HOOFDSTUK 5 DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN L. Berlage A. Decoster Inleiding tot de Economie © 2005 Universitaire Pers Leuven HOOFDSTUK 5 DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN
Tabel 5.1: De balans vóór winstverdeling INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN
Tabel 5.2: De resultatenrekening INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN
Tabel 5.3: Structuur van de Belgische ondernemingen in 2002 INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN
Tabel 5.4: Het productieproces ‘tekst schrijven’ INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN
Figuur 5.1: Het productieproces ‘tekst schrijven’ met een tekstverwerker INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN
Tabel 5.5: Gemiddelde en marginale fysische productiviteit en waardeproductiviteit bij het tikken van tekst met een tekstverwerker INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN
Figuur 5.2: Gemiddelde en marginale productiviteit INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN
Arbeidsbehoefte in de graanbouw in man-uren per hectare INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN
Restaurantkosten, exclusief drank INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN
Figuur 5.3: Een productiefunctie met variabele meeropbrengsten INLEIDING TOT DE ECONOMIE HOOFDSTUK 5: DE ONDERNEMING – BEDRIJFSECONOMISCHE ASPECTEN © 2005 UNIVERSITAIRE PERS LEUVEN