Groei & Bloei Van harte welkom!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Hoe kan ik mijn oogst het best bewaren ?
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Velen van ons hebben het in de zomervakantie periode hopelijk wat rustiger, daarom deze keer een stukje “hogere kookkunst” in combinatie met vanille ijs.
Feestelijk dessert.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
“Leonardo Project” F&B 4You
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
Givaudan vegetarische kippensoep
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Welke van onderstaande keuzemogelijkheden is geen stofeigenschap?
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Maak zelf papier Papier maken is helemaal niet zo moeilijk.
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Verse worstenbroodjes
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Programmastructuurdiagrammen
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
40 liter water WATERVOETAFDRUK 1 sneetje Brood
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Gebonden soepen en puree soepen
John & Ramonda K3DA.
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Om de versheid van een ei te testen: Werp het in een bak gevuld met koud water, als het boven drijft werp het weg.
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen:
Smaak.
Plastic.
Sportvoeding. Verschillende sportvoeding Energiedrank: Aanvullen van koolhydraatgehalte Dorstlesser: Aanvullen van mineralen en vocht Hersteldrank: Aanvullen.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
Surinaamse Gerechten.
De kleine dingen van oma's!
Foto Recept Pizza rondjes
Thema 3 mijn school Week 3.
Wijn maken.
De kleine dingen van oma's!
Trukken van Groot-Moeder.
Wortelpuree met vissticks
Charoset maken Matteüs 26: “Het was de eerste dag van het Joodse Pesachfeest. De leerlingen kwamen bij Jezus en vroegen: ‘Waar zullen we de paasmaaltijd.
Werkwoorden en woordenschat
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

Groei & Bloei Van harte welkom!

KELDERGEHEIMEN

Smaakversterker zonder kuntsmatige toevoegingen presentatie: Leny en Miets   150 gram tomaten -= 140 gram uien – 85 gram wortelen – 60 gr knolselderij -  25 gram prei – 10 gram peterselie – 60 gram zout liefst zeezout Groente schoonmaken wassen en kleinsnijden dan het zout er door mengen en fijn pureren – bakpapier op een bakblik en daarover de massa verspreiden – op 75 graden ongeveer 8 uur in de oven laten drogen. Daarna de gedroogde massa met de staafmixer fijn maken. Het poeder is in een gesloten glas ongeveer 10 weken houdbaar. Te gebruiken als aroma in diverse gerechten, of als supergezonde groenten bouillon, een theelepel op een glas heet water

Pompoensoep Presentatie: Leny en Miets Werkwijze: Maak de pompoen schoon en snijd ze in blokjes, pel de uien en snipper ze. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de kerriepoeder en blokjes pompoen toe en laat alles nog 5 minuten fruiten. Voeg bouillon en laurierbladen toe en kook de pompoen met het deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar. Verwijder de laurierbladen en pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep weer aan de kook en breng op smaak met peper - ketjap . Roer de fijngeknipte peterselie erdoor en voeg Crème fraiche naar wens toe. Benodigheden: 500 gram oranje winterpompoen 1 liter bouillon evt. van tablet 3 uien 1 eetlepel milde kerriepoeder 3 laurierbladeren (naar keuze) 25 gram boter 1 bosje fijngesneden peterselie (naar keuze) Scheutje zoete ketjap Peper Crème fraiche (naar keuze)

Tomatensaus : Presentatie: Annie Werkwijze: Tomaten halveren en met een klein beetje water opzetten en gaar laten worden. Door de pasfiet draaien en terug in de pan doen. Je kunt het eventueel ook nog eerst zeven. Kruidenmengsel: alles wassen en klein snijden of knippen. In een pan de olie verwarmen, uien en knoflook erbij en even laten fruiten. Kruiden toevoegen met wat tomaten vocht tegen het aanbranden. Dit een kwartiertje laten smoren,met de staafmixer fijn maken en bij het tomaten mengsel doen. Goed roeren en samen even aan de kook brengen. Kokend in potjes doen. Dit is een gemakkelijke en gezonde basis voor soep of pastasaus, Bij gebruik zout, peper of bindmiddel naar smaak toevoegen. Benodigheden: Circa 6 of 7 kg. tomaten Deze hoeveelheid is voldoende voor 14 potjes inhoud 240 ml. Scheut olijfolie 4 uien,5 teentjes knoflook 1 bosje peterselie 1 handjevol verse thijm De toppen van 3 stengels salvia officinalis 1 handjevol bonenkruid Marjolein naar keuze Basilicum - een ruime hoeveelheid

