Logistieke kwaliteitsprocessen Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid
Hoofdstuk 1 Transport Hoofdstuk 2 Vrachtdocumenten Hoofdstuk 3 Magazijnbeheer Hoofdstuk 4 Logistieke gegevens Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid
5.1 Kwaliteit, arbeid en veiligheid 5.2 Risicoanalyse Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid 5.1 Kwaliteit, arbeid en veiligheid 5.2 Risicoanalyse 5.3 BHV- en calamiteitenplan 5.4 Omgaan met gevaarlijke stoffen 5.5 Milieubeheer 5.6 Management- en kwaliteitssystemen 5.7 PDCA-cyclus
5.1 Veilig en gezond werken Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid 5.1 Veilig en gezond werken Arbowet Arbocatalogus Inspectie SZW
Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Arbowet
Concrete invulling van de arbowet Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Arbocatalogus Concrete invulling van de arbowet Inhoud Werkgebied waar voor de catalogus bedoeld Opstellers: de werkgevers en werknemers Hoe de catalogus beschikbaar is voor werkgevers en werknemers Doelvoorschriften
Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) Richt zich op: Risico’s voor gezondheid en veiligheid van werknemers Illegale werknemers Te lange werktijden Betaling van werknemers onder het minimumloon Naleving van de wetgeving in het algemeen Maatregelen Afspraak, waarschuwing, boete, werk stilleggen, proces-verbaal, last onder dwangsom
5.2 Risicoanalyse Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Afbeelding vervangen
Plan van aanpak Maatregelen n.a.v. risico-inventarisatie Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Plan van aanpak Maatregelen n.a.v. risico-inventarisatie Hoe moet je de maatregelen nemen? Wie is verantwoordelijk voor de maatregelen? Welke middelen kan die persoon gebruiken? Wanneer moeten de maatregelen zijn uitgevoerd? Afbeelding vervangen
5.3 BHV- en calamiteitenplan Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid 5.3 BHV- en calamiteitenplan Bedrijfshulpverlening Inhoud van het plan Wat zijn de risico’s? Wie is verantwoordelijk voor de organisatie van de BHV? Namen plus telefoonnummers van BHV’ers.
Calamiteitenplan Onderdeel van het bhv-plan Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Calamiteitenplan Onderdeel van het bhv-plan Uitgaan van het slechtst mogelijke scenario Fase 1: Melding Fase 2: Verzamelen BHV-ploeg Fase 3: Ontruiming Fase 4: Begeleiding en opvang evacués Fase 5: Beëindiging alarmtoestand
5.4 Omgaan met gevaarlijke stoffen Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid 5.4 Omgaan met gevaarlijke stoffen Registratie, Evaluatie, Autorisatie van CHemische stoffen Klasse 1 t/m 9 Afbeelding vervangen
Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Gevarensymbolen
Gevarendiamant Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Afbeelding vervangen
5.5 Milieubeheer Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Afbeelding vervangen
Wet milieubeheer Raamwet Bescherming van milieu AMvB’s Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Wet milieubeheer Raamwet Bescherming van milieu AMvB’s Gaat in 2021 over in omgevingswet
Afvalstoffen Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Afbeelding vervangen
5.6 Management- en kwaliteitssystemen Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid 5.6 Management- en kwaliteitssystemen ISO NEN VCA HACCP CBL Hygiënecode Lean Six Sigma 5S
ISO ISO 9001 ISO 14001 International Organization for Standardization Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid ISO International Organization for Standardization Beoordelen of organisaties voldoen aan kwaliteitseisen Controleren of procedures gevolgd worden ISO 9001 Kwaliteitssystemen ISO 14001 Milieumanagementsytemen
NEN Nederlands Normalisatie-instituut Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid NEN Nederlands Normalisatie-instituut Nen-ISO zijn ISO-normen die voor Nederland worden geaccepteerd NEN-ISO 9001 komt overeen met ISO 9001 NEN-ISO 14001 komt overen met ISO 14001
VCA HACCP CBL Hygiënecode Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid VCA Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers Risicovolle verzaamheden HACCP Hazard Analysis and Critical Control Points Hygiënecode voor werken met voedsel CBL Hygiënecode Centraal Bureau Levensmiddelenhandel Voor winkels waar levensmiddelen worden verkocht Uitwerking van HACCP-regelgeving
Lean Lean proces Efficiëntie van processen verbeteren Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Lean Efficiëntie van processen verbeteren Verspilling tegengaan Lean proces Value: toegevoegde waarde in de ogen van de klant Value stream: moment in proces waar waarde wordt toegevoegd Flow: verwijderen van verspilling Pull: orders door proces trekken. Klant centraal Perfection: nieuwe verspilling voorkomen
Six Sigma Verbeteren kwaliteit en resultaten bedrijfsprocessen Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Six Sigma Verbeteren kwaliteit en resultaten bedrijfsprocessen Processen standaardiseren Kijkt naar structuur, Klantwens, Bedrijfsresultaat, Opleiding Maakt gebruikt van DMAIC
Six Sigma DMAIC Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid Afbeelding vervangen
5S Goed georganiseerd bedrijf staat bij een opgeruimde werkplek Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid 5S Goed georganiseerd bedrijf staat bij een opgeruimde werkplek 5 stappen
5.6 PDCA Plan, Do, Control en Act Hoofdstuk 5 Kwaliteit, arbeid en veiligheid 5.6 PDCA Plan, Do, Control en Act Ontwikkeld door Deming (demingcirkel) Afbeelding vervangen