E-nummers XXXX, XXXX, XXXX en XXXX.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Advertisements

Presentatie Reumavereniging Reuma, en dan?
de medicinale randen van vergif: farmacodynamiek en -kinetiek
MFC “ de Statie “ Brede school Sas van Gent
In de wereld van : chocola.
Wat? Hoeveel? Conserveren additieven
Energiedranken in vraag en antwoord
Samenstelling van voedsel
Scheikunde stoffen en eigenschappen
Stoffen en hun eigenschappen
B1 Stoffen worden omgezet
B3 Glucose als grondstof
Uitwisseling van stoffen met de omgeving
5. Brood nodig Recept / gisting
Hoofdstuk 4 Voeding.
Noodzaak van uitscheiding
Goedenavond Welkom bij
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Functie van Kalium K+S Benelux bv / K+S KALI GmbH Kalium:
Natuurkunde presentatie paragraaf 3.1 & 3.2
Natuurkunde paragrafen 3.1 en 3.2
Vera Roozendaal Joelle Meijer A2B.
Genetisch gemodificeerd voedsel
Cosmetische Ingrediënten Assen, 11 maart
Enzymen Enzymen: Zijn biokatalysatoren Versnellen reacties
Zuivere stof Dezelfde bouwstenen, meestal moleculen
Spijsvetten en suiker.
Gewasbescherming Het etiket.
“Gift van de Aarde”. Wie of wat is dōTERRA De missie van dōTERRA.
DEEl 3: De mens gebruikt wetenschappelijke principes om in zijn behoeften te voorzien. Michelle Borghers.
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Knutselen met DNA VWO.
Scheikunde presentatie water en reinigen.
Fase stof Water is bij kamertemperatuur een vloeistof H2O(l).
Hoofdstuk 4 Mengen en scheiden
Roken Door Kay & Chloë.
2 Het geheim van uw diervoeder
Dranken en tussendoortjes
Etiket lezen PS in foodservice Anouk Faas Ellen Olthof.
BIJENPRODUCTEN aloe-inspired.
Dieetvoeding en Voerproductie
Noel de Kler Martijn Veen
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 4 Niveau 2.
“Anti fogging” Luc van Duin
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Wijn.
Appelsap Productie en klaring.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Voeren en verzorgen Periode 3
Bakken.
Voeding en vertering.
PH en Ec.
Basis Voedingsmiddelen Les 9
Hoofdstuk 2 Stoffen Wat gaan we vandaag doen? Terugblik Doel
Kunststoffen – nylon (PA)
Voedsel bereiden.
Voerproductie Blok 3 Week 2.
Lezing Stichting Kind en Voeding
H5: Voerproductie en verpakking Niveau 3 en 4
Dranken en tussendoortjes
Lezing Stichting Kind en Voeding
Hoofdstuk 2 Stoffen Wat gaan we vandaag doen? Opening Terugblik
Scheikunde, een wetenschap
Transcript van de presentatie:

E-nummers XXXX, XXXX, XXXX en XXXX

Inhoudsopgave Wat zijn E-nummers ? Soorten E-nummers ?/ Wat doen E-nummers ? Slot

Wat zijn E-nummers? extra toegevoegde stoffen alledaags vele soorten

Soorten E-nummers -Kleurstoffen -Conserveermiddelen -Oplosmiddelen voor aroma’s -Kleurstoffen -Conserveermiddelen -Voedingszuren -Emulgatoren -Stabilatoren -Anti-Schuimmiddelen -Antioxidanten -Glansmiddelen -Geleermiddelen -Meelverbeteraars -Zuurteregelaars -Zoetstoffen -Verdikkingsmiddelen -Verpakkingsgassen -Antiklontermiddelen -Diverse hulpstoffen -Smaakversterkers -Gemodificeerde zetmelen -Rijsmiddelen -Kunstmatige smaakstoffen

Kleurstoffen - VB. Erytrosine B, C20H6I4Na2O5 - Bijwerking(en) - Kleur geven of de kleur versterken - VB. Erytrosine B, C20H6I4Na2O5 - Toepassing(en) - Bijwerking(en)

Voedingszuren - Verlagen de zuurgraad, versterken de werking van antioxidanten en conserveermiddelen en kunnen soms de kleur langer vasthouden - VB. Citroenzuur, C6H8O7 - Toepassing(en) - Bijwerking(en)

Geleermiddelen, emulgatoren,stabilisatoren en verdikkingsmiddelen - verbetert de textuur van een product - VB. Propyleenglycol, C3H8O2 - Toepassing(en) - Bijwerking(en)

Zuurteregelaars, Antiklontermiddelen en Rijsmiddelen -Deze middelen beïnvloeden de zuurtegraad, Houdt klontering tegen en Laat brood sneller rijzen - VB. Calciumchloride CaCl2 -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Glansmiddelen, Anti-schuimmiddelen E900 tot E914 Geven voedsel een glanzende kleur, Zorgen dat voedsel niet schuimt VB. Polydimethylsiloxaan, (CH3)3-Si[O-Si(CH3)2]n-O- Si(CH3)3 -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Meelverbeteraars - E920 tot E930 - dit wordt onder andere gebruikt voor kauwgom. - VB. Ereum CH4N2O -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Zoetstoffen VB. Mannitol C6H14O6 -Toepassing(en) -Bijwerking(en) E950 tot E967 een vervangende stof voor suiker met dezelfde eigenschappen. VB. Mannitol C6H14O6 -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Gemodificeerde zetmelen wordt gebruikt als verbeterde vervanger van normaal motief zetmeel. - VB. Dextrine, C6H10O5)n -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Oplosmiddelen voor kuntmatige aroma’s en kunstmatige smaakstoffen Aroma’s zijn geur en smaakstoffen die de smaak versterken. oplosmiddelen voor aroma’s en smaakstoffen zorgen dat ze oplossen. - VB. Ethylacetaat, C4H8O2 -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Conserveermiddelen -VB. Natriumsorbaat, C6H7NaO2 -Toepassing(en) -conserveermiddelen zij er om de houdbaarheid van producten te verhogen. -VB. Natriumsorbaat, C6H7NaO2 -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Antioxidanten -VB. Octylgallaat, C15H22O5 -Toepassing(en) -zijn stoffen zoals vitaminen A,E en C die er voorkomen dat er schade komt in je cellen wat bij oxidatie gebeurt. -VB. Octylgallaat, C15H22O5 -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Smaakversterkers -VB. Ethylmatol, C7H8O3 -Toepassing(en) -stoffen die worden gebruikt om smaak te intensiveren of een nare smaak te maskeren. -VB. Ethylmatol, C7H8O3 -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Verpakkingsgassen -VB. Distikstof -Toepassing(en) -Bijwerking(en) -zorgen er voor dat een stof minder snel bederf -VB. Distikstof -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Diverse hulpstoffen - -VB. Polydextrose, C6H12O6 -Toepassing(en) -Bijwerking(en)

Slot