NL doet 2017: ‘ontmoet!’ startbijeenkomst.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
LippmannVrijwilligerspakket Lippmann Vrijwilligersverzekering.
Advertisements

RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
De vrijwilliger van vandaag • wil zich niet binden. Wel; tijdelijke taak • wil afgebakend pakket, overzichtelijk • verschillende typen mensen passen bij.
Wat is Pearson XTRA? De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux
Wat is een Groene Kerk? Werk maken van duurzaamheid en zorg voor de schepping. Beloven om elk jaar een nieuwe ‘groene’ stap zetten. Ervaringen delen en.
Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Welkom bij de presentatie van
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Wat is Pearson XTRA? De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
Plan van Aanpak Banencommissie Gepresenteerd op ALV in Hoogwoud 6 okt door Gerrit de Groot.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Werkplan 2014 FNV-Lokaal/Oss
Burgerinitiatieven.
Is dit onderzoek belangrijk? Is dit onderzoek onbelangrijk?
#kennisdelen | #samenwerken | #durftevragen
?.
Ontbijtseminar Verantwoordelijkheid & aansprakelijkheid Door Foka Bruggema en Saskia Henze.
Magister voor ouders.
Welkom bij de derde bijeenkomst van Familie (in)zicht
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Solliciteren: wat wil ik?
Verzekeringen toertochten GEWEST NH/UTRECHT 12 OKTOBER 2015.
Prokkelweek maandag 6 t/m zaterdag 11 juni 1 week als voorbeeld voor de rest van het jaar.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
Wat is Digitale marktplaats voor hulp, klusjes en zorg Laagdrempelig, veilig en eenvoudig hulpmiddel om elkaar te vinden. Via een organisatie of rechtstreeks.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Bijeenkomst mantelzorg- en vrijwilligers beleid Gemeente Zundert, 2015 Eva van den Broek.
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
INNER WHEEL INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE. Een internationale serviceclub die staat voor:  Eén van de grootst opererende serviceorganisaties  Wereldwijd.
Zaterdag 21 november 2015 Niet-leden als vrijwilligers, Een uitdaging NTB congres zaterdag 21 november 2015.
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Vrijwilligerswerk is onbetaald en niet verplicht werk voor anderen of voor de samenleving. Vrijwilligerswerk is voor iedereen vanaf 13 jaar tot 99 mogelijk.
Prisma Brabant Provinciale steunfunctie-instelling op het terrein van welzijn en educatie. De provincie Noord-Brabant is de grootste opdrachtgever. Bijdrage.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
1 - 7/7/2016 De klimaatsubsidie en gelijke kansen.
Prokkelweek maandag 12 t/m zaterdag 17 juni
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
Wassenaar 24 november 2016 Timo Hendrikx, projectadviseur
Vereniging Kleine Kernen Limburg Kristel Ashra, projectadviseur
Help, ik zoek een huis!.
Training: Mijn netwerk
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Eerste Hulp Bij Schade 112contra.nl.
LinkedIn Wat moet ik ermee?.
Handleiding Interactief Aankoop systeem (IAS)
Handleiding NODR Schade App
Federatie Tilburgse Zangverenigingen – 31 maart 2018
lokale autonome vrijwilligersverenigingen (nu 38)
Naar een stad waarin iedereen meedoet
Federatie Tilburgse Zangverenigingen – 31 maart 2018
Vrijwilligers KBO en PVGE
2e Penningmeestersoverleg Veteranen Platform
Minor in het buitenland
Wie goed doet, goed ontmoet
samen zetten we de inwoner centraal
Sneak Preview voor CV&V Yvonne de Boer
Rijk van Nijmegen Bondgenotenbijeenkomst
Daag uw werknemers uit om op 6 april naar hun werk te lopen!
Transcript van de presentatie:

NL doet 2017: ‘ontmoet!’ startbijeenkomst

Welkom Werkgroep NL doet 2017 in Zutphen: Sutfene Zorg-wooncentrum den bouw Zutphense uitdaging Perspectief Zutphen

Waarom deze startbijeenkomst Informatie geven over oranje fonds en NL doet Ik heb een klus, hoe nu verder aanvragen van financiële bijdrage tips Werkgroep Zutphen

