Opstaan en niet opgeven zondag 24 februari Nehemia 3:33-4:17 Er wordt twijfel gezaaid en tegen gewerkt uit haat en eigen belang. Men wil aanvallen om de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
45 levenslessen Noorwegen. Teksten van: Regina Brett. Music: snowdream
Advertisements

DEPARTEMENT WERK EN SOCIALE ECONOMIE Langer aan de slag met meer werkbaar werk? Enkele cijfers uit de werkbaarheidsmonitor van de SERV.
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
Les 16 deel 1a Wat weet je van hen?
Beugels.
Blijf bij mij Jolink.
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Sterk zijn… Sterk zijn is…..
Projectweek ‘Wonen’ 14 t/m 25 april
DE GEDAANTEVERWISSELING VAN EEN CHRISTEN
Kijk de vijand in de ogen Het 9 e gebod en onze communicatie.
PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL
‘Hoe het begon in Jeruzalem...’
Orkest : Floyd Cramer. When A Man Loves A Women.
Een opkikkertje!.
Winter spreuken 4/04/ :08.
TUDelft Knowledge Based Systems Group Zuidplantsoen BZ Delft, The Netherlands Caspar Treijtel Multi-agent Stratego.
Zingen Vers 1 Het zal zijn in het laatste der tijden
ZEEP VERGETEN???.
WELKOM OP TOV!.
Engelen Wat moet je er mee?. Wat zijn engelen precies? Waar vinden we engelen in de Bijbel? Wat doen engelen?
Opstaan uit verdriet Zondag 10 februari Nehemia 1:1-2:10 Nehemia hoort van het nog in puin zijn van Jeruzalem. Hij heeft er verdriet om en vast. Hij knielt.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Opstaan om te bouwen Zondag 17 februari Nehemia 2:11-3:32 Nehemia zegt: God beschermt ons en zegent ons met gaven. En heel Jeruzalem zegt dan: “Laten wij.
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 10 april 2011 Ontmoeting bij het graf Johannes 11:17–44 Jezus hoorde dat Lazerus al vier dagen in het graf lag. Jezus.
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 20 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 17:1-9 Jezus gaat met 3 leerlingen de berg op en ontmoet daar in Gods licht Mozes en.
Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.
Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de.
Pinksteren zondag 27 mei 2012 Handelingen 2 Er verscheen aan een ieder een soort vlammen, als vuurtongen en allen werden vervuld van de Heilige Geest en.
Van oud naar nieuw Begin: Christus leren kennen Nu doorgaan: nieuwe mens Begin: Christus leren kennen Nu doorgaan: nieuwe mens Vers 21 “… dit is de waarheid.
Geen twijfel aan Gods zorg…
Gods liefde en trouw.
14 februari: Valentijnsdag. én zondag… 14 februari: Valentijnsdag én zondag… Liefde en Trouw.
Vanuit Gods drie-eenheid naar een nieuwe mensheid.
Bijbeltekst: 1 Samuël 20.
Hé, mijn moeder zit op de tribune! Hé sta eens op man!!! Ja, we willen verder spelen hoor!
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
Zondag 22 juni 2014 Doop Mackenzie Alicia Carmen Schuiling
aangename ont - moeting
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Les 3: Verkeer TOETS.
Zingen Vers 1 Jericho, Jericho, is een sterke stad, dat zie je zo!
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Gods ideaal: helemaal gezond
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Opstaan om feest te vieren zondag 16 maart Nehemia: 8 Ezra, priester en schrijver, leest de wet van Mozes voor aan het volk en men leert het volk de wet.
Zondag 6 maart 2011 Doop Iris Joke en Marius Marinus Vos Jullie zijn een parel in Gods hand! Vier lieve kleine voetjes: “Ga er maar op staan. Wij zullen.
Problemen Alom. Ik heb dikke problemen met mijne computer, mogelijk een virus !!!?
Zondag 27 maart 2011 Doop Olivier Albert Pieter van Winsen en Dain Vedder. Hij doet met ons en gaat bij ons in en uit. Hij heeft in zijn handen onze naam.
Een opkikkertje ! Muziek : Will Tura Hemelsblauw.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom op 1 ste Adventszondag Voorganger: Ds. Pieter Both Ouderling v. dienst: Peter Nijhuis Organist: Johan Tijssen Lezing: Jesaja 2: 1-5.
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Tuin tangram-cramignon. 1.Waarom deze presentatie? 2.Boomplantdag 3.Wat mag wel en wat mag niet? 4.Verzorging inhoud.
Mensen wordt wakker Mensen wordt wakker voordat het te laat is
Wat de sabbat ons te zeggen heeft (Inleiding) Zondag 38
Zesde zondag van de 40 dagentijd 9 april 2017 Palmpasen
Gedachteniszondag 20 november 2016
Kerf nu, krijgszuchtige vrouw, je lichaam open; onze muren worden belegerd, en hij die Israël leiden moet wordt met een staf in het gezicht geslagen.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Er komen andere Tijden Mensen word wakker voordat het te laat is!
Al die jaren! Kan het jou nog wat schelen?
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Zondag 33: bekering = Anders gaan leven.
en ons de wereld schenkt.
Een bemoediging vanuit Psalm 121
Transcript van de presentatie:

Opstaan en niet opgeven zondag 24 februari Nehemia 3:33-4:17 Er wordt twijfel gezaaid en tegen gewerkt uit haat en eigen belang. Men wil aanvallen om de bouw te stoppen. Raken de bouwers ontmoedigd? Nee, ze staan op en nemen maatregelen en geven niet op!

Nehemia en de werkers staan op (de rode kolen) en gaan door ondanks de tegenwerking van Sanballat, Tobia en Gesem, Dat zijn de drie gerbera’s. God strijdt voor het nieuwe Jeruzalem. (witte Phalanopsis)

Men werkt dag en nacht en de muur wordt hoger, de poorten beginnen vorm te krijgen

Door de dreiging van een aanval moeten de werkers zich bewapenen. (zwaard is sansevieria, geschilde tak is speer) En de wacht houden. (sjofar- ramshoorn) Afwisselend blijven de bouwers en sjouwers doorgaan.