Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting SHARON VAN DER MEER Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting OPLEIDING VOEDING & DIËTETIEK HAAGSE HOGESCHOOL 2017
Onderzoeksvraag: Welke attitude hebben hoogopgeleide inwoners van de Randstad ten opzichte van 3D-geprinte voeding en zijn zij in de toekomst bereid zelf een 3D-voedselprinter aan te schaffen en te gaan gebruiken?
Over het onderzoek Onderzoekslijn ‘New Tech Foods’ Theorie Acceptance Model Technology Acceptance Model neiging tot acceptatie en gebruik nieuwe technologische ontwikkeling 4 onderdelen: Optimism Innovativeness Discomfort Insecurity Hoogopgeleiden Randstad 12 semi-gestructureerde interviews
Uitkomsten en opvallendheden: Geen kennis over 3D-voedselprinten Attitude technologische ontwikkelingen in voeding: Vraagtekens voedselveiligheid Argwaan “Kunstmatig” Maar: Duurzaamheid Oplossing voedselprobleem Alternatieve eiwitbronnen Onderzoek “Ik bedoel: ons voedsel raakt natuurlijk langzaam op en er zijn steeds meer mensen. Dan is het wel goed, maar dan is het ook meer mijn vraag richting dat soort ontwikkelingen: Hoe veilig is dat eigenlijk? Dus dat is voor mij ook belangrijk
Antwoord onderzoeksvraag: Attitude ten opzichte van 3D-voedselprinter na interviews positief veranderd Geen interesse in aanschaf en gebruik Nuttigheid negatief beoordeeld
Vragen? E-mail: sharonvdmeer1993@gmail.com Hele scriptie lezen? HBO kennisbank Scriptie Sharon van der Meer