Postmoderne samenleving

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De twintigste eeuw Massacultuur vanaf 1950
Advertisements

Stijlen en stromingen.
Wat is een Groene Kerk? Werk maken van duurzaamheid en zorg voor de schepping. Beloven om elk jaar een nieuwe ‘groene’ stap zetten. Ervaringen delen en.
Kunst en gevoel Uitleg van het spel: -spelen in groepjes van 5 of 6. -Iedereen krijgt 5 kaarten. -1 iemand is de verteller. Deze kiest een kaart en beschrijft.
Maarten Steenhagen KUNSTFILOSOFIE COLLEGE 2 EEN FILOSOFISCHE BENADERING VAN DE KUNSTEN DE NABOOTSINGSTHEORIE Maarten Steenhagen.
Jeugd en Diaconaat Federatie van Diaconieën 23 maart 2013.
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
Binden en verbinden van mensen of personeel…
De Natuurwinkel Kernwaarden Imago Doelgroep
Wat is Dutch design week
De waarde van cultuureducatie
Triple P Divers Ervaringen met een opvoedprogramma in
Kröller Müller Bonaventuracollege 5 havo
Renaissance en opstand
De Wingerd: een brede school in ontwikkeling….  Ontwikkelingsarrangementen  Buurt  Kunst en cultuur.
Kunst algemeen.
PRESENTEREN KUN JE LEREN
Achttiende en negentiende eeuw
Wat is er te zien? Kunst van de vroege middeleeuwen tot begin twintigste eeuw Grote kunstenaars zoals Bosch, Bruegel, Rubens, Rembrandt, Kandinsky etc.
Het leven geeft te denken
Museum De Buitenplaats. Missie Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo: LOB
OPLEIDINGENAVOND Jacob van Liesveldt
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Hoofdstuk III: Griekenland Les 7: Par 5, Griekse Kunst
Theorie Podiumkunsten 1
Dit is de spreekbeurt van Esmée!
MODE EN DESIGN & PRESENTEREN EN STYLING
Filmpje Klik Inleiding De geschiedenis van FoMu De visie van het museum Hoe ziet het museum eruit? Wat viel ons op dat verbeterd kon worden? Welke tentoonstellingen.
Dit is mijn presentatie over kunststromingen
School en samenleving Schooljaar 2011 – 2012 Bijeenkomst 3 Docent: Pascal van Schajik med.hro.nl/schpa.
LOB normen en waarden Wat wil ik?.
“Dada” Waar heb je dit geluid ooit eerder gehoord? Wat gebeurd hier?
Cultureel en kunstzinnige vorming
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Versie 1: BESCHOUWEN is: met aandacht kijken naar… Deze powerpoint gaat over goed kijken en beschrijven en pas in tweede instantie over weten.
De genetwerkte docent Bieke Schreurs, Monique Korenhof & Maarten de Laat.
WAAROM DE NAAM HET HOF VAN NEDERLAND? Presentatie 27 januari 2015.
Het Carré Een nieuwe visie op het historisch centrum De Heerenveense School 11 juli 2012.
Wie ben ik? Perspectief Iedereen andere kijk op omgeving.
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
Hoofdstuk 5 ‘veranderend wereldbeeld’
Kunstnijverheid en de Orient
COMPOSITIE Wat is compositie?.
Culturele diversiteit
Dilemma’s.
ME, YOU: KUNSTCREW! KUNSTPROJECT MET MUSEUM KRANENBURGH IN BERGEN
Conceptversterking Conceptversterking kun je inzetten om een bestaand concept te versterken. Om een concept te versterken moet je het concept eerst.
H1 Hoe word je wie je bent?.
Uitwerking plattegrond
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
§ 1.1 Identiteit Identiteit is het beeld dat iemand van zichzelf heeft, dat hij uitdraagt en anderen voorhoudt en dat hij als kenmerkend en blijvend beschouwt.
Cultureel en kunstzinnige vorming
Direct les 8 C-propedeuse, studiejaar , blok 1
Mijn visie op onderwijs
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
Nieuw examenprogramma maatschappijwetenschap-pen
volgende bladzijde terug
Zelfregulatie op Cartesius2
Kunst kijken.
Jouw ideale school 2032 LBV – KO - MAA.
MAA ideale school 1 Beroepsidentiteit .
Trends & ontwikkelingen
Ideale school Levensbeschouwing Bijeenkomst kwartiel 2
Levensbeschouwing Ideale school Kwartiel Bijeenkomst 1.
Cultuur en samenleving
SNEAK PEEK Workshop: Algemene informatie over de Passie
Hoofdstuk 2 Paragraaf 3 Blz. 28 / 29.
Taallab 3.0 Online geletterdheid
  Fröbellaan 48, 3706 TH Zeist, 06 – , Brengt kunst tot leven
Transcript van de presentatie:

Postmoderne samenleving Jouw ideale school in 2032 Postmoderne samenleving KO

Essentie BEROEPSIDEN TITEIT Levens beschouwe lijk Maatschap pelijk Kunst-Cultureel K O Pedago gisch voorstellen

Toetsing: uitwerking Enkele reflectieopdrachten rond o.a. belevingsactiviteiten Galerij met inspirerende personen (= identiteitsportret) Uitwerking virtuele school

cultuur & ‘shocking’ (meer recent)

? Voordat je vanmorgen naar de PABO ging en voor je klerenkast en spiegel stond… ? individualisering collectiviteit pluriformisering (multiculturele samenleving) beeld- en informatiecultuur gevoel en ervaring als norm en ratio kleine verhalen i.p.v. grote verhalen tolerantie/onverschilligheid (relativisme/exclusivisme) materialisme (consumptie) en spiritualiteit globalisering / mondialisering Wat is individualiteit?

Shakira hips en …dvd (nr 11) ‘ojos asi’ Link ‘ojos asi’ Shakira hips en …dvd (nr 11) ‘ojos asi’ Onze maatschappij is een uniek mengsel Maar… Wat is Postmodernisme?

Encarta: het postmodernisme is insluitend en cumulatief: tal van uitingsvormen en disciplines van kunst met een grote en met een kleine k, van schilderkunst tot design en cartoons, worden door elkaar gebruikt. De postmodernisten streven niet naar een uniforme, internationale stijl maar prevaleren een kunstbegrip waarin kunstvormen uit alle sociale niveaus en uit alle regio's van de wereld naast elkaar bestaan. "postmodernisme [esthetica]", Encarta« 99 Encyclopedie Winkler Prins Editie. ® 1993-1998 Microsoft Corporation/ Elsevier. Alle rechten voorbehouden.

Wat is jouw smaak? (qua stijl)

De Postmoderne samenleving individualisering collectiviteit pluriformisering (multiculturele samenleving) beeld- en informatiecultuur gevoel en ervaring als norm en ratio kleine verhalen i.p.v. grote verhalen tolerantie/onverschilligheid (relativisme/exclusivisme) materialisme (consumptie) en spiritualiteit globalisering / mondialisering

De Middeleeuwen De Renaissance Wat is in onze maatschappij het grote verhaal? De Middeleeuwen De Renaissance Tijden met grote ideeën Religie Humanisme Is het dit? Waar stopt het grote uniforme verhaal in de kunst/ cultuur?

Eclectisch?

Moderne Kunst Moderne kunst… het idee (concept) Kunstenaars willen je laten nadenken Moderne kunst wil vertellen over de moderne (westerse) maatschappij

Uitersten… (provoceren)

Seksualiteit…

Religie…

Kunst maakt ideeën en voorkeuren zichtbaar Waar gaan we met onze cultuur naar toe? Wat is kunst nu precies? Willem Wever Kunst maakt ideeën en voorkeuren zichtbaar

Hoe ziet een basisschool er eigenlijk uit? Zowel exterieur als interieur Woordweb (waar heeft een school in het begin van de 22e eeuw mee te maken?) nadruk op kunst en cultuur (‘culturele kaart’) Muziekschool, Crea-centrum Ouders …….. School Ministerie (regelgeving) BSO Omgeving Bieb Theater Museum Toneel

b. Maak tekening/plattegrondje van je oude basisschool, *voorkeuren? *gevolgen voor mogelijkheden en visie? Opdracht: 1. a. Pak potlood en papier b. Maak tekening/plattegrondje van je oude basisschool, c. Welke sfeer modern/ oud/… d. Hoe zagen de klaslokalen eruit? e. Welke meubels hadden jullie? f. Wat hing er aan de muren? g.Soorten lokalen?; gym, creatief, aula, speelzaal, et cetera 2. a. Tekening/plattegrond van je huidige stageschool b. Zelfde vragen beantwoorden als hierboven c. Laat dit aan je buurman/vrouw zien en bespreek dit

Dit kun je ook met de Edith Stein doen Ga in ‘X’ groepen uiteen om delen van de pabo te beschrijven (V, SLS, H) Elke groep neemt een andere vleugel En je bekijkt en beantwoordt de vragen Dit wordt centraal besproken Vormgeving en visie hebben met elkaar te maken… Wat vraagt onze (toekomstige) maatschappij en wat betekent dit voor de vormgeving?

Formuleer vragen voor het interview Hoe is het exterieur van de school vormgegeven? (plattegrond, materiaalgebruik, ruimtewerking, indeling gevels , bouwstijl, …) Hoe is de vormgeving van het interieur van het schoolgebouw? (plattegrond, materiaalgebruik, relatie exterieur-interieur, ruimtewerking, ruimtelijke indeling, …) Hoe is de vormgeving van de omgeving van de school in relatie met het exterieur (en interieur) van de school?