende inschatting van verbruik gemaakt : maandelijks schatting jaarverbruik in GJ voorschotbedrag 2 kamerwoning 30 € 105,- 3 kamerwoning 35 € 120,- 4 kamerwoning 40 € 140,- Kleine Atelierwoning 45 € 150,- Grote Atelierwoning 50 € 175,- Door de Warmtewet is het in november nog niet mogelijk om definitieve prijzen te communiceren. YMERE en Eigen Haard hebben na de renovatie de termijnbedragen voor 2013 met +/- € 50,00 verlaagd.

Service Eneco onderhoudt de installatie. Klantenservice: 0900 – 0201 (10ct/min) Storingsnummer: 0800 – 0072 (gratis 24/7) Website: www.eneco.nl Website: www.vwvbenelux.com

Vragen? Tot besluit Schriftelijke herinnering in januari In december ontvangt u een welkomstpakket met een leveringsovereenkomst en uitgebreide info over Eneco Warmte. Van VWV Benelux BV ontvangt u een brief met uw persoonlijke inlogcode voor de internetwebsite Verzoek leveringsovereenkomst tijdig te retourneren! Schriftelijke herinnering in januari Persoonlijke benadering eind januari Maart 2014 voorziet Eneco u van duurzame warmte! Let op! vanaf maart rekent u de warmte individueel af en niet meer collectief. U bent zelf verantwoordelijk voor uw verbruik Vragen?

Kortom, samen gaan we voor duurzaam Bedankt voor uw aandacht Aan deze powerpoint presentatie kunnen geen rechten worden ontleend