1 Jona bidt vanuit zijn diepe nood

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MARANATHA… Kom Heer Jezus, Kom!
Advertisements

Psalm 3.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
Onze zwakheid, Zijn geest en Zijn handelen
HOEZO BIDDEN?.
Zondag 16 september 2012 Belijdenis en doop van Pieter van der Wulp “Hoe is God (mij) nabij.” Lukas 17: Het koninkrijk van God is niet aan te wijzen,
Jezus: een gewone naam Aan de menselijke kant beginnen? Aan de menselijke kant beginnen? Broodwonder: profeet, koning Broodwonder: profeet, koning Supermens?
In de put? Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Ellende, meer dan minpuntje.
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
God beantwoordt je roep om hulp Jezus Christus God beantwoordt je roep om hulp Jezus Christus Psalm 22.
De gemeente: een heilige priestergemeenschap. een dubbel beeld: gemeente = tempel gemeente = priester- gemeenschap.
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
In de leerschool van het gebed
Psalm 9 Jezus is eerlijk.
Waarom al dat lijden als God goed is?
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Op de bodem Jona 2. Stilvallen De HEER neemt het over De HEER neemt het over Jona: afgelopen – en toch verder? Jona: afgelopen – en toch verder? Leven.
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Vers 1 O God, wil aan de koning schenken uw recht en wijs beleid, wil hem, de koningszoon, bedenken met uw gerechtigheid. Laat hij uw volk besturen, Here,
Voorjaar oude leven nieuwe leven aantrekken nieuwe jas nodig!
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: De eerste liefde.
Erger niet... 1.
Gospelkoor “Voices” Op D.V. 27 oktober begint ons koor weer met haar oefenavonden. Nieuwe leden zijn van harte welkom! We beginnen om uur, hier in.
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
Romeinen
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Vertrouw op de HERE! Psalm 34:2-9.
Les 7 Hou van God Wat doe ik hier vandaag?
1. Tussen haat en hoop Haten zonder reden… Davids passie voor God (Gods tempel) werd bespot. Zoals Jezus’ liefde voor God (Gods huis) ook hem fataal werd.
Wat een geluk, Jezus Christus is mijn Heer!
Gebed zonder eind augustus 2017 Zoetermeer.
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Psalm 103 Ik dank de Heer, ik dank de heilige Heer vanuit het diepst van mijn hart. Ik dank hem voor alles wat hij heeft gedaan, nooit zal ik dat vergeten.
Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.
Welkom in deze kerkdienst
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Welkom in deze kerkdienst
9 – Is er maar één waarheid?
Wanneer mag ik nader komen, en God weer zien?
Bediening van het Woord
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Les 11 Samen aan de slag.
WELKOM.
Genade alleen! Tussen God en mens gaat het niet om de pijl van beneden naar boven, maar om de pijl van boven naar beneden God mens.
Pinksteren: God leren vereren
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Bent U er wel? 1.
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
Zingen Vers 1 Heel Israël getuige, blij van geest:
Welkom in deze kerkdienst
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Worstelen met zonden.
1. Wat is de kern van de psalm
Romeinen Denken en Dienen 16 februari 2019.
Ik ben de kerk.
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Als christen kun je bang zijn
Voor of tegen Jezus Handelingen 4, 1-31.
Agenda aanstaande week
1. Kerkverlating; 2. Godsverduistering; 3. Redding en hoop
Transcript van de presentatie:

God redt zijn tegenstribbelende profeet, omdat hij alle mensen redden wil 1 Jona bidt vanuit zijn diepe nood 2 Jona dankt voor zijn wonderlijke redding

God redt zijn tegenstribbelende profeet, omdat hij alle mensen redden wil 1 “U slingerde mij de diepte in”: zo voelt het, alsof Gód je verlaat Als Psalm 42: “zwaar slaan uw golven over mij heen”

God redt zijn tegenstribbelende profeet, omdat hij alle mensen redden wil 1 “Uit het rijk van de dood schreeuw ik om hulp”: Psalm 130 “Zij die armzalige afgoden vereren…”: heeft God mij verlaten of…

God redt zijn tegenstribbelende profeet, omdat hij alle mensen redden wil 2 “In mijn nood roep ik de HEER aan en hij antwoordt mij” (Psalm 18, 6/7; 50,15) “Uit het rijk van de dood schreeuw ik om hulp – u hoort mijn stem” (Psalm 116, 3/4)

God redt zijn tegenstribbelende profeet, omdat hij alle mensen redden wil 2 “Nu mijn levensadem mij verlaat roep ik u aan, HEER, mijn gebed komt tot u in uw heilige tempel” (Psalm 18,7) “De Geest zelf pleit voor ons met woordloze zuchten”: Rom. 8,26

God redt zijn tegenstribbelende profeet, omdat hij alle mensen redden wil 2 “Maar ik zal mijn stem in dank verheffen en u offers brengen; mijn geloften los ik in. Het is de HEER die redt!” Jona’s redding: beeld van onze redding, door Jezus Christus.