DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Omgaan met leerstoornissen in het secundair onderwijs
Advertisements

INTERCULTURELE TRAJECTBEGELEIDING UITGAANDE STUDENTEN.
Het Toverbos, opleidingsaanbod.. Toelichting ‘Het Toverbos’ binnen de opleiding: • Onderzoekstraject • Feedback studenten • Proeftraject • Ideaal traject.
Simone Bogaers beleidsmedewerker diversiteit
Studiedag OV1-OV Autisme en stage Ondersteuning vanuit de logopedie.
Taal(beleid) in het Hoger Onderwijs: een veld onder spanning Linguapolis 17 maart 2011 Prof. Dr. Joke Denekens Voorzitter Onderwijsraad.
STAGE Faculteit Rechtsgeleerdheid. Programma Opleidingsonderdeel “stage” : K. Bernauw Practische organisatie : K. Rötgens Getuigenis/ervaringen studenten-stagiairs.
INFOSESSIE STAGE & STAGEREGISTRATIE
& STAGEREGISTRATIE INFOSESSIE STAGE
Welkom!.
Samen grenzen verleggen voor elk talent
BROM Brede School Molenbeek Infodag Brede School 16 mei 2008.
GOK in de bijzondere bepalingen Inspiratie- en begeleidingsdocument VCLB- project kansenbevordering.
5de collegagroep voor zorgcoördinatoren 26 maart 2014
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Speciale Onderwijsleermiddelen Ontmoetingsdag SIHO 25.
REGIELIJN Politieonderwijs 2.0
Lokaal Makelaarschap en Maatschappelijke Stage = 3 Driebergen, 7 oktober 2008 José Roelands Mieke Erlings.
P april 2013 Jaarverslag 2012 Planning 2013 Jeugdraad 16 april.
Damme en Knokke-Heist VOORSTELLING THUISZORGPLATFORM.
Middelengebruik preventie en hulpverlening
Werkzaamheden bovenschools GZ psycholoog i.o Schooljaar Informatieochtend SWV /
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
ONDERZOEK haalbaar & duurzaam organiseren van stages ONDERZOEK naar het haalbaar & duurzaam organiseren van stages opleiding leraar secundair onderwijs.
BaSO-fiche regio Gent ‘Zorg’ gedragen door basisonderwijs & secundaire onderwijs.
Start SD&V Start examen SD&V Kader- en Basisberoeps Doel: structuur en overzicht [februari - mei] SportDienstverlening& Veiligheid.
Eva Verstraete Studiedag “Ouders over het secundair onderwijs” 20/11/2015.
Het jaar van de waarheid!
GO! onderwijs voor anderstalige nieuwkomers Wat zijn in het kort de regels voor het organiseren van onthaalonderwijs in het basis- en secundair onderwijs.
Uitwisselingen Mogelijke uitwisselingen - Binnen Europa : 1 semester of 1 academiejaar - Buiten Europa : 1 semester of 1 academiejaar - Dual.
Profilering A 3 stptn Profilering B 3 stptn Briefing studenten 9 februari.
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
Hoe zet je een team van lectoren aan tot onderzoek?
Studie- en studentenbegeleiding Introductienamiddag 2015 Bachelorprogramma.
Studie- en studentenbegeleiding Introductienamiddag 2015 Schakelprogramma.
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
09/11/2009 Interactie met studenten Workshop opleiding Psychologie 9 november 2009.
Geletterdheid in CVO 20 mei 2016.
VERHOOGDE STAATSTOELAGE Focus op sociale activering.
SLO Geschiedenis - Kunst - Muziek Masterinfoavond Letteren 26 april 2016.
Inzetten op diversiteit in grootstedelijk onderwijs Keuzemogelijkheid binnen het universiteitsbrede OPO diversiteitsstage (O0A96A, titularis prof. E. Claes)
SLO Geschiedenis - Kunst - Muziek Masterinfoavond Letteren 28 april 2015.
Master vergelijkende moderne letterkunde. Vervolgtrajecten na bachelor ‘twee talen’ Master taal- en letterkunde (variant twee talen) Master taal -en letterkunde.
School– en studietoelagen Het nieuwe Digitaal Aanvraagformulier Overzicht voor Intermediairen 19/09/2016 │1.
STAGES 1 BaLO Studenten Van OPLEIDINGSFASE 1 = OF1 Bachelor Lager Onderwijs = 1 BaLO Van harte welkom!
Je hebt iets te kiezen op het mbo!
@Level2work Contactdag Levenslang leren 24/03/2017
Open Space Uitwisseling taalbeleid en taalpromotiebeleid in de praktijk Nederlands als verbindende taal Dag van de Migrant – 15 december 2016.
School– en studietoelagen Het nieuwe Digitaal Aanvraagformulier
Het project Begeleiding Startende Leraren
School in zicht lessen uit vijf jaar werken aan
Welkom Gym 5 en ouders! Programma vanavond Profielwerkstuk (PWS)
Ze durven de taal die ik geef niet meer te gebruiken
Sonja Peeters (a.i. Mieke Goos), Anne Decelle: UCLL Lerarenopleiding
Entreeschool: samen naar een goede basis
Cursus Aanbod Gratis cursussen voor volwassenen Als je leert,
Directievergadering BAKO specifiek
Doepakket "Kinderopvang voor iedereen"
brengt school en ouders dicht bij elkaar
Slotevent lerend netwerk 2.0. Welkom!
Presentatie voor teams Oktober 2018
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
Duaal DuPont/ Genencor Brugge
LOP BaO Dilsen-Stokkem LOP SO Dilsen-Stokkem – Maasmechelen
MOOC IN CLIL Kathy Demeulenaere
Laaggeletterde ouders digitaal aan de slag
Infosessie aanmelden 2019 Merelbeke – 28 januari 2019.
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
Transcript van de presentatie:

DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen

Diversiteitsstage: algemeen luik Samenwerking ODISEE UCLL VIVES KU Leuven Studenten van verschillende hogeronderwijsinstellingen / faculteiten BELANGRIJK! - In functie van inschrijven: Nagaan welke plaats de diversiteitsstage binnen jouw studieprogramma krijgt

Diversiteitsstage: algemeen luik Inhoud Deelname aan 1 project en 2 vormingen Aanbod Vlaanderenbreed – regio’s (zie specifiek luik) Antwerpen Brussel Leuven Limburg Oost-Vlaanderen West-Vlaanderen Deelname aan contactmomenten met projectleider Op basis van gekozen project / regio Projecten en vormingen worden gerangschikt per regio. De student kan vrij kiezen binnen welke regio hij/zij het project en de vorming volgt, dit los van de regio van de hogeronderwijsinstelling. Wil je bv. als VIVES Brugge-student een project lopen in regio Antwerpen? Dat kan! Let er dan wel op dat ook de supervisies in de regio van het project zullen doorgaan (in voorgaand voorbeeld: supervisies ook in Antwerpen). Ga bij de keuze van een project ook steeds na of er verplichte vormingen verbonden zijn aan dat project.

Diversiteitsstage: algemeen luik Project Doelgroep Leerlingen en cursisten met specifieke onderwijsbehoeften omwille van individuele kenmerken Bv. SES, taal en/of migratieachtergrond, socio-culturele achtergrond, ontwikkelingsstoornissen, leerstoornissen, genderidentiteit, functiebeperkingen Taak Afhankelijk van gekozen project Tijdsinvestering 10 à 20 sessies (22 à 40 uur op locatie)

Diversiteitsstage: algemeen luik Vorming Je volgt ten minste twee vormingen van telkens een dagdeel Vorming(en) soms inbegrepen in het project (zie specifiek luik)

Diversiteitsstage: algemeen luik 4 contactmomenten met projectleider (Projectspecifiek) infomoment Begeleidings- en reflectiemomenten Twee supervisiemomenten aan de hand van reflectievragen, logboek/dagboek … Eindreflectiemoment (eindevaluatie)

Diversiteitsstage: algemeen luik Evaluatie Verplichte deelname aan Project Vormingen ter waarde van 2 dagdelen Contactmomenten projectleider (zie vorige slide) Documenten Logboek Voorbereiding supervisie 1 + 2 Eindreflectie Attesten vormingen Evaluatiedocument projectleider Projectspecifieke documenten

Diversiteitsstage: algemeen luik Inschrijven in diversiteitsstage Via onderwijsinstelling Keuze project en vormingen Aanvragen via diversiteitsplatform https://associatie.kuleuven.be/diversiteitsstage/ 2 voorkeuren doorgeven Op basis van jouw voorkeuren en de beschikbare plaatsen word je toegewezen aan een project en twee vormingen Eenmaal de aanvraag is goedgekeurd, zal je een mail ontvangen (van Randy Samyn). Na goedkeuring van de aanvraag – toegang tot een community op het leerplatform Toledo Alle informatie en communicatie voor jouw project en vormingen verlopen via de projectleider

DIVERSITEITSSTAGE SPECIFIEK LUIK Regio Brussel PROJECTEN EN VORMINGEN

Diversiteitsstage: Specifiek luik Project: Leraar in de grootstad (Brussel) Doel Jongeren uit grootstedelijke scholen een ruggensteun bieden tijdens hun leerproces om hun slaagkansen in het onderwijs en/of doorstroomkansen naar het hoger onderwijs te optimaliseren Toekomstige leraars voorbereiden op het functioneren in een veranderende en pluriforme samenleving en hen in contact brengen met het taal- en kansarmoedebeleid van een grootstedelijke school

Diversiteitsstage: Specifiek luik Vormingen Je volgt 2 vormingen (inbegrepen in project) 4 keuzemogelijkheden Integratie/inburgering van anderstalige inwoners in Antwerpen/Brussel Diversiteitsbeleid en antiradicaliseringsmaatregelen in een schoolcontext Interculturele communicatie Klasmanagement in een multiculturele context Verplichte aanwezigheid Data en locatie volgen

Diversiteitsstage: Specifiek luik Leerunit: Samen leren Student en leerling(en) 15 sessies van 1,5u Individuele uitwerking met terugkoppeling binnen de leerunit Invulling is afhankelijk van de schoolnoden en de zorgvraag van de lln. Leerunit Studenten gaan in gesprek met de zorgcoördinator en/of vakleerkracht en/of klastitularis … in functie van het optimaliseren van het traject van de leerling (bij voorkeur bij start van het project) Studenten delen hun leerervaringen Studenten krijgen zicht op het beleid van de school inzake taalbeleid, kansarmoede, het leven en leren op school

Diversiteitsstage: Specifiek luik Opstartsessie In de week van 21 oktober 2019 Uitvoering stage Student en leerling(en) Begeleidingsmomenten af te spreken met de leerlingen en (vak)leerkracht Student en ondersteuners van de leerling / school Ondersteuningsmomenten af te spreken met de school 3 supervisiemomenten, waarvan één het examenmoment, worden bij de start van het academiejaar bepaald

Meer info vind je op het diversiteitsplatform Geïnteresseerd? Meer info vind je op het diversiteitsplatform https://associatie.kuleuven.be/diversiteitsstage/ Contact Regio: freddy.mathyssen@kuleuven.be Coördinator: randy.samyn@kuleuven.be