De KRACHT van SAMEN.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidt; geef ons heden ons dagelijks brood
Advertisements

Klik voor de volgende dia
Is er leven na de dood?.
Een echte vriend is iemand die vooruit stapt wanneer de rest
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Natuur mix de oorzaak verschuilt zich vaak in de spiegel
Ik wens je De kracht van god.
1. Jezus laat zijn wonden zien
Klik op je linker muisknop
A Butterfly’s Lesson ‘De les van een vlinder’
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Gods verborgen glans.
Klik voor de volgende dia
Zonde, de grootste vijand
die niet om jou zou huilen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
De Les van de Vlinder Op een dag
Stop! Sta eens even stil..
Gezonde Relaties
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
WONDERVOL LEVEN Muziek: Lara Fabian.
Zingen Vers 1 Wie mat de waatren in zijn holle hand,
Zingen Vers 1 Laat ons de Heer lofzingen,
Mozes terug in Egypte De 10 plagen.
Klik voor de volgende dia
Jezus deed bijzondere dingen …
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Kernvraag van Psalm 121: Wie helpt mij?
Welkom op TOV!.
Les meilleures photos de L'année 2005 D'après NBC
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Zet je voet maar op het water! Matteüs 14: Niet thuis proberen? Hoe het mis kan gaan … Koudwatervrees?
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Het vlugge leven Wat zijn de mensen toch gehaast, er wordt wat heen en weer geraasd. Men is amper vertrokken, per auto of trein, en men zou al op de.
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
Het was God keek naar de wereld en zag dat het helemaal niet goed was. Hij besloot de wereld opnieuw te laten ondergaan in een zondvloed.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Om soms eens dieper over na te denken
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
15 feiten die u nog niet wist of waarover u nog niet nagedacht heeft.
EEN LES VAN DE GANZEN Auteur Hotze ♫ Zet het geluid aan!
EEN LES VAN DE GANZEN.
O Heer, wat ben ik moe!.
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Les 12 voor 19 december Gedalia was tot gouverneur aangesteld over Juda (Jeremia 40:6-12). Ishmaël doodde Gedalia en nam het overblijfsel gevangen.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Deep calls to deep. 27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
EEN LES VAN DE GANZEN AUTEUR ONBEKEND Klik voor de volgende dia ♫ Zet je sprekers aan! ♫ Zet je sprekers aan!
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Klik voor de volgende dia
De Les van de Ganzen.
Klik voor de volgende dia
Klik voor de volgende dia
EEN LES VAN DE GANZEN AUTEUR ONBEKEND.
Transcript van de presentatie:

De KRACHT van SAMEN

Weet u waarom ganzen in een V-formatie vliegen? God had een goede reden om dat in hun instinct te leggen.

…en voegt zich snel weer in de formatie. Wanneer een gans buiten de formatie raakt, voelt hij plotseling de weerstand van het alleen vliegen… …en voegt zich snel weer in de formatie.

Elke vogel die met zijn vleugels wappert, zorgt voor een opwaartse kracht voor de vogel die volgt. In een V-formatie krijgt de groep 70% meer vliegbereik dan wanneer elke vogel alleen zou vliegen.

Net zoals ganzen… …kunnen mensen die gemeenschapszin tonen sneller en gemakkelijker komen waar ze willen zijn dan zij die het alleen proberen te doen.

gaat een andere gans voorop vliegen. Als een gans moe wordt gaat een andere gans voorop vliegen. Als mensen net zoveel verstand hadden als de ganzen, zouden zij beseffen dat hun succes afhangt van samenwerken.

Ganzen achter in de formatie gakken om de anderen voor hen aan te moedigen sneller te gaan. Het is belangrijk dat ons “gakken van achteren” bemoedigend is. Anders is het alleen maar zinloos gesnater.

. Als een gans ziek of gewond wordt,verlaten twee andere ganzen de formatie en gaan mee naar beneden om te helpen bescherming te geven. Ze blijven bij het ongezonde lid van hun groep totdat die weer vliegen kan of sterft.

Dat is nog eens betoon van de kracht van samen! Daarna gaan ze weer verder met een andere formatie die voorbij komt, of proberen ze hun eigen formatie in te halen.   Dat is nog eens betoon van de kracht van samen!

JE HOEFT GEEN WETENSCHAPPER TE ZIJN... …om te leren van Gods schepping. Je moet alleen maar lang genoeg kijken en open staan voor het wonder.

IEMAND “VROEG” HET DE GANZEN… “Vraag het vee hiernaar en het zal je onderrichten, Vraag de vogels in de lucht, ze zullen je verkondigen Wie weet van al deze dingen niet: De HEER heeft ze tot stand gebracht. “ Job 12 : 7 - 10 IEMAND “VROEG” HET DE GANZEN…

Ganzen leren ons de Kracht van Samen!