Oudjaar 2012 2Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Het lijdensverhaal van Jezus
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
Godsdienst.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Zingen Vers 1 Soms groet een licht van vreugde
DE GEDAANTEVERWISSELING VAN EEN CHRISTEN
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
EFEZE 5: Konfrontatie : oude mens ontucht
Even verpozen en genieten... met muziek.
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
‘Verwacht de komst des Heren’
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
‘voor de kinderen’.
1ste Adventszondag 2 December
Oudjaar 2011 Prediker 3:15 Voor alles wat er gebeurt is er een uur, wat er is, was er al lang; wat zal komen, is er altijd al geweest. God haalt wat voorbij.
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
1ste Adventszondag 30 november 2008
Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.
Vredeszondag 26 september 2010 Vrede komt er niet vanzelf. Laten wij daarom bij onszelf beginnen en over onze haag of muur heen kijken naar iedereen om.
Open uitzicht Wat een uitzicht! Jona heeft een prima plekje gekozen net buiten de stad. Hier kan hij het allemaal mooi zien, als straks de stad ondersteboven.
‘Ze kwamen aan bij het begin van de gersteoogst’
De Heer is waarlijk opgestaan!
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
Onze identiteit in Christus
De hoopvolle belofte van 2 Korintiërs 3 vers 18
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Welkom op TOV!.
JEZUS DE RUIL JIJ.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
Een wijze les voor jullie:
Welkom in de samenkomst
Thema voor vanavond: Je ouders
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Hoe vier je Kerst?.
We lezen Jona 3 en 4 HC 35 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 145: 3, 5 Voorganger: ds. M.J.C. Blok te Nijkerk.
Koude douche. Ik zet het je betaald (of erger) God houdt maat wanneer Hij straft.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Niet in angst, maar leven met vertrouwen 1.God is veilig 2.in een onveilige wereld. 3.Je voelt je niet altijd veilig? 4.Belijdt Hem als je beschermer 5.en.
{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
Leerdienst thema 2 ‘Stap voor stap christen worden’ 1.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
God is zo groot. Kun je wel iets zinnigs over hem vertellen?
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Welkom in deze kerkdienst
Op de derde dag opgestaan uit de dood
De terugkomst van Christus
> God is niet mens! 1. gelovigen en ongelovigen leven samen op de aarde.
Transcript van de presentatie:

Oudjaar 2012 2Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het nakomen van zijn belofte. Hij heeft geduld met u, omdat hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat.

God geeft in de seizoenen de tijd aan, de tijd staat niet stil maar gaat door. Het oude jaar sterft af, het nieuwe jaar loopt uit. De dode tak, vol zwammen die het afsterven bevorderen, geeft het oude jaar aan.

De witte tulpen en de magnolia tak verwijzen naar het nieuwe jaar, ze komen uit het oude jaar voort, daarom wijzen ze naar de witte organza, het ontluikende leven van het nieuwe jaar.

Wij kijken terug op hetgeen geweest is en hebben door het verleden geleerd en kijken uit naar het jaar dat voor ons ligt en weten dat de Heer wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat.