Ons PASCHA is geslacht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
13 april 2014 Tollebeek (...) Want ook ons Pascha is geslacht: Christus. 8 Laten wij derhalve feest vieren... -1Korinthe 5-
Advertisements

20 april 2014 Den Haag. 10 Spreek tot de Israelieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef, en DE OOGST daarvan binnenhaalt, dan.
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
25 april 2013 bijbelstudie nr. 9 Vanaf hoofdstuk 5:1 1.
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Water, schapen en vrouwen
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Het wassen van voeten.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
De bloedbruidegom Exodus 4.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Deel II verzoening.
Jezus' verjaardag.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
de bloeiende staf van Aäron
Pasen & Gilgal 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
HET FEEST VAN ONGEZUURDE BRODEN. 4 Dit zijn de feesttijden (lett. hoogtijden) des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor.
DE EERSTELING-SCHOOF. 9 En de HERE sprak tot Mozes: 10 Spreek tot de Israëlieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef…
Groot geloof 1.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
1. 16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont? 1Korinthe
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Van de GENADE vervallen.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
Ga voor een gezond gezin … zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. 2 Timotheus.
TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL.
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Eten, eten, eten… Eten, eten, eten….
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Pinksteren... is een telwoord.
Brood & beker deel 1.
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Strijd tegen de zonde?.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Wanneer gij dan bijeenkomt, is dat niet het eten van de maaltijd des Heren... 1Korinthe
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
ETEN & DRINKEN Urk.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Op heterdaad... Johannes
"de goede strijd".
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
24 april 2016 Zoetermeer.  de eerste eeuwen vierde de kerk Pasen tegelijk met het Joodse Pesach;
de betekenis van het bloed
De vrucht van het kruis! Pasen en Pinksteren. 1 Cor. 5:7-8
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
Exodus hoofdstuk 12 “Het Pesach lam”
Waardoor kom je in beweging?
Transcript van de presentatie:

ons PASCHA is geslacht

24 maart na zonsondergang: begin 14 Nisan

vlak voor de laatste gericht Exodus 12 1 En de HERE zeide tot Mozes en tot Aaron in het land Egypte: na negen plagen, vlak voor de laatste gericht

Exodus 12 2 Deze maand zal u het begin der maanden zijn; zij zal u de eerste der maanden van het jaar zijn. = de zevende maand nieuwjaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 1 2 3 4 5 6 7

Exodus 12 3 Spreekt tot de gehele vergadering van Israel als volgt: op de tiende van deze maand zal ieder voor zich een stuk kleinvee nemen, familiesgewijs, een stuk kleinvee per gezin.

Exodus 12 (...) 5 Een gaaf, mannelijk, eenjarig stuk kleinvee moet gij nemen; gij kunt dit nemen van de schapen of van de geiten.

lett. tussen twee avonden Exodus 12 6 En gij zult het bewaren tot de veertiende dag van deze maand; dan zal de gehele vergadering der gemeente van Israel het slachten in de avondschemering. lett. tussen twee avonden

een deur van leven door de dood heen Exodus 12 7 Vervolgens zal men van het bloed nemen en dit strijken aan de beide deurposten en de bovendorpel, aan die huizen, waarin men het eet. een deur van leven door de dood heen

zuurdesem wordt uit de huizen verwijderd 15-de t/m de 21-ste: Exodus 12 8 Het vlees zullen zij dezelfde nacht eten; zij zullen het eten op het vuur gebraden, met ONGEZUURDE BRODEN, benevens bittere kruiden. 14-de: zuurdesem wordt uit de huizen verwijderd 15-de t/m de 21-ste: het feest van de ongezuurde broden

Exodus 12 (...) 13 En het bloed zal u dienen als een teken aan de huizen, waar gij zijt, en wanneer Ik het bloed zie, dan GA IK U VOORBIJ.

Exodus 12 (...) 13 Aldus zal er geen verdervende plaag onder u zijn, wanneer Ik het land Egypte sla.

ongeveer 15 eeuwen later...

Lucas 22 1 Het feest nu der ongezuurde broden, dat Pascha genoemd wordt, naderde.

Lucas 22 (...) 7 De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden.

= verwijder het zuurdesem Lucas 22 8 En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen, maakt het Pascha voor ons gereed, opdat wij het kunnen eten. = verwijder het zuurdesem

Lucas 22 (...) 15 En Hij zeide tot hen: Ik heb vurig begeerd dit Pascha met u te eten, eer Ik lijd. 14 –de Nisan avond & nacht ochtend & middag maaltijd gevangenneming kruisiging sterven

Pascha nu...

1Korinthe 5 7 Doet het oude zuurdeeg weg, opdat gij een vers deeg moogt zijn; GIJ ZIJT IMMERS ONGEZUURD.

7 ... Want ook ons Pascha is geslacht: Christus. 1Korinthe 5 7 ... Want ook ons Pascha is geslacht: Christus.

1Korinthe 5 8 LATEN WIJ DERHALVE FEEST VIEREN, niet met oud zuurdeeg, noch met zuurdeeg van slechtheid en boosheid, maar met het ongezuurde brood van reinheid en waarheid.