Powerpointtraining Hunkemoller

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitleg Toverdoos, D. van Hunnik,
Advertisements

Het maken van presentaties voor op de computer.
Kennis maken met Power Point Office 2007
ICT Lessen Via onderstaande Modules worden de leerlingen
Pagina-instelling.
Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
MAAK JE EIGEN STARTPAGINA MET DEZE WEB 2.0 TOEPASSING Netvibes.
Hoe maak ik een mooie presentatie?
Word 2003 Tips en trucs Door Johan Lammers.
Les5. • Als een dia uit een presentatie het goed zou doen in een andere presentatie, kun je de dia kopiëren naar de nieuwe voorstelling en gebruiken wanneer.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Thema’s. Thema’s   Thema’s toepassen  Vooringestelde thema’s  Snel en efficiënte  Je maakt een nieuw document  Pagina-indeling - Thema‘s of.
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 •Ga naar CMS •Kies Nieuwsbrief Caribbean.nl.
LEES DIT VOOR JE AAN JE PRESENTATIE BEGINT ALGEMEEN
Pimp your Powerpoint 7 juni 2011
Een digitaal verhaal maken
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
De Schoolkrant illustreren
powerpointles 1 Nienke Kooistra College Blaucapel
Microsoft Office PowerPoint 2007 of 2010 is ontworpen voor het maken van diapresentaties. Een presentatie kan bestaan uit diverse componenten, waarvan.
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
Powerpoint op 2 schermen
PowerPoint.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Als u Power Point opent, krijgt u twee of drie dialoogvensters te zien
Steven Verstockt 16 februari 2005
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
MS Dynamics CRM: Werken met dashboards en grafieken Yannick Nauwelaerts.
Een plattegrond van de klas maken
Beeldaspect RUIMTE René Akkerman start.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Microsoft Word Liesbeth Van Raemdonck. Word openen Klik op de ‘start’-knop, links onderaan Klik op Programs Kies voor MS Word.
Office 14 maart.
Office 15 maart.
Een presentatie maken Les 2
LEES DIT VOOR JE AAN JE PRESENTATIE BEGINT ALGEMEEN
Maak uw eigen film in drie gemakkelijke stappen
Modern fotoalbum. Dit fotoalbum bevat voorbeeldpagina's om u op weg te helpen. Als u pagina's wilt toevoegen, klikt u op het tabblad Introductiepagina.
Snelzoekgids voor video Een videogesprek starten 1.Plaats de aanwijzer op de foto van een contactpersoon en klik op de cameraknop. 2.De contactpersoon.
Hier kan je een grafiektype en een subtype kiezen. Er zijn heel veel mogelijkheden!
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Basis vaardigheden PowerPoint
Les 3 sjablonen (templates), briefpapier maken
Inleiding tot PowerPoint
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u beginnen met samenwerken zonder dat u.
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Office 21 maart.
Aan klikken. TAB blad favorieten aan klikken Nieuwe verzamel map maken.
Design je eigen web-pagina Met behulp van Photoshop.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Trimester 2. Hfdst 1: e-Presentatie, master! e-Presentatie Met de hulp van Powerpoint gaan we leren hoe we een elektronische presentatie kan maken.
Office 2010 Word 2010 Algemeen. Het lint: tabbladen, groepen en opdrachten 1. Tabbladen. Langs de bovenkant bevinden zich acht basistabbladen. Elk tabblad.
Invoegen foto: Kies op tab Invoegen, Afbeelding
5 tips om eenvoudiger te werken
Hoofdstuk 4 Oefeningen Sjablonen en hoofddia’s Thema’s Hoofddia
Hoofdstuk 21 Overgangen en Animaties
Voeg een diatitel toe - 1.
Uitleg Toverdoos 2007 via deze presentatie, D. van Hunnik
Voeg een diatitel toe - 1.
Voeg een diatitel toe - 1.
Klassiek fotoalbum.
Instructie onderwerp SmartArt-afbeelding met foto's tegen een rode achtergrond (gemiddeld) Ga als volgt te werk als u de SmartArt-afbeelding op deze dia.
Voeg een diatitel toe - 1.
Roberto Tamburello Vicepresident Contoso Pharmaceuticals
Sjabloon voor socialemedia-afbeelding
Vervaagde achtergrondafbeelding met overlay in volledige kleuren
Transcript van de presentatie:

