Dienstverlening Krikke Consult

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Advertisements

Maken van een sollicitatiebrief.
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Leads voor boekhouders, administratiekantoren en accountants
Social media gebruiken om een baan te vinden
Anders Denken = Anders Doen! VERNIEUWEND ONDERNEMEN EN NETWERKEN “New roads towards the Labour Market: web based employment services of the JobCreator”
Werelddierendag 4 oktober.
Kwaliteit met beleid Petra Verhagen
Moet je nog boontjes Een introductie tot ixtor Mens & Werk. Met kennis, passie , lef en nieuwsgierigheid werken wij keihard voor U.
Het Werving & Selectiebureau voor het onderwijs!
Wat maakt het leven zinvol?
Tim Versluijs Leerdoelen.
 Werving en selectie  Verloning  Wakker houden  Rapportering  Overleg  CRM  Motivatie.
Daadwerkelijk succesvoller benoemen kan
Een bijzonder groepsinterview. Waarom Maatschappelijke ontwikkelingen – De WMO – Cultuuromslag – Buurt- en Wijkgerichte aanpak.
Het bemiddelingsproces
Jeanette Kok Meeuwsen Ten Hoopen
FINACE :: THINK, BUILD, OPERATE. Recruiting Center Werving en Selectie – Recruitment - Sourcing.
Klik om verder te gaan.
Workshop Fondsen werven
| Dé werving & selectie specialist voor de sport! Uw vacature, onze uitdaging!
Het nieuwe solliciteren:
Help! Verzuim voorkomen
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Powerpoint Christine Gedicht blauwhartje Hoop doet leven
Professioneel werken: gestructureerd en methodisch
Een expeditie waarin Social Media worden ingezet om U beter te presenteren EN gevonden te worden.
Ouderavond Social Media Basisschool De Meerhoef
Personeel en organisatie
De kunst om een klant of prospect een dienst van SNS Bank te laten kopen SNS Programma voor Ondernemende Helden Sales training Verkoop adviseur Docent:
“Digi-bord toepassing sollicitatietraining” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Tom, Trainer.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Kiezen voor keuzedelen
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
Interview met Leon Bosma Manager Testing bij Ordina en klant van Onbegrensd Talent.
Introductie Ik ben….. – Marguerite Klinkers – Social Media enthousiasteling – Vind het interessant en belangrijk om ouders voor te lichten op het gebied.
Succesvol eerste studiejaar Wat kunt u als ouder doen Hermien Miltenburg.
Pag. 1 Elementen van een goede presentatie: » Voorstellen van uw bedrijf; » Waarin onderscheidt uw bedrijf zich van anderen in de markt; » Op welke manier.
“MEET & MATCH” DOOR : JAN MENSINK. VOORSTELLEN  JAN MENSINK  NIJVERDAL  LEEFTIJD 57 JAAR  GETROUWD  2 KINDEREN.
Communiceren met mantelzorgers Informeren en afstemmen.
Meesters in Management! verzorgt het inhuren van een interim management professional welke vooral actief is met het vervullen van opdrachten binnen de.
Les 1. die ik met vallen en opstaan leerde: Als je iets wilt bereiken, moet je je focussen, keuzes maken én doorzetten.
Presentatie scholingsmarkt speeddate UWV
Instructie Shakespeak Powerpoint
De inrichting van het Resource Center van de HU
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Presentatie doelstellingen ForAmbition 2016
Rechten en plichten van opleidingscommissies
Onderzoek in Apps.
Peer Buddy Nieuwkomer Metameer
Personeel en organisatie
Hoe presenteer ik mezelf online?
Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid
V4 – week
Wij willen als gemeente/organisatie X onze klanten centraal stellen
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
Duurzame inzetbaarheid
Les 7 en 8 Spreken en gesprekken hoofdstuk 5 - tweegesprekken 5.1 – zakelijk telefoongesprek 5.2 – Adviesgesprek 5.3 – Klantgesprek 5.4 – klachtgesprek.
BaTe Financiële Dienstverlening B.V.
Hoofdstuk 2 Beginnend beroepsbeoefenaren werven en selecteren
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Social media voor statenleden/politici
Hoofdstuk 2 Dienstverlening en klantgedrag
voorbeeld volgende bladzijde terug
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Doelen, verlangens, behoeftes en drijfveren
Transcript van de presentatie:

Dienstverlening Krikke Consult Voorstellen en introductie Mijn naam is Wilja Krikke, ik ben 52 jaar en woon in Den Haag. Ik ben recruitmentspecialist, heb in dit vak tijdens mijn HR-werk veel ervaring opgedaan.  Door goed te kijken naar de vraag van de organisatie, klant en deze goed af te stemmen met de kandidaat kan je een goede match maken. Dit is heel belangrijk.  Ik vind het heel fijn als ik iemand weer blij kan maken met een leuke baan. Je kunt met mij contact opnemen als je wilt dat ik voor jou op zoek ga naar een interessante functie. Ik bemiddel in verschillende beroepen en sectoren. Dienstverlening Krikke Consult

Krikke Consult, full-dienstverlener Krikke Consult is een full-dienstverlener waar u als opdrachtgever centraal staat. Wilt u alleen dat dat uw CV’s worden gecontroleerd? Uw vacature gemaakt wordt? Het eerste gesprek gevoerd wordt? Kandidaten werven of selecteren? Wilt u het hele traject van werven en selecteren uit handen geven? Alles kan, want u stelt uw eigen diensten pakket samen.

Controleren van CV’s ‘Zodra u een vacature plaatst wordt u overladen met CV’s’ U heeft misschien niet de tijd of altijd zin om ze allemaal te bekijken, te beoordelen, laat staan te beantwoorden. Krikke Consult neemt deze taak graag van u over.

Kandidaten beoordelen De kandidaten worden beoordeeld op: De CV’s (opleidingen en werkervaring); De sollicitatiebrieven (motivatie en orginaliteit); De door hun opgegeven referenties; De door hun opgegeven diploma’s Hun online activiteiten( sociale netwerken als LinkedIn, Facebook, twitter, Instagram) Uit deze onderzoeken komen de kandidaten die ik wil gaan spreken naar voren.

Kandidaten interviewen Om de selectie nog nauwkeuriger te maken, benadert Krikke Consult, de kandidaten eerst telefonisch om een inventarisatie gesprek te houden; Daarna nodig ik de kandidaten uit voor een persoonlijk gesprek; Waarin ik dieper op de persoon in ga, zodat ik de juiste kandidaat (kandidaten) aan u kan voorstellen.

Kandidaten voorstellen Na alle gesprekken, blijven de door u vooraf gestelde aantal kandidaten over welke Krikke Consult aan u zal voorstellen.

Opvolg gesprek Zodra de kandidaat aangenomen is plan ik een opvolggesprek met u in om te kijken of alles naar wens is en om u de kans te geven om Krikke Consult te beoordelen.

Tarieven Krikke Consult werkt met een starterstarief van 75 euro. Vervolgens zal ik in overleg met u, in samenspraak het tarief vaststellen.

Tot slot Ik hoop dat deze presentatie u inzicht heeft gegeven in wat u van Krikke Consult mag en kan verwachten. Maar Krikke Consult kan nog veel meer op het gebied van Werving,- en Selectie en HR-Advies betekenen. Want u stelt zelf uw dienstenpakket samen. Graag kom ik in gesprek met u om samen te kijken wat Krikke Consult voor u kan betekenen. Meer info op : https://www.wiljakrikke.nl/ Email: krikkewilja@gmail.com Tel.06-52403478