Oranje fonds Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en ondersteunt sociale initiatieven in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn

Nl doet de grootste vrijwilligersactie van Nederland zet vrijwillige inzet in de spotlights stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken Onder de namen NLdoet, ARUBA DOET, BON DOET, CURA DOET, Statia DOET en SXM DOET onderstrepen deze zes initiatieven het belang van vrijwilligerswerk én vrijwilligers in heel het koninkrijk

NL doet 2016 Recordaantal In de 2016 editie waren op 11 en 12 maart 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal. In Zutphen ruim 30 klussen, o.a. Den Bouw, bijentuin, de boomgaard, sutfene en stads boomgaard dit keer willen we nog veel meer mensen op de been krijgen!

Aanmelden klus Nl doet 2017 Meedoen is eenvoudig. Meld uw klus aan via Mijn Oranje Fonds (mijn.oranjefonds.nl) Heeft u al een Mijn Oranje Fonds account dan kunt u met uw bestaande inloggegevens een klus aanmelden Heeft u nog geen Mijn Oranje Fonds account dan kunt u deze eenvoudig aanmaken en vervolgens uw klus aanmelden

Wat moet u invullen? een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus de contactpersoon voor deze klus het gewenste resultaat. Waarom deze klus en wie maakt u blij het aantal vrijwilligers dat u zoekt Uw klus verschijnt vervolgens op deze website. Zo bent u zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers uit de omgeving zich via de website aanmelden voor uw klus. Laat iedereen in uw omgeving weten dat u meedoet en dat u vrijwilligers zoekt.

Hulp of Inspiratie nodig? Maak gebruik van de werkgroep Nl doet Zutphen Op nldoet.nl/downloads staan draaiboeken en andere handige documenten Of gebruik de Klushulp. Deze rekent bijvoorbeeld precies uit hoeveel verf en mensen je nodig hebt. Of geeft je lekkere recepten voor een high tea. U vindt de Klushulp op het moment dat u uw klus aanmeldt. De Klushulp staat dan bovenaan de pagina aan de rechterkant Of Kijk u eens bij een van de onderstaande categorieën: Voorbeelden deelname NLdoet basisscholen Voorbeelden deelname NLdoet zorginstellingen Voorbeelden deelname NLdoet natuurorganisaties

Hoe ben je verzekerd tijdens NLdoet? De verzekering van iedereen die meedoet aan NLdoet, van klusaanbieder tot klusser, is de verantwoordelijkheid van de klusaanbieder. In de meeste gevallen hebben vrijwilligersorganisaties al een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers We adviseren hen om na te gaan of de voorwaarden ook van toepassing zijn tijdens NLdoet Het Oranje Fonds is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens NLdoet

Financiële bijdrage tot eind januari 2017 is het mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor uw NLdoet 2017 klus. De maximale bijdrage is dit jaar € 400,=. (let op: op=op) Op de website vindt u informatie over alle voorwaarden en welke kosten worden vergoed Uiterlijk begin maart worden de toekenningen uitbetaald, onder vermelding van NLdoet2017 en het projectnummer

tips TIP: Plant u een grote klus dag? Meld de verschillende deelklussen aan. Deelklussen kunnen verschillende mensen aanspreken, zo vergroot u de kans op meer vrijwilligers TIP: Uw organisatie kan natuurlijk ook meedoen aan NLdoet zonder bijdrage. Zolang uw klus op de website staat aangemeld, ontvangt u in ieder geval een kortingsbon voor uw aankopen bij GAMMA en een gratis promotiepakket (o.a. vlaggetjes, naamstickers, T-shirts en een spandoek) het op door u opgegeven adres

Werkgroep Zutphen Gezamenlijke aanpak Delen van ervaring en kennis Helpen bij het vinden van vrijwilligers (Promotie bij bedrijven, groepswerving) Begeleidt B&W bij NLDoet klus Grotere pr en zichtbaarheid (maken van foto’s op diverse locaties)

Nl doet: ‘ontmoet’ Doet u ook mee in 2017?

Vragen? Dank u wel voor uw komst