Global Consultancy, Research & Design

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET DIGITALE ARBEIDSPLEIN Het Digitale Arbeidsplein is een website ontwikkeld in het kader van het project “Zelfmanagement van de eigen loopbaan” van MeijerConsult.
Advertisements

HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus.
TTO in de Tweede Fase.
Onderzoek naar competentiegericht beoordelen in het groene onderwijs
Lesprogramma Scholen over Football Maties Schoolvoetbal 28 april 2014 Beverhoeve 8 Leusden tel:
PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?.
De heer R. Schouten Mevrouw M. Dingemans
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
Doe meer met … Language Learning Histories Saskia Visser Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie/Alfasteunpunt.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Wat is goed onderwijsonderzoek?
VMBO osb in de onderbouw loopbaan oriëntatie in de bovenbouw
Consultancy, Research & Design Consultancy, Research & Design.
Kandinsky College Malderburchtstraat
het doorstroomrelevant beoordelen van het profielwerkstuk
OneWorld Wat is OneWorld? Gebruik van data bij OneWorld Opdracht: data Buitenlandse Zaken Ellen de Lange Projectleider
& People4Change.
HALLO OPLETTEN : Waarom sql DOEN : Introductie opdracht
Wat gaan we vandaag doen? … >> de planning >> Introductie Waar gaat SplitsZ over?  Een beroemdheid maken > Jouw SplitsZ-ster Dit doe je in de rol van.
Het Nederlandse onderwijs:
“ Empowering people through ICTs for development ” NCDO/Wilde Ganzen dag Deem Vermeulen/ Stijn van der Krogt International Institute for Communication.
Rotary in de Derde Wereld
Kennisuitwisseling in LOK Landelijk onderwijsweb Kennistechnologie Evert van de Vrie Kennisuitwisseling in LOK Landelijk onderwijsweb Kennistechnologie.
Hands On: leren binnen handbereik
LUNCHSEMINAR Grassroots bij de TU Delft Sofia Dopper Projectleider Grassrootsproject TU Delft 10 mei 2007.
Welkom. Teamleider HAVO/ VWO De heer C. Bentlage.
Het (nieuwe) betavak NLT
Januari 2013 Profielkeuze VWO 3 M. Van Mens T. Verhagen decanen.
B.E.M. Verhagen-Gerritsen
Januari 2014 Profielkeuze VWO 3 M. Van Mens T. Verhagen decanen.
CEBAM VIRTUELE BIBLIOTHEEK GEZONDHEIDSZORG EEN INTRODUCTIE.
Consultancy, Research & Design Consultancy, Research & Design.
Consultancy, Research & Design Consultancy, Research & Design.
NLT modules en excellentiebevordering
Leerlingen ontwikkelen apps
NMC 2003 De Waalbrug in wiskundig perspectief André Heck Amsterdam Mathematics, Science and Technology Education Laboratory.
Het bacheloreindproject (BEP) 1BT04 / 1GT04
Qompas SectorKeuze De online gids voor keuzes binnen het vmbo en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
Een werkstuk maken.
Studiekeuzes van uw kind
HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus.
Informatievaardigheden Introductie Biologie YBI_10306
International Business College Iets voor uw zoon/dochter?
Februari 2015 Profielkeuze HAVO 3 T. Verhagen M. van Mens
Februari 2015 Profielkeuze VWO 3 M. Van Mens T. Verhagen decanen.
MEER LLN KIEZEN VOOR HET WERKEN IN DE TECHNIEK IN FRIESLAND.
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
1 Masterclass ‘MOOCs’ Frans van Dam 6 november 2015.
Bètapartners, 26 oktober 2015, Damstede.  Global Learning and Observations to Benefit the Environment (GLOBE)  Opgericht in 1994 door de Amerikaanse.
International Business College Iets voor jou! Voorlichting VMBO 3/4 Januari 2015.
International Business College Iets voor jou! Ouderavond profielkeuze Januari 2015.
AOS docentonderzoek bijeenkomst 5 Onderzoeksplan
SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 1 Introductie op de module.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
onderzoek en ontwerpen in de bovenbouw
‘The world is your oyster’ Shakespeare Welcome ! tto at the Jan van Brabant JAN VAN BRABANT COLLEGE TWEETALIG HAVO en VWO.
Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 3 mavo.
Zodat talent en ontwikkelbehoeften elkaar ontmoeten 2 juni 2015
AFRIKA.
Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
Global Consultancy, Research & Design
Tool WF-1: Docenten natuurwetenschappen en carrièreadvies
Dit jaar Kiezen voor een vervolgstudie
Tool IE-1: Het verkennen van onderzoeksopdrachten en -activiteiten
TTT 2018 / 2019.
Onderzoeksvraag: Wat zijn de succesfactoren van de verschillende Open Dagen binnen de stichting en hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze met elkaar worden.
Decanaat Ouderavond 4 havo 10 september 2019.
Ik wil jongeren in mijn bedrijf
Transcript van de presentatie:

Global Consultancy, Research & Design Werk aan de wereld: Worldschool opdrachten vanuit ontwikkelingsgebieden Onderzoeksprogramma’s voor profielwerkstukken HAVO en VWO

Echte opdrachten, uitdagende wereldwijde vraagstukken Je werkt voor een kleinschalige stichting die belangwekkend werk uitvoert in een ontwikkelingsland of ontwikkelingsgebied in Afrika, Azië of Zuid-Amerika. De opdrachten zijn echt: men vraagt je iets te onderzoeken of te ontwerpen dat nodig is bij de uitvoering van het werk.

Voor wie werk je? (Elk jaar nieuwe opdrachten.) Het opzetten van een medische hulppost in Mali. Stichting Faranfare. Het reinigen van water met meelpasta gebruikt voor batik. Stichting Penduka, Namibië. Stichting Steun Sahel: dammen en bronnen in de Sahel Voor deze stichtingen bijvoorbeeld of voor een van de meer dan veertig andere….

Alle profielen!!! De opdrachten van de ontwikkelingsorganisaties betreffen alle profielen. Veel leerlingen kiezen een opdracht ook om straks beter een vervolgstudie te kunnen kiezen. Het ontwikkelen van goedkoop spel- en leermateriaal voor een school in Tanzania Op de foto: een landkaart uitgelegd met stenen Kennisoverdracht over kleinschalige landbouw in Kenia: hoe doe je dat? Wat zijn eenvoudige methoden van conservering van vlees en vis, en kun je aantonen dat die werken?

Alle profielen!!! Nog meer voorbeelden van opdrachten: Towards health insurance for poor people Can E- health records boost care in Uganda? Recycling plastic Female Genital Mutilation in Africa Mobile phones and improving development Scale up the HIV prevention in Uganda

GENE – Global Educational Network for Entrepreneurs Er is een apart onderzoeksprogramma dat gaat over het bevorderen van ondernemerschap in ontwikkelingsgebieden. Dan gaat het om opdrachten van stichtingen over onderwerpen als deze: Microkrediet Kleinschalige zorgverzekering Marktonderzoek Het opzetten van een klein bedrijf Fait trade Maatschappelijk verantwoord ondernemen

HULP ONDERWEG – 1: studiedag Om je bij het werk te ondersteunen, bezoek je een van de Worldschool studiedagen. Er is een studiedag bij Wageningen University en bij de TU Delft. De keuze hangt af van je opdracht. Incidenteel worden specifieke studiedagen voor bepaalde opdrachten gehouden. Tijdens een studiedag werk je met universitaire studenten aan je onderzoek. Bijvoorbeeld om een goede onderzoeksvraag te maken of het plan van aanpak. Vaak is er ook een inhoudelijk college.

HULP ONDERWEG – 2: de ‘dating service’ In het besloten deel van www.worldschool.nl vind je namen en emailadressen van studenten uit ontwikkelingslanden die in Nederland een universitaire master doen. Zoek een student uit het land waar je onderzoek doet en zet een email correspondentie op. Of: nodig een student uit op school. Dat zijn boeiende ontmoetingen. De ‘dating service’ bevat ook namen en adressen van andere deskundigen, zoals managers die in ontwikkelingsgebieden werken.

HULP ONDERWEG – 3: digitaal kenniscentrum In het openbare en in het besloten deel van www.worldschool.nl vind je allerlei teksten om je bij je werk te ondersteunen. Zie deze link naar www.worldschool.nl voor een overzicht.

De afsluiting: het Worldschool Event Je presenteert je werk op het jaarlijkse leerlingcongres van Worldschool. De meeste opdrachtgevers zijn daar aanwezig. En tal van gasten, zoals studenten uit ontwikkelingslanden en managers met ervaring in ontwikkelingslanden. De voertaal is Engels.

Worldschool certificaat Na het presenteren en opleveren van je onderzoek ontvang je het Worldschool Certificate Het certificaat wordt steeds vaker door leerlingen gebruikt bij intakes van vervolgstudies. Anno nu is het verstandig een c.v. op te bouwen!

Tot zover deze introductie Werk aan de wereld Tot zover deze introductie Links: video interviews met leerlingen www.worldschool.nl Opdrachten zijn online beschikbaar via contactpersonen op jouw school