Docenten dia’s laten lezen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat moeten we verder doen?
Advertisements

HET CSE NEDERLANDS. Je spreekt toch al jaren
Grammatica hoofdstuk 2 blz 68-69
Blok 3 Op vakantie naar Turkije
Van uitleggen leer je het meest
Aanleiding auditverslag van 2011 achterstandenbeleid.
Groep 7&8 INFORMATIEMIDDAG Maandag 24 september 2012.
ontmoetingsdag Op 25 februari jl
Vakantiegebieden veranderen
Massatoerisme en ecotoerisme
C ULTUURELEMENTEN & M ULTICULTURELE SAMENLEVING …. Docent LotteTessa AnkeDyantha JurElvis ThomasSieb LotteRimke KayJorn MandyLindy MateaIsa K LASSENOPSTELLING.
The bad boys! Het was de laatste schooldag en de dag was halfweg. Het was de laatste keer dat we het kleine Bertje konden pesten.
Escher.
Hoe werkt een powerpoint?
Zingen Vers 1 Het water steeg wel hoog, maar wonder boven wonder
We leren % van waar we over gediscussieerd hebben met anderen
…..overrompeld door verdriet
Koning Midas.
zo raakte de kooien verlost en jammerden. vlakbij viel hij voor haar op de was.
SAMENVATTEN van leerteksten… Tekst verkennen
Parijs 2012 HAVO 4 Informatie over Street art Street art is een stroming binnen de graffiti-beweging. Onder street art valt alle illegaal aangebrachte.
Enquête.
Don Bosco in beeld en woord
Leswijzer Nieuwsbegrip
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
Kenmerk 6: De groei van het Romeinse imperium, waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 4: Phoeniciërs.
Voorbereidende les Hier volgen dia’s met afbeeldingen die u aan de leerlingen kunt laten zien. In de notities van PowerPoint (onder de dia in de schrijfmodus)
Presentatie resultaten monitor INFORMATIEVAARDIGHEDEN landelijk versus lokaal maart 2014.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Woordenschat Groep 5 Thema 4, les 6
Woordenschat groep 5 Thema 5, les 5
Het leren in BS 2 gebaseerd op de leertheorie: het behaviorisme
Voorbereidende les met beeldpakket Hier volgen dia’s met afbeeldingen die u aan de leerlingen kunt laten zien. In de notities van PowerPoint (onder de.
Dankzij de welvaart van de Republiek konden de Gewesten ook steeds meer een vuist maken tegen Spanje. Ook zat het mee dat de Spanjaard op meerdere fronten.
Cannabis en verslaving: misverstanden en feiten
Wat een waarheid schuilen er in deze woorden
Stage: Basisschool de Klingerberg
Woordraadstrategieën
De grote iwss Quiz-Show Eerste Ronde: Natuur & Landschap.
 De leerkrachten van groep 6,7,8 en intern begeleider  Het leerlingvolgsysteem van alle jaren hier op school (2x per jaar)  Werkhouding en taakaanpak.
Zelf een viering organiseren.  1. verstaan, weten waar het over gaat  2. vieren, cultus  3. aangesproken worden, beleven  4. handelen, consequent.
Kennen en kunnen Wat je moet kennen en kunnen voor de SO Woordenschat H1 t/m H4 1. Woordraadstrategieën: -zoek een synoniem; -zoek een omschrijving of.
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Informatieve ouderavond 13 april 2016 BEGRIJPEND LEZEN OP DE OLIJFBOOM.
LEZEN 2.4 INFORMATIEVE TEKSTEN, INTERVIEWVERSLAG, INLEIDING EN SLOT EN FUNCTIES DAARVAN.
Volgende dia Taalgebruik ( schelden) (respect). volgende dia zoek de betekenis van “schelden” schelden = ……..
Thema 4: Begeleiding van leerlingen met dyslexie Vakinhoudelijke begeleiding Nederlands.
Woordenschat Letterlijk en figuurlijk taalgebruik.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Blok 3 Op vakantie naar Turkije
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 KGT Lesweek 1
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
GEDOCUMENTEERD SCHRIJVEN Revisited
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 BB Lesweek 1
Cursus 1.4 Hoe veranderen mensen Nederland? Klas 2 BB Lesweek 4
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
Cursus 1.4 Hoe veranderen mensen Nederland? Klas 2 KGT Lesweek 5
H1, H2, H3 Nieuw nederlands Klas 3
Onderzoekend leren Hoe ondersteunen we onderzoekend leren?
Woordraadstrategieën In klas 1 leer je zes woordraadstrategieën.
Hoe brengen opdrachten de beroepscontext het klaslokaal in?
Examentraining als project
Blok 3 Op vakantie naar Turkije
Blok 3 Op vakantie naar Turkije
Examentraining.
laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’
week 2.8 Pragmatiek + conversatieanalyse
Don Bosco in beeld en woord
Transcript van de presentatie:

Docenten dia’s laten lezen Gatentekst lezen Deze dia’s kunt u gebruiken om het belang van woordenschat te laten ervaren. De vier dia’s bevatten dezelfde tekst, waarbij steeds meer woorden worden ingevuld. In de eerste dia is maar 70% van de tekst bekend, bij de derde dia 90%. Zelfs dan blijkt de tekst lastig te begrijpen. Voor veel leerlingen is dit dagelijkse praktijk. Werkwijze: Docenten dia’s laten lezen Vraag aan de docenten: Wat gebeurde er met je tijdens het lezen van de dia’s? Veel voorkomende reacties: Irritatie Afhaken; stoppen met lezen; niet meedoen Proberen te raden wat er moest staan; zelf invullen 3. Aangeven dat deze reacties ook in de klas voorkomen Spiegelen aan de praktijk

Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen. Van het totaal aantal woorden is 70% bekend Het --- liep uit de ---: het --- tot ---. Er werd steeds meer --- gebouwd. Het --- had er sterk onder te ---. Er werden --- dwars door --- ---. De --- gebruikten te veel van het --- water en de --- van het --- en de --- namen toe. De zee en het --- werden als --- gebruikt. De Spaanse --- werd --- door wat de --- thuis --- waren. Toen de --- ook nog sterk ---, gingen de --- naar andere landen en raakte het Spaanse --- - ---in ---.

Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen. Van het totaal aantal woorden is 80% bekend Het --- liep uit de ---: het --- tot ---. Er werd steeds meer --- gebouwd. Het milieu had er sterk onder te ---. Er werden --- dwars door --- aangelegd. De toeristen gebruikten te veel van het --- water en de --- van het landschap en de --- namen toe. De zee en het --- werden als --- gebruikt. De Spaanse --- werd --- door wat de bezoekers thuis --- waren. Toen de prijzen ook nog sterk ---, gingen de toeristen naar andere landen en raakte het Spaanse --- - ---in ---.

Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen Lees onderstaande tekst door en probeer de betekenis te weten te komen. Van het totaal aantal woorden is 90% bekend Het massatoerisme liep uit de hand: het leidde tot ---. Er werd steeds meer --- gebouwd. Het milieu had er sterk onder te lijden. Er werden snelwegen dwars door natuurgebieden aangelegd. De toeristen gebruikten te veel van het --- water en de uitdroging van het landschap en de --- namen toe. De zee en het achterland werden als --- gebruikt. De Spaanse --- werd --- door wat de bezoekers thuis gewend waren. Toen de prijzen ook nog sterk stegen, gingen de toeristen naar andere landen en raakte het Spaanse --- - toerisme in verval.

De tekst Het massatoerisme liep uit de hand: het leidde tot wildgroei. Er werd steeds meer illegaal gebouwd. Het milieu had er sterk onder te lijden. Er werden snelwegen dwars door natuurgebieden aangelegd. De toeristen gebruikten te veel van het schaarse water en de uitdroging van het landschap en de erosie namen toe. De zee en het achterland werden als afvalstortplaats gebruikt. De Spaanse cultuur werd verdrongen door wat de bezoekers thuis gewend waren. Toen de prijzen ook nog sterk stegen, gingen de toeristen naar andere landen en raakte het Spaanse Costa - toerisme in verval.