Powerpointtraining Hunkemoller 10 september 2008

Werkbalken indelen Werkbalken indelen: ga naar ‘extra’, ‘aanpassen’, ‘commando’s’. Sleep de volgende icoontjes naar uw werkbalk: Bij het commando ‘Opmaak’: de pipetjes Bij ‘diavoorstelling’: dia verbergen Bij ‘tekenen’: groeperen/groepering opheffen, naar voorgrond/naar achtergrond, uitlijnen, verdelen, 90 graden draaien, spiegelen, bijsnijden Omtrek: niveau verhogen, niveau verlagen Ongedaan maken: CTRL Z!

Zelf een template bouwen Ga naar ‘opmaak’, ‘diaontwerp’ Hier zouden we een kant en klare achtergrond kunnen kiezen als we dat zouden willen. Dat gaan we niet doen. Wij gaan zelf een template bouwen en dat gaan we toevoegen aan deze gallerij, zodat het altijd beschikbaar is wanneer we dat willen. Dit heet een design template ofwel een ontwerpmodel We kiezen de meest simpele, bijna lege presentatie die aangegeven wordt bij de diaontwerpen. Dit heet standaardontwerp.pot. Zo kunnen we met een schone lei beginnen. Om veranderingen aan te kunnen brengen, gaan we naar het diamodel (de master). In het diaontwerp kunt u opmaakinformatie aanbrengen die geldt voor de hele presentatie. Als u bijvoorbeeld het lettertype voor alle titels in de presentatie wil bepalen, dan doet u dat in het dia-ontwerp en niet op elke pagina afzonderlijk. U kunt hier ook een achtergrondontwerp aanbrengen of een logo plaatsen dat op elke pagina terug moet komen. Hoe komt u in het diamodel? Ga naar ‘beeld’, ‘model’ en vervolgens naar diamodel’ of houd ‘shift’ ingedrukt en klik op het ‘normale weergave’-icoontje De boxen in het diamodel kunt u naar behoefte vergroten, verkleinen of verplaatsen. U kunt meerdere boxen tegelijk selecteren door CTRL ingedrukt te houden Een zijsprong: er bestaan ook inhoudmodellen. Als u een nieuwe presentatie opent, kunt u kiezen voor ‘van de automatische inhoud wizard’; hier kunt u kiezen uit verschillende standaardpresentaties, bijv. een business plan,een financieel overzicht, enz)

De title master Behalve het diamodel, is er ook nog een titelmodel, dit is bedoeld voor alle titeldia’s. Ga naar de het diamodel, en ga vervolgens naar ‘invoegen’, ‘nieuw titelmodel’. Geef hier eventuele wijzigingen aan Bewaar uw standaardontwerp onder een nieuwe naam, met de extensie ‘pot’: klik op ‘bestand’, ‘bewaren als’, bij ‘bewaar als model’, kies voor ‘standaardontwerp’. Als u Powerpoint afsluit en weer opent, staat uw nieuwe template bij de beschikbare diaontwerpen Voettekst aanbrengen: klik op ‘beeld’, ‘kop- en voettekst’. Deze geef je meestal niet aan in het diaontwerp omdat hij per presentatie verschilt Helaas verloopt het bewerken van een template niet altijd vlekkeloos. Als de lay-out niet vanzelf overgenomen wordt, plakt u de bestaande dia’s opnieuw in het template, mocht dat niet helpen, dan kunt u kiezen voor ‘dia-indeling opnieuw toepassen’ en anders kan het pipetje redding brengen dia-indeling opnieuw toepassen: ga naar ‘opmaak’, ‘dia-indeling opnieuw toepassen’ ga naar het uitrolmenuutje van de gewenste lay-out en kies ‘dia-indeling opnieuw toepassen’. Dit kan handig zijn als u een presentatie binnen krijgt van iemand anders waarbij er dingen verschoven zijn