De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week
Zondag, 14 juli 09:30 Kerkdienst - ds C. v/d Leest - Avondmaal 14:00 Kerkdienst - ds Jan uit de Bosch 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder Zondag, 21 juli 09:30 Kerkdienst - br. W. Schaaij 14:00 Kerkdienst - ds. J.E. Kramer 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst

2 Jarigen aanstaande week
zo L. Baron - Janssen (62) wo Selina Mollema (3) vr A.T. Rozema-van Veen (75) za Jent Rouwhorst (25)

3 Welkom Voorganger: ds. J. uit de Bosch Organist: br. <naam organist> Beamist: br. J.L. Wagenaar

4 Weektekst

5 Welkom Voorganger: ds. J. uit de Bosch Organist: br. <naam organist> Beamist: br. J.L. Wagenaar

6

7 Gezang 218: 1-4 1 Lof aan Gods zoon, die als het lam al onze zonden op zich nam. Zijn bloed heeft ons geheiligd. Hij is gestorven en Hij leeft, die zijn gemeente vrede geeft en haar altijd beveiligt.

8 Gezang 218: 1-4 2 Dank aan de koning op de troon, die opgestaan is uit de dood met majesteit en luister. De nieuwe mens, de hoogste Heer, aan Hem de heerschappij en eer. Laat iedereen zich buigen.

9 Gezang 218: 1-4 3 Lof aan het Lam, Gods metgezel uit Davids huis, Immanuel, bij ons als mens verschenen. Laat hemel, aarde, het heelal, in Hem, de Heer die komen zal, aanbidden God drie-enig.

10 Gezang 218: 1-4 4 Aanbid de Vader in het woord. Aanbid de zoon, aan ’t kruis doorboord. Aanbid de Geest uit beiden. Van Gods genade, zo nabij, zijn liefde en betrouwbaarheid, zal niets ons ooit nog scheiden.

11

12 GK 165b — Votum

13

14 Psalm 130: 1, 4 1 Uit diepten van ellende roep ik tot U, o HEER, tot U die hulp kunt zenden, ik buig mij voor U neer. Heer, neig tot mij uw oren en wil mijn klacht verstaan, wil mijn gebed verhoren, ontferm U, zie mij aan.

15 Psalm 130: 1, 4 4 Hoopt op de HEER, gij vromen. Is Israël in nood, er zal verlossing komen, Gods goedheid is zeer groot. Hij hoort naar uw gebeden, blijft Israël nabij. Van ongerechtigheden maakt Hij zijn volk weer vrij.

16

17 Lezen Jona 1 1 Eens richtte de HEER zich tot Jona, de zoon van Amittai: 2 ‘Maak je gereed en ga naar Nineve, die grote stad, om haar aan te klagen, want het kwaad dat ze daar doen is ten hemel schreiend.’ 3 En Jona maakte zich gereed, maar vluchtte naar Tarsis, weg van de HEER. Hij ging naar Jafo en vond er een schip met bestemming Tarsis. Hij betaalde de overtocht en ging aan boord om mee te varen naar Tarsis, weg van de HEER. 4 Maar de HEER wierp een hevige storm op de zee, en de zee werd zo wild dat het schip dreigde te breken. 5 De zeelieden werden bang, en ieder riep tot zijn eigen god om hulp.

18 Lezen Jona 1 Ook gooiden ze, om het gevaar af te wenden, de lading in zee. Maar Jona was in het ruim van het schip afgedaald, was daar gaan liggen en in een diepe slaap gevallen. 6 De schipper ging naar hem toe en zei tegen hem: ‘Wat lig jij hier te slapen! Sta op, roep je God aan! Misschien dat hij zich om ons bekommert, zodat we niet vergaan.’ 7 Intussen overlegden de zeelieden: ‘Laten we het lot werpen om te weten te komen wiens schuld het is dat deze ramp ons treft.’ Ze wierpen het lot, en het lot viel op Jona. 8 Toen zeiden ze tegen hem: ‘Vertel ons: Hoe komt het dat deze ramp ons treft? Wat doe je hier aan boord? Waar kom je vandaan? Uit welk land kom je? Bij welk volk hoor je?’

