De “bron” van Darvaza.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Anonieme Gedichten Simon & Garfunkel Bridge over Trouble Water
Advertisements

Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Geologie blz
Wat moet je doen en laten wanneer er brand uitbreekt?
De pot mayonaise en het bier Een verhaal met een moraal
Het Darvaza goed.
Global Warming Global Warming
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
2.3 Kaart van het heelal, of waar komt de kosmische straling vandaan?
…We onderbreken even uw programma voor een speciaal bericht…
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Mini-planetarium maken
Globale planning Les 1: namen en eigenschappen van de planeten (1 t/m 6) Les 2: eigenschappen van de planeten (7 t/m 10) Les 3: maten in ons zonnestelsel.
Zuid oost azie Natuurrampen.
GOED OF FOUT - QUIZ.
3 vwo 2 aarde §8, 9 en 10.
De stratovulkaan Nyiragongo
Illusies Door Maarten De meest opzichtige illusies samengebracht in een flitsende PowerPoint.
Muziek : Bert Kaempfert
Zingen Vers 1 Zo maar te gaan met een stok in je hand, zonder te weten
Gideon Koekoek 8 september 2009
Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika
LES 7: Vulkanisme (H2, par. 4)
2x observatie tijdens Parkinson OK
Hoofdstuk 2 Aarde: Middellandse Zeegebied Paragraaf 3
Hoofdstuk 1 Aarde: landschapszones Paragraaf 5
Solar Influences Data analysis Center / Royal Observatory Belgium Waarom zonnetelescopen boven op een toren plaatsen? Wat is deze vreemde structuur?
De grootste kraters van het universum.
Op de maan opdracht 10.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
10 raadseltjes om jouw logica te testen !!!
Jan Jippe. THE INNER CHAMBER oil painting 125 x 180 cm 100 pieces.
De Darvaza Put.
Tot vandaag de dag, is het moelijk te begrijpen dat in een woestijn gebied, zonder regen, veel droogte en geweldige hoge duinen, er sinds eeuwen een.
Tot vandaag de dag, is het moelijk te begrijpen dat in een woestijn gebied, zonder regen, droog en overheersend door geweldig groot duinen, er groot.
"Barbecueen zal nooit meer hetzelfde zijn '. Grillstream is de oplossing voor:  Opvlammend vuur – moeilijk beheersbaar  Voedselvergiftiging – binnenkant.
Wat anders?! Duivelse dilemma’s.
Wat anders?! YouRather.
Duitsland had al ruim voor het uitbreken van de oorlog een tactisch plan voor de aanval op Frankrijk klaarliggen! Doel Niet alleen zo snel als mogelijk.
RAAR MAAR WAAR! QUIZZZ KINDERBOEKENWEEK 8A Gemaakt door Tim Scheepers In de quizz moet je de antwoorden opschrijven op je wisbordje!
Lieve lezers, Ik heb een dochter van 17 jaar, haar naam is Brigitte.We wonen in Tamines een stadje in Belgie. Mijn dochter is verdwenen op 11 oktober.
The Day After Tomorrow Diederik le Rütte, 5B. Inleiding  Smelten van ijskappen  Te veel water in de Atlantische Oceaan  De golfstromen worden verstoord.
(III) Geomorfologie: de Veluwe
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)
Thema 4.
De drie toestanden van water Water is enorm belangrijk voor al het leven op Aarde. Al het leven op Aarde bestaat grotendeels uit water en is afhankelijk.
Drie tieners werden gisteren gearresteerd nadat een 14-jaar-oude jongen was gestoken tot de dood als hij uit een bus in Zuid-Londen stapte. De politie.
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
VCA Basisveiligheid Hoofdstuk 4 Brand en explosie
Mensa SlimmerIQuiz klassenronde oktober 2016 de antwoorden
Waar is dit? Wat valt er op?
10 raadseltjes om jouw logica te testen !!!
Verborgen in een klein dorpje in Marysville Victoria, het zuidoosten van Australië, is een magische wereld waar de beeldhouwer Bruno Torfs 25 jaar heeft.
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 07/2010
Tussendoor A.
Gemaakt door Shaqur de kraaij Groep 8
Bronnen van energie Hfd 1: Energie in Nederland
Verborgen in een klein dorpje in Marysville Victoria, het zuidoosten van Australië, is een magische wereld waar de beeldhouwer Bruno Torfs 25 jaar heeft.
Blok 1 Natuurrampen Deelvraag: Waardoor ontstaan natuurrampen?
Big Data.
Big Data.
Hoe zat het ook al weer? 5/10 minuten voor het voorbereiden van de volgende begrippen: Monosaccharide/disaccharide/polysaccharide Glycogeen Insuline/glucagon.
Verborgen in een klein dorpje in Marysville Victoria, het zuidoosten van Australië, is een magische wereld waar de beeldhouwer Bruno Torfs 25 jaar heeft.
Blok 1 Natuurrampen Deelvraag: Waardoor ontstaan natuurrampen?
Noordelijk veengebied
Ik geloof in God, de bron van alle leven
Nederland van boven wat zie je? wat herken je?
Nederland van boven wat zie je? wat herken je?
Transcript van de presentatie:

De “bron” van Darvaza

In het midden van de Karakoum woestijn (Turkmenistan), dicht bij het verdwenen dorpje Darvaza, is er een krater van ongeveer honderd meter in diameter en meer dan twintig meter diepte, genaamd “De Poort van de Hel” .

Binnen dit gebied, is er sinds tientallen jaren een vuur aan het branden, een vuur dat eindeloos doorgaat

De ‘bron’ van Darvaza is niet ontstaan door de natuur zelf, maar is het resultaat van een ongelukkige Sovjet mijnbouw prospectie, die begon in de jaren 50.

In 1971 ontstond door een foute inschatting een instorting van een ondergrondse holte, waardoor er een gapend gat ontstond dat enorme hoeveelheden gas lekte.

De geologen besloten het gas aan te steken om het giftige gas te verbranden.

De Sovjets onderschatten de afmetingen van de holte schromelijk : Het gas dat binnen een paar weken zou moeten uitdoven bleef branden, nu al sinds 1971,……. zonder onderbreking.

Het is onbekend voor hoe lang “De Deur van de Hel” zal blijven branden Het is onbekend voor hoe lang “De Deur van de Hel” zal blijven branden. Hoewel de bron van Darvaza is gelegen in moeilijk toegankelijk gebied, bezoeken veel mensen dit fascinerende fenomeen .

De intense hitte die uit de krater komt maakt het onmogelijk om langer dan een paar minuten de bron te bezoeken. De temperatuur is ondraaglijk.

‘s Nachts is het net Dante’s Inferno: het vuur brandt in al zijn pracht en praal, waardoor het lijkt op een brandende vulkanische krater.

Einde