Gratis computerinitiatie in uw buurt BLMvzw Digidak | Evence Coppéelaan 91| 3600 Genk blmgenk.be | |

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ongewenste indringers op de computer
Advertisements

Welkom op de 2 e algemene ouderavond van klas 3 Schooljaar
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
SamenVeilig.net Het effectieve groepsbeveiligingssysteem van BySpy.
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
Software voor Productie / Boekhouding / Facturatie / Magazijnbeheer
Ict - beleidsplan
Dorpstuintjes in Heusden?. Wat?  Volkstuin = Samentuin = Dorpstuin  Een ruimte waar burgers op 1 locatie een groentetuin op een ecologische wijze bewerken.
•Wie is HomeDS? •Welke taken doen wij voor bedrijven? •Welke taken doen wij voor particulieren? •Waarom voor HomeDS kiezen? •Waar staat HomeDS.
Vormingsdag Digidak Mediageletterdheid: Wat, hoe & waarom? Juni 29, 2012 Malle Mariën Ilse, IBBT-SMIT Vrije Universiteit Brussel.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Provinciale ronden mei 2008
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
INITIATIECURSUS COMPUTER EN INTERNET VOOR ONTHAALOUDERS.
Senioren Digitaal Interlokale Vereniging ZOVLA In samenwerking met de Seniorencontactgroep Kruishoutem.
Opleidings-CV online DEMO
Doelstelling Wedeo Mensen aan het werk krijgen en houden in een zo regulier mogelijke arbeidssituatie. Dit is de belangrijkste basis voor het.
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
I-SCAN PROJECT E-gov met en voor uw INHOUD 1.Kerngedachte I-scan 2.Historiek I-scan 3.Het I-scan traject voor gemeenten en steden 4.Praktisch.
Dit wordt het DSH Herent, 7 april Wettelijk kader Decreet van 3 maart 2008 Deadline van 22 mei 2009 voor het “sociaal huis” Minimale vereisten:
Agenda Gebruikersdag Digitaal Sociaal Huis Vera – 23 april 2009 Voorstelling Cevi/Logins Voordelen samenwerking Vera – Cevi/Logins Demo eLoket ®
1 van 10 POWERPOINT Nieuw in de Wegwijsserie: Wegwijs in PowerPoint 2007 Presentatie Ambassadeursdagen Seniorweb Door: Louise Prompers.
Met de steun van Welkom. Inhoud 1.Korte voorstelling Ecolife 2.Ecodriving workshops 3.Ecodriving op evenementen 4.Stand van zaken 5.Toekomstperspectief.
ICT-competenties SEPTEMBER 2007
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
17 september 2014 Workshop Visie en doelen.
CinekidStudio: zelf doen geeft inzicht!. Introductie Games (serious games / cots games) Virtuele werelden Playful digital tools Onderzoek naar het gebruik.
TAX-ON-WEB My Minfin Maggy De Geest Bienvenue à tout le monde.
Voorlichtingsavond groep 3
Eindtermen ICT 1. De leerlingen hebben een positieve houding tegenover ICT en zijn bereid ICT te gebruiken om hen te ondersteunen bij het leren. 2. De.
TAX-ON-WEB & My Minfin Presentatie 2010.
TAX-ON-WEB & My Minfin 2010.
Werken in K.U.Loket Syllabi. 1 ZoekmogelijkhedenVolledige lijst opvragen is ook mogelijk, maar kan lang duren Start in K.U.Loket de toepassing “mijn syllabi”
Van werk naar werk trajecten
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
Hoe toegang aanvragen ?.
Een online werk- en leeromgeving voor uw kind.
Wat kunnen wij samen doen aan laaggeletterdheid in Almere?
Workshop ‘visieversneller’
Aanvullende subsidiëring gecombineerd onderwijs Wie zijn wij Volwassenenonderwijs Kisp Schaalvergroting centra in Oost-Vlaanderen cvo Kisp.
Modelontwikkeling doorgangswoningen OCMW’s. Oproep medewerkers kerngroep OCMW’s.
Belastingen Homcom Belastingen Papier of on-line? – Papier tot 26 juni – Online tot 16 juli On-line – Eid – Token – Wie voor online koos krijgt.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
Web 2.0 tool Khan academy Online instructie filmpjes bekijken. (
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW maart.
WAI-NOT Internet voor mensen met een mentale beperking
Padlet Brecht Lathouwers 2LSX Aardrijkskunde - PAV.
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 8 Onderdeel : communicatie.
Mantelzorgkaart Aan de slag op het werk Aan de slag met mijzelf Aan de slag thuis mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS en het ministerie van.
Online leren in de mbo praktijk Leo Bakker - Kennisnet.
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Samenwerken en communicatie Hoofdstuk 4 21e-eeuwse vaardigheden.
Digitale VDAB profielen
Studieloopbaanbegeleiding
VOCVO-uitwisseldag 12 mei 2017 Riet
Elektronische kennisgeving van geboorte
Trainingsaanbod bij het nieuwe Taalblokken
Resultaten ICT monitor 2002
Digitale documenten woensdag 19 september 2018.
Samenwerken en communicatie
Tax-on-web Training Gebruikersgids.
Op de Praktische ouderavond PROFIELKEUZE
Cijferloos lesgeven bij talen
Informatieavond voor ouders
Transcript van de presentatie:

Gratis computerinitiatie in uw buurt BLMvzw Digidak | Evence Coppéelaan 91| 3600 Genk blmgenk.be | |

Geletterdheid Geletterdheid is meer dan kunnen lezen en schrijven… Geletterdheid is de kennis en de vaardigheid die nodig is om via geschreven taal te communiceren en informatie te verwerken, de vaardigheid om met numeriek en grafische gegevens om te kunnen gaan, basiskennis ICT Enkele voorbeelden: - informatie opzoeken via pc - communiceren via pc - lezen en invullen van online documenten en formulieren - je kinderen kunnen sturen en begeleiden op het internet - werkopdrachten interpreteren en verwerken - berekenen hoe je kan rondkomen met je inkomen - solliciteren via online toepassingen zoals het Wis-systeem Geletterdheid is een essentieel element bij het maken van verantwoorde maatschappelijke keuzes; het is een noodzakelijk onderdeel voor burgerschap en deelname aan het maatschappelijk leven.

E-government Noden: Sinds enkele jaren kan het belastingsformulier online ingevuld worden via TAX-ON-WEB… Digidak zag deze toepassing en de nood die het met zich meebracht … • de infrastructuur: pc, internet, kaartenlezer • de kennis: om een kaartenlezer te installeren, het programma te gebruiken Online-toepassingen zijn niet van zelfsprekend.

E-government Voordelen De voordelen van het online indienen van je belastingsaangifte: - je belastingsaangifte is grotendeels vooraf ingevuld - de toepassing meldt de meest voorkomende invulfouten - je wordt op vele manieren geholpen bij het correct invullen - je krijgt meteen een raming van je belastingen - je moet geen bijlagen toevoegen - Tax-on-web kiezen, is een “groene”, ecologische keuze maken Zowel voor de burger zelf maar zeker ook voor de overheid is het belangrijk dat deze toepassing door iedereen kan gebruikt worden. Digidak wil hier een helpende hand bieden. Er zijn voordelen bij het gebruik van Tax-on-web, maar je moet er uiteraard mee kunnen werken.

Concreet Tax-on-web workshops Sinds 2007 is de workshop Tax-on-web een vast onderdeel van het digidak aanbod in de maanden mei en juni. Na een korte opleiding in Brussel bij het Ministerie van Financiën ontwikkelde digidak zijn eigen didactiek. Tijdens een praktische workshop wordt de nodige kennis bijgebracht. 2008: het succes van het vorig jaar zorgt ervoor dat digidak de workshop nu ook aanbiedt in haar eigen digidak-locaties. 2009: POD Maatschappelijke Intergratie keurt een dossier goed dat digidak de mogelijkheid geeft om een portaalsite te ontwikkelen als didactische ondersteuning. wordt ontwikkeld. 2007: TOW wordt gegeven in 3 gemeentes. 2008: TOW wordt met groot succes gegeven in 5 gemeentes. 2009: 10 lokale overheden gaan in op het aanbod van digidak om de workshops in hun gemeente te organiseren.

Inhoud van de lessen Tijdens een twee uur durende workshop (10 personen) wordt uitgelegd hoe een kaartenlezer wordt gebruikt en hoe een online-belastingsaangifte wordt gedaan. Dit is een “DOE-workshop” Samen met de lesgever leert men stap voor stap - de e-ID kaartenlezer installeren - de e-ID kaartenlezer gebruiken - als oefening een belastingsformulier invullen. Voorzieningen - 10 laptops en cursusmateriaal (brengt digidak mee) - 10 e-ID kaartenlezers (krijgen de cursisten gratis mee naar huis) - lokaal met internet aansluiting Leer hoe je zelf je belastingsformulier kan invullen met behulp van de computer.

Via deze portaalsite kan je rechtstreeks doorklikken naar de officiële website van MinFin

Met dank voor uw aandacht.