Collectedoelen 2013.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Innoveren voor gezondheid
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Senegal Senegal.
Rabo Wanda Foundation Wanda Foundation • Waarom juist Sierra Leone? • Wat doet onze stichting? • Verslag van onze.
Maartens College 27 april 2012
Transport en Infrastructuur
Bewustwordingsproject ‘Binnenmilieu Basisscholen’ Merel Linthorst GGD Nederland 15 September.
Zending & Hulpverlening
Mentorproject Haarlem
Jaar van transport en veiligheid
Hoofdstuk 4 Azië en globalisering (voortdurend proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie)
1 Wat is microfinanciering ? 2 1. De financiële behoefte.
“Waakzaam en dienstbaar staat de politie voor de waarden van de rechtstaat”. Waakzaam zijn = problemen voor blijven, klein houden en waar onvermijdelijk.
ProGideon INSPIRE begint vandaag Marjan Bevelander 3 december 2009 Pro Gideon.
“Zonder water staat alles droog”
WATER Infodag District 1550 Jan Roumen RC-Leudal
Collecte Doelen 2013.
De kracht van het kleine
HoekscheWaardDuurzaam
Wat is het CJG? Het Centrum voor Jeugd en Gezin is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties, gericht op kinderen, jeugd en hun ouders,
Samenwerking Voorne-Putten jeugd(gezondheids)zorg Ambtelijke Werkgroep Jeugd Voorne-Putten.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Edukans 4 april 2017.
Veel verschillende ziekten
Rotary in de Derde Wereld
Delen in overvloed. Op deze Micha-Zondag is de 1e collecte voor: Spandana-project, Midden-India.
Sjoerd Kooiker (met dank aan Josje den Ridder)
Harmonisatieplannen kabinet
Samen komen we verder! Stimuleringsprogramma Mentorprojecten 13 november 2007 Niels van Zeben.
COLLECTE KERK IN ACTIE WERELDDIACONAAT 11 OKTOBER 2009 WATER GESCHENK UIT DE HEMEL.
Hoofdstuk 2 Patronen op de wereldkaart: wereldbeeld Paragraaf 1 t/m 4
Kaartje Gelderse Vallei invoegen. * Start gesprekken eind 2008 door welzijnsinstellingen en scholen * Redenen: * verandering in de maatschappij * onaantrekkelijkheid.
Drugpreventie bij jongeren
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
Van ONZEKERHEID NAAR KRACHT. Dit is Jeannette, ze is 12 jaar. Dit is haar moeder Edith, zij zorgt voor het gezin... … ook voor haar kleindochter.
Ontwikkelingshulp Zambia
Internationale welvaartsverschillen
SOTOS bouwt met U een school in Sindian in Senegal.
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de.
1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011.
LES 1 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Hoofdstuk 1 Management accounting: informatie die waarde creëert.
3/4 gt vmbo 1 Arm en Rijk §
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
“Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 24: 1,3 Schriftlezing: 2 Korintiërs 8: Korintiërs 9: 6-15 Tekst: 2 Korintiërs.
De Wiekelaar als ontmoetingspunt De rol van Kulturhusen en de Wmo.
GEZONDHEIDSZORG VOOR ELK KIND
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Wandelen voor Water Simavi facts and figures Opgericht in landen: Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Tanzania, Bangladesh, India, Indonesië en.
Woord en Daad Armoedebestrijding wereldwijd. Woord en Daad Missie en visie Missie Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Voorbeeldproject NGO – VZW – samenwerking Drinkwatervoorziening in het oosten van Guinee-Bissau Samenwerking binnen VPWvO (Vlaamse partners)  uitvoering.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Watervoorzieningsproject te Niger Walter Mondt Filip De Blende Michel Laukens.
Wat feiten en cijfers Calvijn Business School
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Vrouwen en jongeren in Myanmar ondersteunen in het sterk en dapper zijn. Dat is wat Precious Stones doet.
Speedschools in Burkina Faso
<datum> <plaats>
Het district Mymensingh in Bangladesh is een achtergebleven gebied
Collectedoelen 2013.
Rugendo vzw is een jonge Molse organisatie die projecten financiert op Idjwi, een eiland in het KIVU-meer in Oost-Congo.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Collectedoelen 2013

Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal ë ë

Feiten over Nepal Zuidoost Azie Nepalees is de officiële voertaal 81 % van de bevolking is Hindoe Buurlanden: India en China 4 keer groter dan Nederland 29 miljoen inwoners

Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal Project locaties: Kailali district – in het zuidwesten van Nepal Dang district – in het zuiden van Nepal Dhading district – in centraal Nepal

Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal Stand van zaken: Gebrekkige gezondheidszorg, onvoldoende onderwijs, slechte hygiënische voorzieningen onder de allerarmsten. Lokale overheden zijn onvoldoende in staat om in samenwerking met haar bevolking lokaal benodigde voorzieningen te realiseren. Gevolgen: Hoge kindersterfte, gebrekkige gezondheidszorg, onvoldoende hygiënische voorziening, schooluitval.

Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal Regionale projecten op basis van lokale behoefte en vraag Binnen dit project werken we samen met ADRA Nepal en ADRA Australië. Het project is onderverdeeld in drie deelprojecten in de districten Kailali, Dang en Dhading. De deelprojecten zullen binnen een periode van 1 jaar worden uitgevoerd en afgerond.

Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal Doelstellingen: Lokale projecten tussen overheden en burgers op het gebied van water en sanitatie, onderwijs en gezondheidszorg stimuleren, begeleiden en aansturen (Dhading district) Een kindercentrum realiseren (Dhading district) Een gezondheidscentrum realiseren (Dhading district) Tenminste 30 vrouwen die aan het hoofd van hun gezin staan onderwijzen in water en sanitatie gerelateerde ziektes en voorzien van toiletten en watervoorzieningen (Kailali district) Schooluitval onder 450 meisjes tegengaan door 15 toiletten op 3 middelbare scholen te bouwen (Dang district)

Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal Project methodes: Begeleiden en aansturen van samenwerkingsprojecten tussen lokale overheden en burgers De bouw van toiletten en waterputten in de armste gemeenschappen koppelen aan training en bewustwordingscampagnes t.a.v. hygiëne, kindersterfte en gezondheid. ADRA biedt ondersteuning zodat lokale gemeenschappen gezamenlijk komen tot taakverdelingen voor dagelijks onderhoud Schooluitval onder meisjes tegengaan op middelbare scholen waar geen of zeer gebrekkige toiletvoorzieningen zijn.

Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal Projectkosten: ADRA Australia: € 281.600,-- ADRA Nederland: € 24.039,-- ADRA Nepal: € 2.725,-- Lokale overheden: € 2.725,-- Lokale gemeenschappen: € 26.463,--

Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal Aansturen van samenwerkingsprojecten tussen lokale overheden en burgers

Bouw van toiletten en waterputten in de armste gemeenschappen Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal Bouw van toiletten en waterputten in de armste gemeenschappen

Schooluitval onder meisjes tegengaan Onderwijs en gezondheidszorg in Nepal Schooluitval onder meisjes tegengaan

Met als resultaat Lokale platforms voor samenwerking tussen overheden en gemeenschappen Een kindercentrum Een gezondheidscentrum Minder kindersterfte en minder ziekte onder de allerarmste gezinnen Toegankelijk middelbaar onderwijs voor 450 meiden op 3 middelbare scholen

Loopt u mee? Hartelijk dank! Al door slechts één avond (gemiddeld anderhalf uur) te collecteren, maakt u het verschil voor mensen in Burkina Faso en Nepal! Hartelijk dank!