verschillen met het veld
De regels De belangrijkste verschillen met veldhockey
Zaalhockey: een vak apart! “een ander spelletje met andere regels”
Bijeenkomst kader 1 december 2013 Zaalhockey.
In seizoen 2014 – 2015 geen nieuwe regels!. Het maken van een doelpunt: A - aanvaller B - bal binnen C - cirkel D - geheel over de doellijn.
ZAAL. ZAAL Zaalhockey briefing seizoen Nieuwe experimentele regel Standaard Keeper mag MAXIMAAL 2 keer per wedstrijd wisselen. Daarna nog.
Coach cursus Jongste Jeugd
ZAALHOCKEY
Zaalbriefing MHC Weesp seizoen
Opbouw: beginposities/principes
Onderwerp: Aannames A B symbolen Training van de week.
Trainingvoorbereiding formulier
Doelstelling: Naam Leeftijd of Categorie
HC Houten Door: Bas Ophof
Wedstrijdsecretariaat ZFC Zuidlaren Seizoen 2015/2016.
Briefing
Clubscheidsrechter Briefing
ARBITRAGE U14-U16-U19.
Ouder INFO avond JCIE & TJC 30 september 2015 vv ‘t Vliegdorp JCIE.
Spelregels Hockey Elftallen
Zaalhockeyregels 2015/2016 Speelveld / duur van de wedstrijd
4 november 2007Informatiebijeenkomst HCD Zaalhockey arbitrage & regels Nov 2014.
Presentatie Zaalhockey
Het jeugdvoetballeerproces
1ste jaars E - pupillen Training 1.
Uitgave ©KNHB District Noord Holland C-selectie
Wedstrijd gericht trainen
Datum: Teamfunctie: Aanvallen Doelstelling technisch: Kappen,draaien en meenemen van de bal in combinatie met richtingsveranderingen Doelstelling.
# Datum : Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Wedstrijdanalyse formulier
A B # Training : 7 Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
# Training : 6 Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Tekening 1 - Spelopbouw met 2 man (L-formatie)
BC Heeze ouderavond 13 september 2018.
KNHB Academie Basisopleiding Coachen Workshop 2 - Aandachtspunten wedstrijd - Tactiek en https//
Transcript van de presentatie:

HC Helmond dames 1 Evaluatie 2015-2016 winter

Financieel Inkomsten Uitgaven: Openstaand: Potten Boetes Budget club (deel naar teamweekend) Extra bijdrage spelers (naar teamavond) Extra bijdrage spelers (naar teamweekend) Wijnavond (naar teamweekend) Vesten (naar teamweekend) Sponsorboekje (naar teamweekend) Uitgaven: Activiteiten/Teamavond (5% van de inkomsten) Drank/Eten (35% van de inkomsten) Teamweekend (52% van de inkomsten) Overig (7% van de inkomsten) Openstaand: sponsoren

Helmond dames 1 2015-2016

Statistieken 1 Strafcorners voor: 64 Strafcorners tegen: 40 Doelpunt: 15 (23%) Strafcorners tegen: 40 Doelpunt: 3 (8%) Gele kaarten: 3 Groene kaarten: 9

Statistieken 2 Doelpunten voor: 37 Doelpunten tegen: 9 15 corners (41%) 8 rechtstreeks 6 varianten 1 rebound 22 veld (59%) voorhoede 18 middenveld 4 Doelpunten tegen: 9 3 corners (33%) 6 veld (67%) Doelpunten in 1e helft: 18 Doelpunten in 2e helft: 19

Aandachtspunten 1 Ingeleverde jaren ervaring D1: 21 Aantal jaren ervaring terug D1: ± 2 Gem leeftijd Helmond D1 (21,04 en 1 > 24 jaar) in 1e klasse gem leeftijd 21,33 en gem 5 > 24 jaar Afwezigheid tijdens competitie - Lotte 2x - Joyce 1x - Bibi 6x - Liselot 2x - Maartje 7x - Renée 3x - Anouk 1x - Minka 1x - Fleur 5x

Aandachtspunten 2 Teamauto Gevoel: Vrijdagavond/zondagmiddag verrassend meer een team geworden Vrijdagavond/zondagmiddag

Doelstellingen eerste helft 1. Aantal kansen tegenstander verminderen als gevolg van balverlies (nu ruim 50%) 2. Verbeteren van de opties in de eerste positie ten opzichte van de balbezitter. 3. Verbeteren van de opties in de tweede positie ten opzichte van de balbezitter. 3. Verbeteren van de counter control principes: guard voor verlegging, druk geven indien balverlies helpkant naar de as (midden en achter) doorstappen op aanspeelpunten tegenstander / aantal achter de bal bij balverlies diagonaal terug, vanuit daar weer uitstappen 4. Verbeteren van de (eind)pass 4. Verbeteren van het verdedigen/drukzetten in het 1-1 duel

Tweede helft seizoen 5. Verbeteren van de handelingssnelheid en keuze in de kleine ruimte 5. Je eigen persoonlijke verbeterpunt Focus meer op individueel Gevolg: oefeningen verschil in intensiteit pp Communicatie: Informeren / op de hoogte brengen sturen / coachen constateren en verifiëren / actie ondernemen Extra ‘opdrachten’ 15e speler

Programma 1 zaaltraining/wedstrijd 1 zaalwedstrijd 4 oefenwedstrijden 8 trainingen Teamweekend Lissabon 9 competitiewedstrijden (4 uit, 5 thuis)

Intentie komend seizoen Doorgaan: Emma, Joyce, Pleuni, Maartje, Bibi, Anne, Renée, Emilie, Celine, Anouk, Minka, Roeland, Sjoerd, Erma Stoppen: Fleur Twijfel: Liselot (Helmond/Utrecht), Lotte (Helmond/stoppen), Marloes (studie) Nog niet gesproken: Adjan