De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’

Verwante presentaties


Presentatie over: "laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’"— Transcript van de presentatie:

1 laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’
CONFUCIUS (ca v Chr.) ‘vertel het me en ik zal het vergeten, laat het me zien en ik zal het onthouden, laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’ Deze oneliner van Confucius : ‘Vertel het me en ik zal het vergeten, laat het me zien en ik zal het onthouden, laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’, dient hier als inleiding

2 PROBEREN bij het woord ‘proberen’ in de zinnen ‘we proberen al een jaar zwanger te worden’ of ‘we proberen al een jaar zwanger te zijn’. Proberen laten ervaren. ‘Wie wil me even assisteren?’ ‘Proberen, laat ik de vrouw voelen, ik heb een stok in de hand en vraag de vrouw: “probeer deze stok eens te pakken?” De vrouw pakt de stok vast en ik zeg: “Maar nu pakt u de stok! Ik vroeg u probeer deze stok eens te pakken.” De vrouw brengt vervolgens haar hand vlak bij de stok en laat al haar pakkracht, via haar hand, in het niets verdwijnen, ze raakt de stok niet zelfs nooit …..

3 PROBEREN? Dit maakt de betekenis van de zin ‘proberen zwanger te worden’ (mogelijk) invoelbaar …..

4 HET VERHAAL VAN DE BIJTJES EN DE BLOEMETJES
Ik heb eerst 43 jaar mogen worden én, niet te vergeten, vruchtbaarheidsarts, voor ik dit verhaal begrepen heb? Het is zo’n zinnetje dat je geregeld gebruikt ziet en hoort, dus ik internet weer op, wat is het verhaal in het verhaal van de bijtjes en de bloemetjes? ….. En wat heeft dat verhaal met deze presentatie te maken?

5 DE BIJ Ik vind een verhaal over seksuele voorlichting

6 VERZAMELAAR VAN STUIFMEEL
Het bijtje gaat naar een mannelijk bloemetje en staat met zijn pootjes op het stuifmeel.

7 TRANSPORTEUR VAN STUIFMEEL
Het vliegt vervolgens naar een ander bloemetje, de vrouwelijke soortgenoot en laat daar het stuifmeel van het mannelijke bloemetje achter

8 NIEUW LEVEN ….. en zo ontstaat er een vrucht, of nieuwe bloem …..

9 Ik zie mijn collega’s en mijzelf ineens in een heeeeeeel ander daglicht …..

10 De betekenis van elk verhaal is voor iedereen net iets anders
Maar, de betekenis van elk verhaal is voor iedereen net iets anders, zoals NLP ons daarstraks al heeft laten zien. Dit gold ook voor mij, bij het verhaal van de bijtes en de bloemetjes. Ik begrijp het verhaal van de seksuele voorlichting erin, maar merkte dat dit niet mijn betekenis van het verhaal is. De beelddenker in mij, ging op internet beelden vinden van bijtjes en bloemetjes en vond, naast de vele prachtige natuurfoto’s, de volgende drie tekeningen cq animaties Dia 1, dia 2, dia 3.


Download ppt "laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’"

Verwante presentaties


Ads door Google