@Congres Hittestress ‘Extreem weer en evenementen’ de kant van de organisator, locatie en leverancier 25 juni 2018 Willem Westermann.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een correlatie? Samenhang tussen twee reeksen metingen
Advertisements

Serious Request 2012 Enschede Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen 3FM.
Test jezelf! Wat weet jij over de aarde?
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
Een vrouw te zijn.
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Weer of geen weer Leefwereld 7 les 8.
Spreekbeurt van David van de Giessen 7 april 2006
Platformbijeenkomst Evenementen ‘Beïnvloeders van evenemententevredenheid’ Jitske Roos, MeteoVista Mari van Dorst, KCEV.
Hoe moet je het vooral NIET doen?
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
VEILIGHEID. De bewoners van St. De Heem zijn –Er op vrijwillige basis –Komen soms uit niet stedelijke omgeving en zijn uiteindelijk in de stad terecht.
EMEG-lijst onderdeel: Evenement bezoekers Presentatie: Q-Base 2012 ( DE ) Naam: Jarno Pijpers Een woordje vooraf  Eerste onderdeel uit de EMEG-lijst.
Gaming Bezoek een LAN-party.  De reclames werden duidelijk in kaart gebracht. Op de hekken waarmee de verschillende ruimtes werden afgezet hingen spandoeken.
Wat is Dutch design week
Gezichtherkenning in de praktijk Jurgen den Hartog Mogelijkheden en randvoorwaarden Colloquium Intelligente Camera’s 7 juni 2012.
Luisteren Parafraseren; Reflecteren van gevoel; Herhalen; Ordenen;
Paragraaf 1: Land van onbegrensde mogelijkheden
Het weer Wat gaan we in deze miniles leren?
1 Workshop Pas de veiligheidsnormen toe met betrekking tot risicofactoren van het ruimtelijk- en activiteitenprofiel. Bedenk de veiligheidsmaatregelen.
Project Vereenvoudiging regels Kabinetsdoelstelling : 25 % minder regels (lees ook : toezicht) Reden : Vermindering administratieve lasten (bureaucratie)
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Eerste Hulp tijdens evenementen In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie.
Citysounds City Sounds is een ééndaags, gratis toegankelijk dancefestival op verschillende pleinen in de binnenstad van Tilburg. De podia worden, naast.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
What? Bezoek een festival van minimaal 5000 bezoekers en minimaal 3 podia. Why? Maak een beknopte SWOT en geef 3 adviezen.
Presentatie studiecoaching
Sneeuwbal Festival. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
6 maart 2008 Resultaten enquête maart 2008.
POWERPOINT MARIJ Muziek Palau Ambon.
BLOG PRESENTATIE 14 OKTOBER 2014RICK SEVERS. A/B TEST Ook voor midden/klein bedrijf Voorbeeld Bol.com: Homepage A en Homepage B.
Donder & bliksem.
Brabantse Bromfiets Beurs. Wat stelde het voor Beurs voor sleutelaars Beurs voor verzamelaars Bijeenkomst van vrienden Rommelmarkt Georganiseerd zooitje.
Psychiatrie, Somatiek en Verstandelijke Beperking
In de weer voor het klimaat
Communicatie & gastheerschap
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
het weer en de seizoenen
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
Tom Straeter en Pascal Belo Donderdag 27 maart 2014 Ondernemersplein Zeist.
Woodlands Festival Nick de Wit
Historie 1e festival 12 april 2002Boogie Bar1100 bezoekers (uitverkocht) 2e festival 26 april 2003De Muzeval1350 bezoekers (uitverkocht) 3e festival.
Welke veranderprocessen spelen nu binnen de LVNL of komen eraan?
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 3 Onderdeel : LEIDING GEVEN.
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Spelregels 2013 – 2017 Zie altijd voor laatste spelregels: Blijf voor correcties de nieuwsbrief goed volgen! 1.
Klimaatverandering en schade Alex Hoen, Verbond van Verzekeraars 4 februari 2016.
De definitie van een object. Een object is een verzameling van eigenschappen en bewerkingen. Veel voorkomende objecten zijn: D (display) Gui (user interface)
Bent u van plan een evenement te organiseren in Hoogstraten of één van zijn deelgemeenten? Dan kan u hier terugvinden waar u op moet letten en of u een.
Het weer Paula Postigo Martín. Hoe is het weer vandaag?
VEILIGHEID RONDOM MIJN EVENEMENT Hoe organiseer ik dat? Jan Dirk Nijkamp Assen, 27 september 2012.
Wegwijs Groep 8 Thema 2Weer en verkeer Introductieles: 30 minuten Zelfstandig werken: 90 minuten Afsluiting: 30 minuten. presenteren.
Afscherming sunglasses warm warm hail.
Evenementen informatiekaart (naam evenement) Datum evenement
Executieve functies Marije Ruben.
Weg met de vinkcultuur! Ed Vosselman 19 januari 2017.
Integratie & Interactie
Weerraadseltjes.
Klimaat en het weer.
Thema 2 blok 1 Op zoek naar voedsel.
Enquête netwerkmiddagen
Gemeentelijk Rioleringsplan Haarlem voor periode 2018 t/m 2023
Werken als wegbeheerder bij de provincie
Het organiseren van een Shanty festival
Klimaatverandering& Landbouw
Welkom bij de Algemene Ledenvergadering
De waarde van Le Grand Départ Utrecht 2015
17 september 2018 Duurzame energie
Het Digitaal Stelsel Omgevingswet:
Werken als wegbeheerder bij de provincie
D&P P1 Organiseren van een activiteit Hoofdstuk 6 - Veiligheid
Transcript van de presentatie:

@Congres Hittestress ‘Extreem weer en evenementen’ de kant van de organisator, locatie en leverancier 25 juni 2018 Willem Westermann

Brancheorganisatie Professionele deel van de evenementenbranche Organisatoren, locaties en leveranciers samen; ongeveer 200 bedrijven en organisaties. In totaal ongeveer 86.000 vergunning-plichtige evenementen, daarnaast veel vergunning-vrije of meldingsplichtige evenementen.

Omgaan met het weer We hebben heel veel last van teveel wind; goed voorspelbaar We hebben behoorlijk veel last van regen; redelijk voorspelbaar We hebben veel last van hagel; voorspelbaar? We hebben soms last van sneeuw; voorspelbaar We hebben last van hitte; voorspelbaar We hebben last van bliksem; moeilijk voorspelbaar LAST VAN? Denk als een mens….denk voor de mens….

Risicoanalyse Denk bijvoorbeeld aan: binnen-buiten? tijd van het jaar? locatie in de stad of ver erbuiten? genoeg tenten/overkappingen om te schuilen? zelfredzaamheid van de bezoeker – verwachting bekend? En vooral: hoe snel kan een maatregel ingaan/effect hebben, gezien locatie, evenement en bezoeker?

Maatregelen wind M.b.t. tijdelijke bouwsels: beheersmaatregelen: tot wanneer is het bouwsel ok? Voorbeeld:

Maatregelen regen Overkappingen en tenten Rijplaten en veldafdekkingen Pompen van tevoren en ‘s nachts Poncho’s voor ‘buitenblijvers’ Terrein repareren

Maatregelen onweer Soms: bliksembeveiliging van tentmasten, podia, torens Andere maatregelen? Op weg naar info…

Maatregelen hitte U kent ze wel, de hitteprotocollen e.d. van bijv. de VRU Uitvoering en uitwerking ervan nog variabel

Informeren bezoeker Ze informeren zichzelf. Ook met foute informatie. Ze verwachten dat de organisator de leiding heeft/neemt. Ze zijn zelfredzaam, maar gaan wellicht ook de foute kant op. Geven van informatie, is dat sturing van je publiek? Onderdeel van je crowd management.

Bezig met… We zijn als branche op weg met ideeën als severe weather plan (swp) en high wind action plan (HWA-plan)

Uw vraag & mijn antwoord Hoe bereiden festivals zich voor op de clusterbui met kans op bliksem, valwinden, veel neerslag en/of grote hagelstenen? Goede planvorming Weersverwachtingen volgen Verwachtingen interpreteren naar de eigen omstandigheden Beheersmaatregelen uitvoeren.

Vragen? Mag ook op willem@vvem.nl 17-1-2019