Courgettes in zoetzuur presentatie: Tilly Werkwijze: Courgettes wassen,schillen en halveren,de zaad- lijsten verwijderen dan in blokjes snijden. Uien schillen en snipperen. In een bak om en om courgettes-ui-zout. Dit zeker 2 uur laten staan. 1250 ml. azijn samen met de suiker en de kruiden aan de kook brengen. De courgettestukjes zeker 2 maal goed afspoelen en erbij doen. Weer aan de kook brengen en 2min. laten koken.Dan af laten koelen tot het echt koud is! Dan weer aan de kook brengen en vervolgens in in potjes doen. De potjes eerst goed met heet sodawater afwassen en goed na spoelen! Benodigheden: 10 courgettes 6 dikke uien 750 gram suiker zout 1250 ml azijn 2 theel. selderijzout-kurkuma- mostardpoeder 4 theel. mostardzaad

Noten-vruchten cake presentatie: Len Werkwijze: Meng meel, suikers en bakpoeder door elkaar. Ontpit de dadels en hak ze instukjes. Knip de abrikozen ook in kleine stukjes. Snij de biggarreaux doormidden. Hak de noten en amandelen eveneens klein. Meng alles goed door het meelmengsel. Klop de eieren goed schuimig en spatel door het meel/notenmengsel tot alle meel opgenomen is. Doe het deeg in een “met bakpapier” bekleed bakblik en bak het onder in de oven bij 165/175 gr. in circa 1 uur gaar. Laat de cake in het bakblik zitten. Bedek de cake met bakpaier en draai hem vervolgens in meerdere lagen papier of ander isolerend materiaal. Laat de cake zo afkoelen. Verwijder alle papier en verpak de cake direct in al- Luminiumfolie LUCHTDICHT. Laat de cake minstens een week “rijpen”. Goed verpakt is de cake enkele weken houdbaar. Smakelijk!!! Noten-vruchten cake presentatie: Len Benodigheden: 200 gram bloem 125 gram kristalsuiker 1 zakje vannillesuiker ½ zakje bakpoeder 125 gram dadels 200 gram paranoten 125 gram cashewnoten 125 gram amandelen 125 gram gedroogde abrikozen 125 gram bigarreaux 125 gram sucade 3 eieren

Frambozen azijn Presentatie: Leny en Miets Werkwijze: De frambozen en azijn wassen en samen met de azijn goed klein prakken. Dit in een afgesloten kom 3 of 4 dagen in de koelkast zetten. Dan door een doek laten uitlekken . Suiker en water aan de kook brengen, het uitgelekte vocht toevoegen. Dit samen 10 min laten pruttelen, af laten koelen en in flessen doen. Je kunt ook - bramen - vlierbessen - of ander fruit gebruiken. Benodigheden 1 pond frambozen 3 dl. Witte wijnazijn 500 gram suiker 2 ml. water

Vlierbessen likeur presentatie: leny & Miets Werkwijze: Alles (behalve jenever) in een ketel verwarmen tot de suikergesmolten is. NIET KOKEN, dan af laten koelen. Jenever erbij,deksel op de ketel en nog met een doek dicht binden. Minimaal 1 week laten staan. Dan zeven en in flessen doen. Benodigheden: 500 gr. Schoongemaakt fruit zonder pit en/of schil afgewogen, 500 gr. Suiker, 1 kaneelpijpje, 1 kruidnagel, 1 liter witte of rode wijn, ¾ liter jenever.

Kweeperenpasta presentatie: leny en Miets Werkwijze: Veeg het dons eraf, snijd ze in de lengte in kwarten, verwijder steel en kroontje. Kook ze in water gaar. Prik in de vruchten en kijk of ze gaar zijn. Afkoelen uit de pan halen en klokhuis en schil ver- wijderen(van het vocht kun je gelei maken) Het vruchtvlees pureren(staafmixer,keukenmachine, rasp) Vruchtvlees wegen en dezelfde hoeveelheid suiker toevoegen. De moes in een pan met dikke bodem doen. Kook het geheel totdat het een stevige massa is. De pasta is klaar als je een lepel kokende siroop op een koud bord giet en de vloeistof opstijft. Schep de ingedikte massa in een bakblik en laat het goed afkoelen. Benodigheden: 2 kg kweeperen en dezelfde hoeveelheid suiker als de pulp zonder schil en pit