Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Spreekwoorden ... Spreekprenten ....
De pot mayonaise en het bier Een verhaal met een moraal
Opkomen voor jezelf.
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Ja hoor Power Po(i)ntje Is weer bezig geweest.
Stomme hond. Zelf Klikken Een slager is druk aan het werk in zijn winkel. Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg. Enkele minuten.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Groep 1/2c speelt verstoppetje Groep 1/2 c speelt verstoppertje Door: groep 1/2c en de juffen.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd !
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Ik voel me zo alleen !.
Meneertje Blij en Somber
Lentekriebels Schrijvers: groep 1/2 de Kleine Beer
gaat het? ik ben mama kwijt Geen paniek vriendje. Ik vind jouw mama wel. Hoe ziet ze eruit?
Als het lente wordt Lied.
Moppen over domme blondjes, belgen en holanders …
Het kind dat te laat kwam.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
De schaduw van kees Querido.
Als eerste staat Klaas op en gaat naar het bord en….
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Leven na de dood.
Spelregeltest Oliveo Handbal
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
M,n Opa
Verhaal 1“Hallo ik ben nieuwe juf”
Met foto’s en gedichten.
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
Kikker en de stoelendans!
Een jonge brunette gaat de praktijk van de dokter binnen
Sint-Maarten.
Een bezoek aan de dierentuin !. Man en vrouw gaan samen een dagje uit naar de dierentuin...
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Het eendje... Van de buurman.
EEN ZEER BEZITTERIGE VROUW... 
Een non die zeer bezorgd is om haar gezondheid, gaat naar de dokter met een bijzonder probleem.
Tuttebollekakkie Tuttebollekakkie gaat een dagje naar het strand,
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.
God maakte in het begin alles.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Twee kietelaars maken een praatje. „Heb je gehoord, wat ze van ons rondvertellen? We zouden zeer onaangenaam, naar rotte vis ruiken, plakkerig, koud en.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
‘Tot morgen. ’ roept de juf
Voorleesverhaal Joep op de stoep.
Een jonge brunette gaat de praktijk van de dokter binnen
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
De deur vliegt open. Poes Muis rent naar binnen. Ze huilt
Het is winter. In het park bij het bos is het koud.
Hé, wie zijn dat. Zijn dat Sinterklaas en Zwarte Piet. Nee, hoor
Dit is nog te klein. Hij blijft met zijn opa aan de wal.
Papa brengt Bram naar school. School is leuk. Lekker spelen
De reis van Druppeltje Drop
“De baard van Sinterklaas”
Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
Mondeling Nederlands Cursus 1 – Module 5 Dag 1.
“De baard van Sinterklaas”
Transcript van de presentatie:

Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd. Het verhaal: ‘Een dagje naar het strand’ ‘Sem valt van zijn fiets’.

‘Een dagje naar het strand’

de bal negen uur in de ochtend het strand Vandaag gaan Asha, Ravi en mama een dagje weg. ‘Leg de bal maar in de auto’, zegt mama tegen Ravi. ‘We gaan een dagje naar het strand!’ ‘Leuk’, roepen Asha en Ravi, ‘ naar het strand!’ Het is nog vroeg, het is nog maar negen uur in de ochtend. De zon schijnt, het is lekker weer. En daar gaan mama, Asha en Ravi. Naar de zee en naar het strand.

Ravi staat in de zee in. de zon schijnt Asha staat in het zand Als ze op het strand zijn, gaat Ravi gelijk de zee in. ‘Kom je ook?’, roept ravi. ‘Eh nee, ik heb het koud’, zegt Asha. En ze bibbert….brrrrr. ‘De zon schijnt!’, roept Ravi. ‘Kom nou! ’Maar Asha komt niet. Ze staat in het zand en bibbert nog steeds. ‘Ik heb het zo koud…. Ik heb nu geen zin om te zwemmen. Asha bibbert van de kou

de kuil Ravi is zand aan het scheppen de berg Asha heeft het nog steeds koud. Ravi pakt de schep en begint zand te scheppen. Hij graaft een kuil en gooit het zand op een berg. Mama zit lekker in haar stoel. Ze kijkt naar de kinderen. En Asha? Ze heeft het nog steeds koud.

het hoofd zand scheppen ‘Kom je in de kuil liggen Asha?’, vraagt Ravi. ‘Ja dat vind ik pas leuk! Daar heb ik echt zin in!’zegt ze. Asha gaat in de kuil liggen. Ravi schept het zand over Asha heen. Er komt zand, overal. Asha doet haar ogen dicht. En als Ravi klaar is met scheppen, moet hij erg lachen. ‘Hihi’, lacht Ravi, ‘ik zie alleen je hoofd nog maar.’ En Asha lacht ook. ‘Pfftt! Ik heb het warm.

De zon schijnt op mijn hoofd. En nu ga ik in de zee!’, roept ze. ‘Ik zit helemaal onder het zand!’ Asha en ravi rennen de golven in En de rest van de dag zwemmen ze in de zee. Pas aan het einde van de middag gaan ze naar huis

Sem valt van zijn fiets.

de stoep de bal rolt de weg Sem fietst naar huis. Het is al bijna avond. Hij is bij Igor geweest. Igor krijgt een poes van een mevrouw. Dat is leuk! …….Sem…., pas op! Kijk uit voor de bal. De bal rolt van de stoep op de weg. Sem ziet de bal niet. Ahhhh!

de broek is kapot een gat in de broek Sem valt. Auw…..hij doet zich pijn. Sem kijkt naar zijn broek. Er zit een gat in zijn broek. Zijn broek is kapot. En de knie van Sem doet zeer.

ze zet de doos een doos met een touw neer op de grond de grond een doos onder haar arm ze zet de doos neer op de grond een doos met een touw de grond Daar staat een mevrouw. Ze woont in de straat van Sem. De mevrouw heeft een doos onder haar arm. De doos zit dicht met een touw. De mevrouw zet de doos neer. Ze zet de doos op de grond. Ze vraagt: ‘gaat het, heb je pijn gedaan?’ ‘Nee ‘, zegt Sem,’het doet geen zeer meer.’ Sem kijkt naar de doos. Wat zou daar inzitten?

er zit een poes in de doos de doos is open het touw is los er zit een poes in de doos de doos is open Ineens hoort Sem: ‘Miauw.’Sem schrikt….. De mevrouw maakt het touw los en doet de doos open. Ahhh, er zit een poes in de doos. ‘Miauw, miauw’, zegt de poes. ‘Deze poes is voor een jongen’, zegt ze. ‘Voor Igor?’vraagt Sem. ‘Ja’, zegt ze, ‘maar hoe weet jij dat Dan vertelt Sem over Igor. Over Igor die een poes krijgt. De mevrouw lacht. ‘Dat is leuk,’zegt ze.

‘Daaag’, zegt Sem ‘Dag jongen, tot ziens De mevrouw loopt weg. ‘Dag jongen, tot ziens,’zegt de mevrouw. ‘Daaag’, zegt Sem, ‘en bedankt.’ Hij springt op zijn fiets en fietst weg. Hij fietst naar….. Igor.