Senegal Senegal.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
VO-CONGRES 2014: KLAAR VOOR DE TOEKOMST 20 maart 2013
20 jaar Wereldwijd verbonden. Luisterend Dienen opgericht in vanuit de Nederlandse Hervormde Kerk (commissie Werelddiaconaat) 20 jaar Luisterend.
De Buitenkans 15 juni De Buitenkans “ Van droom naar werkelijkheid”
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
De historie & de toekomst
ONTMOETING ZET JE OP WEG OKTOBERCAMPAGNE 2012 ontmoeting  dialoog  solidariteit.
Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska.
15 – 9 – 2006 Technocentrum Twente FIRST LEGO® League 2006 Martijn Roelofs.
Welkom 1.
Voedselpakketten voor Campina
Jeugd investeert in Amsterdam, Amsterdam investeert in jeugd 1 januari 2003 Doorlopend activiteitenaanbod: Afstemming school en vrije tijd Tussenbalans.
Edukans 4 april 2017.
KAIRO K ennisontwikkeling A utismebehandeling en I ntegratie R egulier O nderwijs Naar het Middelbaar Beroepsonderwijs met ASS Anja Hagenaars, sectordirecteur,
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Bij paragraaf 9. Urbanisatie De wereldbevolking groeit snel De stedelijke bevolking groeit nog sneller, nu leven er voor het eerst meer mensen in de stad.
Je levensreis.
‘Het talent bestaat niet.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
De dankdag-collecte is bestemd voor Red een Kind
“Geef en je zal gegeven worden.”
SOTOS bouwt met U een school in Sindian in Senegal.
Ondersteuningstoewijzing Studieochtend SWV PO RiBA 24 januari
1 Amsterdam, april 2005 Drs. Frits Spangenberg Rotary Extern imago.
Ouderbetrokkenheid op Het Kompas
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Burgerinitiatieven.
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
“Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
SOTOS: Stichting Ontwikkeling Technisch Onderwijs Senegal SOTOS is opgericht in mei Oprichters: Haegens Bouw te Horst Bouw Opleidings Centrum te.
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Het samenbrengen van taal- en leesvaardigheid en kunst- en cultuureducatie in Noord-Brabant ten behoeve van de omgang met de 21 e eeuwse vaardigheden in.
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
Marion van de Sande De Haagse Hogeschool NOT, 29 januari 2011 Ouderbetrokkenheid: nut of noodzaak?
Woord en Daad Armoedebestrijding wereldwijd. Woord en Daad Missie en visie Missie Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen.
Gezondheid telt! in Boxmeer Kernboodschappen voor lokaal beleid M van Bon-Martens en M Rutten 22 maart 2007.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
Ook de buik vol van honger? Collecte voor Rwanda.
Presentatie Passend onderwijs Voor: Ouders/verzorgers van SBO Petrus Dondersschool Datum: 3 april 2014.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Kwetsbare jeugd -Straatbendes, drugs, moord en geweld horen bij de orde van de dag in Guatemala -Veel jongeren komen uit gebroken, arme gezinnen en een.
Universiteit Leiden. Bij ons leer je de wereld kennen. ICLON, Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing BSL De.
Bemanning paraat voor Water Rijk
1 Landerd 2020 Levendig en natuurlijk ondernemend Voorbereidende raadsvergadering
-organiseren van eetfestijnen -evenementen voor derden
Studiemiddag donderdag 30 maart 2017
Het district Mymensingh in Bangladesh is een achtergebleven gebied
Beroepsonderwijs voor jongeren | Zuid-Soedan
Een nieuwe start voor kwetsbare vrouwen in India
Versterk de kleine kerken in Bangladesh
De collecte is voor Red een Kind.
Bijenhouden biedt jongeren toekomst
Steun landloze arbeiders in Pakistan
1.
Mag ik ook naar school?.
Mag ik ook naar school?.
1 1 1.
Grote Project ZWO 2019 Bijenhouden biedt jongeren toekomst.
Transcript van de presentatie:

Senegal Senegal

De eerste kennismaking met Senegal

Uitgangspunten SOTOS Senegal SOTOS werd in mei 2003 door Bouw Opleidings Centrum, Dendron College en Haegens Bouw, allen gevestigd in Horst, in het leven geroepen om op professionele wijze invulling te kunnen geven aan verdere uitbouw van ondersteuningsactiviteiten van het technische beroepsonderwijs in Senegal. Vanuit bestaande activiteiten bleek de behoefte aan een nieuwe school. Doelstelling van SOTOS is dan ook het helpen bij het ontwikkelen van (technisch) onderwijs in Senegal, het creëren van kansen voor jongeren in Senegal door middel van (technisch) beroepsonderwijs en het betrokken maken van Nederlandse jongeren bij ontwikkelingswerk. - de ondersteuning moet direct aansluiten op bestaande activiteiten in de regio. Vanuit de ondersteuning dient de regionale instantie zelf, op een hoger ontwikkelingsniveau, verder te kunnen. - de ondersteuning mag niet leiden tot een afhankelijkheidsrelatie met SOTOS - de hulp moet een katalyserende werking hebben op de ontwikkelingsmogelijkheden van jongeren in de regio, waarbij structureel aandacht moet zijn voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen in dit proces. Senegal

Ontmoeting met de autoriteiten Senegal

Waarom Sindian ? Onderzoek naar de behoefte in de regio in Senegal Aanvankelijk was de gedachte om de school in de stad Ziguinchor, die door SOTOS wordt ondersteund uit te breiden. Gesprekken begin 2003 met politiek ( dhr. Badji, president van de regio Casamance) en het onderwijs ( o.a. dhr. Sane, directeur van de school in Ziguinchor) brachten een andere, door hen aangedragen visie naar boven. Een van de grootste problemen in veel ontwikkelingslanden is de trek van jongeren van het platteland naar de grote steden (zelfs naar het buitenland) op zoek naar eigen ontwikkeling en werk. In de steden en het buitenland komen zij zonder opleiding nauwelijks aan werk. Opleidingsmogelijkheden zijn ook daar onvoldoende voorhanden. Zij zijn vaak gedoemd om middels criminaliteit en prostitutie in hun levensonderhoud te voorzien. Om deze trek naar de stad niet verder te ontwikkelen door nog meer onderwijsfaciliteit in de stad te concentreren ontstond de visie de nieuw te bouwen school in de plaats Sindian, ca. 50 kilometer van de stad Ziguinchor, te bouwen. Senegal

Aannemings overeenkomst Senegal

Waar ligt Sindian ? Senegal Sindian ligt in het zuidwesten in een potentierijk ontwikkelingsgebied. Er is twee basisschool en een lyceum. Na het voltooien van dit onderwijs trekken veel jongeren weg, mede door gebrek aan verdere opleidingsmogelijkheden. Toch kan de ontwikkeling van de regio niet zonder deze jongeren. Door de school voor (technisch) beroepsonderwijs in deze centrumplaats te projecteren wordt niet alleen een kans gegeven aan opleiding van jongeren maar ook de urbanisatie tegengegaan. Gelijktijdig zet de president van de regio de middelen voor economische ontwikkeling in deze regio in ten behoeve van activiteiten gericht op de inzet van schoolverlaters uit Sindian. Deze visie van parallelle inzet van onderwijsontwikkeling en economische ontwikkeling buiten de steden is nieuw in Senegal en wordt door de politiek als een zeer belangrijk en kansrijk instrument tegen de urbanisatie en de hieruit voortvloeiende kansloosheid en criminaliteit gezien. Om deze reden koos SOTOS begin 2004 voor de plaats Sindian. Senegal

Hier draait het om de school. Senegal

De bouwlocatie in Sindian Senegal

Start bouw van de school. Senegal

Het fundament van dit project. Senegal

De eerste muren zijn al opgetrokken Senegal

De eerste muren zijn al opgetrokken Senegal

Er is al veel werk verzet Senegal

Aanvang van de dak constructie Senegal

Overzicht van de werkzaamheden Senegal

Overzicht van de werkzaamheden Senegal

Controle van de bouw in oktober 2005. Senegal

Belangstelling. Senegal

Men is vol trots op de nieuwbouw Senegal

Dank zij Uw steun is er een begin. Zonder Uw hulp was dit project nooit van de grond gekomen. Hiervoor willen wij U hartelijk danken, ook namens de bevolking van Sindian zodat zijn hun kinderen een stukje toekomst kunnen geven. Maar er nog meer steun nodig voordat zij zich zelf kunnen helpen en aan een redelijk bestaan kunnen bouwen en zonder Uw steun zal dat moeilijke gaan. Nogmaals hartelijk dank. Senegal