Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In week 2 moesten we zelf besluiten hoeveel we zouden inkopen.
Advertisements

EMZ2 H1 De functionele indeling
Management en logistiek
H6 Voorraadbeheer.
Bestellen Niveau 2 Kerntaak 2.
HET EVENWICHT TUSSEN TEVEEL EN TE WEINIG
Logistiek management: begrippen en principes
Voorraadbeheersing en voorspellen
Hoofdstuk 5 “Een eigen bedrijf”
Basisboek Bedrijfseconomie
Hoofdstuk 9 Werkkapitaalbeheer.
Projectwijzer 1 H3 Kostprijs en kosten Middenkader Engineering.
Introductie instellen voorraadbeheer
Goederenverwerking H15 Voorraadbeheer Manager Handel.
Financiering en inkoop H5 Exploitatiebegroting Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.
Goederenverwerking H16 Inkopen en bestellen Manager Handel.
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
Voorraadbeheer en bestellen
Goederenstroom H4 Inkopen en bestellen Logistiek supervisor.
Introductie in voorraadbeheer Bram Spliet. Waarom voorraadbeheer? Altijd inzicht in voorraad Bestellingen doen op basis van aanwezige / minimum voorraad.
Voorraadinventarisatie
Voorraadbeheer en bestellen
Voorraadbeheer en bestellen
Financiering en inkoop
In week 2 moesten we zelf besluiten hoeveel we zouden inkopen.
Voorraadbeheer en bestellen
Keuzemodule Groen Ondernemen Coen van Wetering
Les: Inkoop & Productmanag ement Keuzevak Marketing Groen Ondernemen Coen van Wetering NazorgSpecificerenSelecterenContracterenBestellenBewaken.
LESSTOF AWW. HEEZEN, 5 DE DRUK VOOR TOETSSTOF: ZIE STUDIEWIJZER OWE “Inleiding BE/BA” Per
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen.
Verkoop en marketingplan Hoofdstuk 3 Contracten. Inhoud 1 Relatiebeheer 2 Klanten werven 3 Contracten 4 Klachten 5 Verzekeringen 1.
Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen.
Goederen en voorraad Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer. Inhoud 1 De weg van goederen naar de consument 2 Goederenontvangst 3 Goederenopslag 4 Voorraadbeheer.
Basisboek Bedrijfseconomie
Goederenstroom Goederenopslag.
Agenda Hoofdstuk 3 - Van verkoopplan naar inkopen
Voorraadbeheer Hoofdstuk 1 Bestellen.
Hoofdstuk Break-evenpoint
Hoofdstuk Omzet, kosten, winst
Goederenstroom Voorraad.
Hoofdstuk Omzet in kengetallen
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 3 Indeling van het magazijn
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 3 Indeling van het magazijn
Logistieke kwaliteitsprocessen
Hoofdstuk Kosten indelen
Hoofdstuk 5 Strategieën voor leveringen en
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraadbeheer.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 1 Soorten voorraad
Hoofdstuk 2 Voorraadbeheer in cijfers
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Hoofdstuk 6 Bestellen.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 1 Soorten voorraad
Hoofdstuk 5 Strategieën voor leveringen en
Logistieke werkzaamheden coördineren
Logistieke werkzaamheden coördineren
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 2 Indeling van het magazijn
Hoofdstuk 2 Voorraadbeheer in cijfers
Hoofdstuk 5 Voorraadbeheer
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen Voorraadbeheer Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen

Hoofdstuk 1 Soorten voorraad Hoofdstuk 2 Voorraadbeheer in cijfers Hoofdstuk 3 Indeling van het magazijn Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen Hoofdstuk 5 Strategieën voor leveringen en productie

4.1 Inkoopkanalen 4.2 De afdeling Inkoop 4.3 Bestellen Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen 4.1 Inkoopkanalen 4.2 De afdeling Inkoop 4.3 Bestellen 4.4 Bestelmethoden 4.5 De bestelgrootte

4.1 Inkoopkanalen Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen Afbeelding vervangen

4.2 De afdeling Inkoop Doelstellingen Inkoop van de juiste artikelen Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen 4.2 De afdeling Inkoop Doelstellingen Inkoop van de juiste artikelen Inkoop van de juiste, gewenste kwaliteit Inkoop van de gevraagde hoeveelheid Inkoop op het juiste moment Inkoop van de goede leverancier Inkoop tegen de juiste prijs en condities

Inkoopbeslissingen Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen Afbeelding vervangen

4.3 Bestellen Belangrijke factoren Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen Afbeelding vervangen

Bestelpunt of bestelniveau Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen Bestelpunt of bestelniveau Afbeelding vervangen

4.4 Bestelmethoden Bestelmethoden Bestellen op: Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen 4.4 Bestelmethoden Bestellen op: Variabele tijdstippen (B) Vaste tijdstippen (s) Met: Variabele bestelgrootte (S) Vaste bestelgrootte (Q) Bestelmethoden BQ- bestelmethode BS– bestelmethode sQ– bestelmethode sS – bestelmethode

Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen Bestelmethoden Afbeelding vervangen

4.5 De bestelgrootte Optimale bestelgrootte is afhankelijk van: Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen 4.5 De bestelgrootte Optimale bestelgrootte is afhankelijk van: Bestelkosten Inkoopkosten Administratiekosten Ontvangstkosten

Optimale bestelgrootte berekenen: de formule van Camp Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen Optimale bestelgrootte berekenen: de formule van Camp Q = de optimale bestelgrootte V = de verwachte afzet per periode Cb = de bestelkosten per bestelling Cv = de voorraadkosten per eenheid product per beschouwde periode Afbeelding vervangen