19 Lezen Jona 1 9 Jona antwoordde: ‘Ik ben een Hebreeër en ik vereer de HEER, de God van de hemel, de God die de zee en het land gemaakt heeft.’ 10 De mannen werden doodsbang, en toen ze van hem hoorden dat hij was weggevlucht van de HEER, zeiden ze tegen hem: ‘Hoe heb je dat kunnen doen?’ 11 En ze vroegen hem: ‘Wat moeten we met je doen, dat de zee ons met rust laat?’ Want de zee werd hoe langer hoe onstuimiger. 12 Hij antwoordde: ‘Gooi me in zee, dan zal de zee jullie met rust laten. Want ik weet dat het mijn schuld is dat deze storm zo tegen jullie tekeergaat.’ 13 Maar de mannen roeiden uit alle macht om weer aan land te komen; dat lukte hun echter niet,

20 Lezen Jona 1 want de zee ging steeds onstuimiger tegen hen tekeer. 14 Toen riepen ze tot de HEER: ‘Ach HEER, laat ons toch niet vergaan als wij het leven van deze man opofferen. Reken het ons niet aan als hier een onschuldige sterft. U bent de HEER, al wat u wilt dat doet u!’ 15 Toen tilden ze Jona op en gooiden hem in zee, en de woede van de zee bedaarde. 16 De mannen werden vervuld van bang ontzag voor de HEER. Ze brachten hem een offer en deden hem geloften.

21

22 Psalm 119: 1 1 Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden. Zalig wie zijn getuigenis verstaan, van ganser harte zoeken naar zijn vrede. Geen onrecht en geen dwaling lokt hen aan. De weg der zondaars wordt door hen gemeden.

23

24 Lezen Jona 2 1 De HEER liet Jona opslokken door een grote vis. Drie dagen en drie nachten zat Jona in de buik van de vis. 2 Toen begon hij in de buik van de vis tot de HEER, zijn God, te bidden: 3 ‘In mijn nood roep ik de HEER aan en hij antwoordt mij. Uit het rijk van de dood schreeuw ik om hulp – u hoort mijn stem!

25 Lezen Jona 2 4 U slingerde mij de diepte in, naar het hart van de zee. Door kolkend water ben ik omgeven, zwaar slaan uw golven over mij heen. 5 Ik dacht: Verstoten ben ik, verbannen uit uw ogen. Maar eens zal ik opnieuw uw heilige tempel aanschouwen. 6 Het water stijgt tot aan mijn lippen, muren van water storten op mij neer, zeewier om mijn hoofd verstikt mij.

26 Lezen Jona 2 7 Ik zink tot de bodem, waar de bergen oprijzen, naar het rijk dat zijn grendels voorgoed achter mij sluit. Maar u trekt mij levend uit de dood omhoog, o HEER, mijn God! 8 Nu mijn levensadem mij verlaat roep ik u aan, HEER, en mijn gebed komt tot u in uw heilige tempel. 9 Zij die armzalige afgoden vereren, verlaten u, trouwe God.

27 Lezen Jona 2 10 Maar ik zal mijn stem in dank verheffen en u offers brengen; mijn geloften los ik in. Het is de HEER die redt!’ 11 Toen, op bevel van de HEER, spuwde de vis Jona uit op het land.

28

29 Psalm 38: 11 11 Wil mij, HERE, niet begeven, red mijn leven, blijf toch niet van verre staan. Haast U, kom mij uit mijn lijden snel bevrijden, HEER, mijn heil, ik roep U aan.

30

31 Preek

32

33 Psalm 116: 2, 3, 5, 10 2 Ik werd omkneld door banden van de dood, ik was benauwd, verzwakt in al mijn leden. Maar in mijn angst heb ik tot God gebeden: Ach, HERE, hoor en red mij uit de nood. 3 Ik prijs mijn God in zijn rechtvaardigheid. Zijn liefde heeft genadig mij gedragen. Wie weerloos zijn en om ontferming vragen, bewaart de HEER in zijn barmhartigheid.

34 Psalm 116: 2, 3, 5, 10 5 Gij, HERE, hebt mij voor de dood behoed, mijn pad beschut, mijn tranen willen drogen. Ik wandel nu in blijdschap voor uw ogen, zet in het land der levenden mijn voet. 10 Ik zal met vreugd in 't huis des HEREN gaan, ik zal mijn God naar mijn geloften danken. Jeruzalem, hoor naar die blijde klanken en hef met mij de lof des HEREN aan!

35

36 Collecte 1e collecte: Diaconie speciaal 2e collecte: Verplichtingen kerkverband

37 Agenda aanstaande week
Zondag, 14 juli 09:30 Kerkdienst - ds C. v/d Leest - Avondmaal 14:00 Kerkdienst - ds Jan uit de Bosch 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder Zondag, 21 juli 09:30 Kerkdienst - br. W. Schaaij 14:00 Kerkdienst - ds. J.E. Kramer 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst

38 Jarigen aanstaande week
zo L. Baron - Janssen (62) wo Selina Mollema (3) vr A.T. Rozema-van Veen (75) za Jent Rouwhorst (25)

39

40 Gezang 229: 1 1 Wij zingen God ter ere in grote dankbaarheid, daar Hij ons leven leidt en weet wat wij ontberen. Hij maakte ons genegen te zorgen voor elkaar. Zo zien wij jaar na jaar zijn goedheid en zijn zegen.

41

42 GK 186 — Amen

43

44 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week"

Verwante presentaties


Ads door Google