Installatie Small Office Home Office licentie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ongewenste indringers op de computer
Advertisements

Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Installatie instructie
EEN GEZAMENLIJKE PRESENTATIE VAN KICK DE WOLFF EN JULIUS HUISTRA BEIDE PRESENTATIES KOMEN WEER OP INTERNET. Kick de Wolff 25 oktober 2011 XP draaien op.
Een tablet voor elke docent……
PTI Eeklo Autocad 2013 Downloaden & Installeren Schooljaar Studentenversie.
Loading... START.  Overleef door op de weg te blijven: probeer naar het donkergroene vak te gaan met je muis.  Als je het groene vak hebt gehaald dan.
LG SOFTWARE UPDATE P990 (FOTA = Firmware Over The Air) Augustus 2011.
Hoera! De Computer doet het weer!
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Windows XP beveiliging
Installatie & beheer Jonathan Mohnen Martijn Wolfs.
Labnet & PTSchemes : Installatie van de toepassingen
Beveiliging van de PC. 2 december 2004NBC Presentatie2 Waar aan denken?  Beveiliging van data  Beveiliging tegen stroomuitval  Beveiliging tegen ongewenst.
Presentatie Examentester 2.8
FireWalls. Wat is een Firewall? Een Firewall is een programma wat jouw persoonlijke bestanden op jouw computer beschermt tegen buitenstaanders. Internet.
Windows 7 21 september Wat gaan we behandelen ? Windows 7 Achtergrond besturingssysteem Migratie naar Windows vanuit XP of Vista Verbeteringen/veranderingen.
Windows 98 installeren.
Applicatie virtualisatie
 De bestandssystemen FAT16 en FAT32 worden niet gebruikt voor Windows Server File Allocation Table is het bestandssysteem uit het DOS-tijdperk.
16-bit besturingssystemen enkel een grafische gebruikersinterface bovenop MS-DOS MS-DOS levert essentiële diensten zoals toegang tot de harde schijf.
Formatteren van uw harde schijf.
CJBONLINE.NL pc-hulp Organisatie Computer & Windows (Uitgangspunt is Windows-XP SP2/feb2006)
Geschiedenis van DOS en Windows
Bedreigingen en Beveiliging van uw computer Presentatie Clubmiddag 18 januari 2011 door Fred Houthuijs Amstelland Senioren ComputerClub.
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
Clubmiddag 15 oktober 2013 Kantoor programma’s ©ab wiegman.
VIJEO DESIGNER.
Cobian Backup 8 Welkom op de Cobian presentatie.
Het gegevensverwerkend proces
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/16 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Systeemsoftware Hfdst 2
Installatie van de banksoftware. Stop de CD in de cd-lezer van de transfercomputer. Het installatieprogramma zal automatisch starten, anders via verkenner.
Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden.
HOM COM VERGADERING 26 – Avast virusscan voor XP en Vista.
HOM COM LEDENVERGADERING 20 / 09 / Programma  1. Demo van een netbook  2. Picasa met gezichtsherkenning  3. AppRemover  4. Bureaublad.
Backup & Recovery Windows 2003 Server Onderhoud en Beheer Netwerken 4.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Systeemherstel Presentatie bij de HCC op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 door Kick de Wolff.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
KICK DE WOLFF Presentatie april 2011 Diverse programma’s Kick de Wolff april 2011.
Taakbalk. Taakbalk Jumplist en animaties Klik op icoon in taakbalk met Rechtermuisknop.
Mamut Kassa K.D.C Swakhoven
Business Source Premier (BSP) Bewaren van resultaten: mailen, printen, opslaan Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
Unity Real time Service Pack 10 update Installatie opties.
Downloaden in de praktijk woensdag 11 februari 2015.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een Lync-vergadering plannen Als u Outlook gebruikt, kunt u een Lync-vergadering plannen met de.
Verwijdering Software “gespuis” woensdag 21 januari 2015.
© imec 2000 © imec 2001 MAX+PLUS II Installatieprocedure.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
Installatie Windows 10 woensdag 30 september 2015.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren (niet vista)  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Windows 10 - edge woensdag 6 januari Automatische installatie Windows 10 Windows 7 / Windows 8.1 Vanaf januari 2016 wordt Windows 10 geïnstalleerd.
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Beveiliging van de computer firewall anti-virus anti-Spyware spam phishing schoonhouden computer Windows Update gebruikers account beheer (UAC)
C++ Les 1: introductie. Programmeren Programma’s scripts Websites libraries (Sound, GUI, netwerking…)
WINDOWS 10 MAIL instellen. STAP 1. Klik op Mail.
Windows mappen en bestanden woensdag 3 februari 2016.
Windows Update herstellen
Windows 10 Creators Update
Wat is een firewall ? Student Information Networking.
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
Gebruik van het nieuwe scorebord
Biljart Score Bord - korte gebruiksaanwijzing
Transcript van de presentatie:

Installatie Small Office Home Office licentie Norman Virus Control 5.99 Installatie Small Office Home Office licentie

Stappenplan Controleer of de systemen aan de systeemeisen voldoen Controleer of op de PC’s reeds andere antivirus software is geïnstalleerd. Indien JA, verwijder deze dan eerst! Start de PC daarna opnieuw op. Download de laatste versie van Norman Virus Control. Start de installatie.

Systeemeisen Windows 95/98/Me, Windows NT/2000, Windows Homeserver. Windows XP/2003/2008 en Vista machines, 32 bits en 64 bits.. Voor Windows 95 is Internet Explorer 5.5 vereist en moet Winsock2 geïnstalleerd zijn. Voor Windows NT, versie 4 is SP4 (of hoger) vereist en Internet Explorer 4.0 (of hoger). Voor Windows XP is SP2 vereist. Voor Windows 2000 is Update 1 voor SP4 vereist. Voor Windows 2003 is SP1 vereist. In het algemeen raden we aan om de laatste updates voor het besturingsysteem te installeren en het laatste Service Pack .

Controleer op andere anti virus software Vaak worden systemen geleverd met een evaluatie versie van bijvoorbeeld: Symantec (Norton) McAfee NOD32 Panda Kijk bij Configuratiescherm – Software. Raadpleeg zonodig richtlijnen op de websites van de betreffende producten.

Nieuwste versie downloaden - 1 www.norman.nl –> Download –> Full versions -> Norman Virus Control

Nieuwste versie downloaden - 2 Kies onder CORPORATE USER VERSION voor de gewenste taalversie:

Op de betreffende server / PC ‘s: Installatie Op de betreffende server / PC ‘s: Start de nieuwste gedownloade versie Lees de licentieovereenkomst en ga akkoord

Installatie setup Virus- en spywarebescherming is standaard geselecteerd Beheerfuncties en Directories voor netwerkdistributie zijn bedoeld voor ander licentievormen van NVC installaties in grotere netwerken. Wij adviseren deze 2 opties voor de SOHO licentie niet te gebruiken.

Doelmap Als de voorgestelde doelmap OK is, klik op “Volgende” of pas hem aan via “Wijzigen”

NVC succesvol geïnstalleerd - 1

NVC succesvol geïnstalleerd - 2 Het N-icoontje rechtsonder op de taakbalk is het Programma beheer van Norman Virus Control. Deze wordt opgestart in een gebruikersessie. Als de installatie via een remote desktop plaatstvindt, dan kan het N-icoon niet verschijnen. NVC is echter volledig operationeel.

Welke onderdelen zijn na installatie actief? On-access scanner Task scheduler Norman Internet Protection Scheduler voor de automatische internet update

De Norman Services Norman ZANDA is een automatisch startende service. Norman ZANDA is het programma beheer Norman ZANDA controleert alle andere onderdelen (behalve de eLogger service)

Wat te doen na de installatie? Start een internet update. Voer de verificatiesleutel in. Als Norman Internet Update de eerste keer wordt uitgevoerd (automatisch of met de hand) dan moet eerst de verificatiesleutel worden ingevoerd. Deze sleutel heeft de klant bij zijn licentie gekregen van Norman.

