Madelaine Postma, Carlijn Beemsterboer & Lisa Rozema

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kunnen microben wel nuttig zijn?
Advertisements

Wat zijn microben?.
Hoe wordt alcohol door het lichaam opgenomen?
Azijn, mosterd, en olie.
Productie Wijn.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
VINIFICATIE SVH Wijncertificaat.
WITTE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
RODE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
B1 Stoffen worden omgezet
Examentraining Biologie
Thema: Voedselrelaties
Coca cola De geschiedenis van coca cola De coca cola-fles
Enzymen voor de vertering
Het bloed Het bloed.
Dissimilatie Levert energie.
Waarom enzymen? Hun werking
Alcohol en Biotechnologie
2 Het lekkere van alcohol
Eva Bekemans Danaaï Vroman
Op reis van MOND tot KONT
Biochemie: werking van enzymen
Assimilatie / dissimilatie
Aanpassing planning Volgende week: geen practicum maar Basisstof 3
Thema 2. Voeding en vertering
Verstoring van het chemisch evenwicht
Wat zijn microben?.
Food or Fuel H3 Grondstoffen.
Enzymen Enzymen: Zijn biokatalysatoren Versnellen reacties
Periode 4.2 H14 Biotechnologie.
Spijsvertering door enzymen
Verteringsstelsel.
Ordening: Indeling in de 4 rijken
Zaterdag 27 september 2014.
Thema groeiomstandigheden
LBB Medewerker Kwekerij
Grondstoffen voor de bierbereiding
Voedings-typen Energiebron Koolstof (C) -bron Zuurstof HLO BML
Med.hro.nl/kamse/EASMHS01K/
EASMHS01K Presentatie titel
Voedings-typen Dieren en sommige schimmels
Het verteringsstelsel
HOOFDSTUK 6 ZUREN EN BASEN
Basisstof 2 Enzymen Chemische reacties verlopen traag Bij een hogere temperatuur - bewegen de moleculen sneller - daardoor botsen ze harder op elkaar -
inhoud Situering Inleiding Proefopzet Resultaten en discussie Conclusie.
Les 1 Spijsveteringsstelsel Voeding klas V31. Wat gaan we doen?  Laat zien wat je weet  Spijsvertering koe.
Hoofdstuk 14 Biotechnologie.  Hoofdstuk 7.5 Fermentatie  Hoofdstuk 14 in zijn geheel ( ) Praktijk:  Plantenkleurstoffen  Papierchromatografie.
Stofwisseling. Organische stof is een stof die gemaakt is in een levend wezen Bevat energie Koolhydraten eiwitten vetten Anorganische stof is een stof.
Maagdarmkanaal V31, VOEDING. Voedsel en maagdarmkanaal A. Plantaardig materiaal B. Vlees C. Insecten D. Zowel plantaardig als dierlijk materiaal 1. Carnivoor.
HACCP.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Afweer tegen ziekte Gezondheid V31.
Blokje aan de veer Uitrekking (cm) Gewicht (N)   Meting 1.
HACCP.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten.
Presentatie voor praktijk scheikunde
Alvleesklier, galblaas, twaalfvingerige darm
Micro - organismen zijn overal … ook als je ze niet ziet.
Wijn maken.
Afweer tegen ziekte Gezondheid V31.
Wijnmaken voor beginners
Bs. 1 stoffen worden omgezet (stofwisseling )
Basis Voedingsmiddelen Les 5 Zuivel Melk en melkproducten
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Voorbereiding op de biologie toets
Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten.
Afweer tegen ziekte Gezondheid V31.
Thema 1: Stofwisseling de werking van enzymen.
Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?
Transcript van de presentatie:

Madelaine Postma, Carlijn Beemsterboer & Lisa Rozema Leven in eten

Inhoud Waarom dit project Inleiding Practicum ; - bruisende cola - De werking van het enzym amylase - levende bacterien in yakult - Rode kool als indicator - kwark maken - droogijs in water - wijn gisting Onze dag in het musseum

Waarom dit project Museum Microbiologie

Inleiding Micro - organismen Onderscheid - Bacterien - voedsel - leefomgeving

Practicum Bruisende cola - koolzuur gas - Mentos ; onregelmatig oppervlak - Het totale volume - Museum ;

Practicum De werking van het enzym amylase - verteringsenzym - Een enzym ; - Enzym + Substraat ↔ Enzym-Substraat-Complex ↔ Enzym + Product - Ketens van zetmeel worden genkipt - museum ;

Practicum Levende bacteriën in yakult - Japans bedrijf ; yakult - zuiveldrank met miljoenen bacteriën - Lactobacillus casei Shirota - Geschiedenis ; - Melkzuur bacterie - Probiotica - werkt het echt ? - Museum ;

Practicum Rode kool - Indicator - pH waardes - Zuur ; rood - Basisch ; blauw/ groen - In je lichaam ; Maag & darmen - museum ;

Practicum Droogijs in water - koolzuursneeuw, vaste CO2 - Temperatuur ; - 79 ºC - Productie - koelcapaciteit - Sublimatie van droogijs ; - Gebruik ; - museum ;

http://www.youtube.com/watch?v=K1s__VIHBEg

Practicum Kwark maken - verse kaas - Melkzuur Bacterie - Stremsel ; - Stremmen -> Snijden -> uitlekken - Vegetarisme - museum ;

Practicum De vergisting van wijn - Gist - Druivensuiker -> alcohol - Aroma’s - wijnalcohol -> Azijnzuur Gisten - natuurlijke gistcellen - Geselecteerde gistcellen - Reingisten - verkeerde gisten Museum ; C6H12O6  2 C2H5OH + 2 CO2

Waterslot

Onze dag in het museum Woensdag 24 oktober Proefjes Super leuk!! Cola experiment

Zijn er nog vragen?