DRUGPREVENTIECEL.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schoolmaatschappelijk werker
Advertisements

Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Ouderavond Havo maart 2014 Wij gaan op werkweek
De historie & de toekomst
Introductiebijeenkomst
door 1a Theo en Liesje zijn bangerikken. Ze zijn bang van potloden en huiswerk maken. Ze zijn bang dat Bobby hun huiswerk zou opeten.
Ouderavond Havo 4 5 februari 2013 Wij gaan op werkweek
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
LEEFSTIJL vanuit Amerika 1986 voortgezet onderwijs
Drugs Shannen Venstra.
Wist u dat … Meer dan 10% van de jongeren in het voortgezet onderwijs drugs gebruikt? Er meer dan 74% van de kinderen onder de 16 jaar alcohol heeft.
Presentation Of Learning
Computerverslaving.
Ingrid Steenhuis & Els Van der Poel
Scolaris... School Met Een Visie. Wij bieden: Verschillende richtingen In een aangenaam klimaat Met aandacht voor de noden van uw kind Individuele begeleiding.
“Elke verslaving is even erg.”
Sociale media op school
VERENIGING VOOR ALCOHOL- EN ANDERE DRUGPROBLEMEN (VAD) Een alcohol- en drugbeleid voor het secundair onderwijs.
Het Debat Opbouw en inhoud.
Pesten.
Begeleiding van experimenterende alcohol- en druggebruikende jongeren Werkgroep onderwijs, werkgroep gezondheidszorg en hulpverlening.
Gedragsproblemen bij kinderen samen te lijf
Drugpreventie bij jongeren
Rook- en alcoholspecifieke opvoeding
De gezonde school en genotmiddelen
Voorstel drugbeleidsplan Kortenberg Hier mag nog aan geschaafd worden...
ENQUETE ORA.
Wat heeft TOI BLUE gebracht?
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
5 e /6 e leerjaar Vul hier je school in LES 2 - Krabbels van een onderzoeker.
Voorstelling Ouderraad
Als je drank verbiedt, doen ze het juist stiekem
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
23 september 2014.
Wat zijn waarden en normen?
De dag van het solliciteren - introductie
Gewoontes / verslaving
De gezonde school en genotmiddelen
Een online dagboek van en door de groep.
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Spreekbeurt van Lina en Abdelrahim.
Alcohol, roken en opvoeding
Alcohol, roken en opvoeding
Pesten Nee, dat doen wij niet..
Deelnemers aan de enquête. Is de sfeer in de klas zoals je denkt dat ze zou moeten zijn?
Welkom bij Freekids: Buitenschoolse Opvang (BSO) Peuterspeelzaal ‘t Krekeltje.
Meer muziek basisonderwijs Leerlingen in het basisonderwijs krijgen meer en beter muziekonderwijs. Minister Bussemaker heeft met Joop van den Ende en het.
Woodlands Festival Nick de Wit
Resultaten Leerlingenbevraging Regio Geraardsbergen Evelyn Branswijk Drugbegeleider PISAD regio Geraardsbergen - Lierde.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
Drugsgebruik onder jongeren in Noord-Holland Noord Emovo 2013.
Welkom Voorlichtingsavond ouders groep 8 Het Twickel College Borne Welkom Voorlichtingsavond ouders groep 8 Het Twickel College Borne.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
MEDIATOR INHOUD Wat is een mediator? Hoe kan je mediator worden? Wat moet een mediator kunnen? Wat doet een mediator? Gesprek met de kinderen die een.
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
De verpakking is mooi, maar wij als leerkrachten hebben het voorrecht om het cadeautje stukje bij beetje uit te pakken, zodat het mooiste wat binnenin.
Uitkomsten van de enquête van ouders Februari 2016.
Uw kind in de 2 e klas Alcohol, roken en opvoeding 1.
Je moet het op haar tempo doen. Dus ik leef dan helemaal op haar ritme
Genotmiddelen Visser ‘t Hooft Lyceum Rijnsburg
ALS KLEINE KINDEREN GROOT WORDEN
Het 24 spel.
Peer Buddy Nieuwkomer Metameer
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
gaat op weg naar een rookvrije toekomst Kinderen en jongeren spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren.
gaat op weg naar een rookvrije toekomst Kinderen en jongeren spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren.
DOCENTENWORKSHOP Wat je kunt verwachten van…
Over de streep verslaving.
Transcript van de presentatie:

DRUGPREVENTIECEL

Neen tegen drugs! Wij zeggen NEEN tegen sigaretten NEEN tegen alcohol   Wij zeggen NEEN tegen sigaretten NEEN tegen alcohol  NEEN tegen harddrugs     JA tegen begeleiding of hulpverlening 

Neen tegen drugs! Wij zeggen NEEN tegen het bezit, NEEN tegen de mogelijke verslaving NEEN tegen het onder invloed zijn op SCHOOL!

Neen tegen drugs! NEEN, wij hebben niet de illusie dat onze leerlingen niets met drugs te maken hebben NEEN, ook onze school is waarschijnlijk niet drugvrij NEEN, wij, als leerkrachten mogen onze ogen niet sluiten

Wies Brusten – leerlingbegeleidster Wie zijn wij? Wies Brusten – leerlingbegeleidster Kristel Ceustermans, Sophie Vandepaer, Hanne Carmans, Katrien Eyckmans, Chris Meesen, Hannelore Verhaegen Dimitri Das – CAD-medewerker

Wat doen wij? stappenplan, preventiedagen nauwe samenwerking met CAD jaarlijks schooloverstijgend Helpspel vertrouwenspersonen

Wat doen wij? Jaarlijks organiseert de drugpreventiecel in samenwerking met het CAD een anti-drugproject voor de tweede graad, met de al gekende slogan ‘ je moet niet haai worden om te zwemmen in ’t plezier’. Tijdens deze dag willen we onze leerlingen laten voelen dat zij ook bijzonder zijn zonder drugs. Er staan die dagen heel wat activiteiten op het programma. Voor de 3de jaars is er een film, gevolgd door een deskundige nabespreking in de klas. Voor het 4de jaar gooien we het over een andere boeg. Met getuigenissen van ex-verslaafden, discussies en een informatief spel.

Wist – je – dat .... …wij vooral de niet-gebruiker in de kijker willen stellen ? De niet-gebruikers zijn ‘bijzonder zonder’ …je niet moet zijn om te zwemmen in plezier!

Wist – je – dat .... … ook tijdens buitenschoolse activiteiten de schoolregels i.v.m. alcohol en roken gelden! …de jeugd goed bezig is! Uit de VAD-enquête blijkt dat steeds minder jongeren alcohol drinken en roken!

Je moet n i e t   zijn om te zwemmen in plezier!