Verificatiesleutel invoeren De zojuist ingevoerde verificatiesleutel wordt na 1 of 2 keer updaten omgewisseld voor een ‘Update–key’ die bestaat uit 3 x 5 tekens. Een ‘update-key’ kan niet worden gebruikt om te installeren.

Internet update automatisch iedere dag Deze instelling wordt bij de installatie reeds voorgesteld. Controleer deze voor de zekerheid: Open de Configuratie-editor via een klik met de rechtermuisknop op het N-icoon. Klik op het tabblad ‘Internet’.

Instellen automatische internet update

Aandachtspunten op een server Uitsluiten van scannen Norman Internet Protection?

Uitsluiten van scannen - 1 Afhankelijk van de soort server en de geïnstalleerde software Voorbeeld van een Microsoft SBS server met Exchange en SQL

Uitsluiten van scannen - 2 Raadpleeg de aanbevelingen van de software. Dit is vooral van belang als de betreffende server een mailserver is. Zie de diverse artikelen van Microsoft hierover: http://support.microsoft.com/kb/822158

Norman Internet Protection uitschakelen? Op een server zal de module “Internet protection” waarschijnlijk niet gebruikt worden: Men gebruikt geen POP3 E-mail cliënt Men gaat geen Instant Messaging (MSN) gebruiken Advies: Schakel deze module uit! Op een werkstation kan Norman Internet Protection wel een nuttige en gewenste module zijn.

Norman Internet Protection op de server Open de Configuratie-editor Ga naar Norman Virus Control – Onderdelen Verwijder bij ‘Starten’ het vinkje voor ‘Internet protection’ Idem bij tabblad ‘Installeren’

Aandachtspunten op een werkstation Uitsluiten van scannen: Bestanden op netwerkstations Als ‘Bestanden op netwerkstations’ niet is uitgesloten van scannen, kan dat vertragingen opleveren. Oplossing: uitsluiten van scannen!

Een scantaak maken - 1 Open de met de rechter muisknop op het N-icoon het menu. Open ‘Taak-editor’. Geef bij ‘Algemeen’ eventueel een beschrijving van de taak. Klik op ‘Doelen’ en geef aan wat er gescand moet worden. Klik op ‘Tijdschema’ en kies de frequentie van de taak en wanneer de scantaak moet beginnen. Klik tenslotte op de knop ‘Opslaan’ om de scantaak op te slaan onder een bepaalde naam. Klik op ‘Save’ als u de naam heeft opgegeven.

Een scantaak maken - 2 Klik op ‘Save’ als u de naam heeft opgegeven.

Controleren of de laatste updates zijn verwerkt Klik met de rechtermuisknop op het N-icoontje. Kies in het menu voor ‘Status van de update’. Controleer de ‘Laatste update’ gegevens bij Norman Scan-engine. Norman verstrekt iedere werkdag een update.

N-icoon waarschuwingen - 1 Het N-icoontje kan informatie verschaffen over de status van uw Norman Virus Control installatie. Dat kan een lichte waarschuwing zijn met een geel knipperend driehoekje, of een ernstige waarschuwing met een rood knipperend kruisje.

N-icoon waarschuwingen De waarschuwing ‘De scan-engine is niet bijgewerkt’ gepaard aan een rood knipperend kruisje, is een indicatie dat er de laatste 4 weken geen updates zijn verwerkt. De werking van een antivirus programma kan niet gegarandeerd worden als niet de laatste updates zijn binnen gehaald en verwerkt. Men moet hier dus snel actie ondernemen: Start een internet update met de hand Controleer de configuratie-editor – Internet instellingen

Norman Virus Control repareren Het programma ‘Delnvc5.exe’ kan gebruikt worden om NVC te repareren of te verwijderen. Delnvc5.exe is te vinden in: …\Program Files\Norman\NVC\Bin