Onze Goddelijke natuur ?!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE
Maak er wat moois van!.
4 De kracht van de Geest.
DE GEDAANTEVERWISSELING VAN EEN CHRISTEN
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad
HOEZO BIDDEN?.
Themadiensten ‘Ik geloof’
Petrus Simpel bang twijfelaar verloochenaar.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Deel worden van Gods familie
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
VREUGDE.
GRAPES GratieGenade Gunst Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Brief aan de Galaten -50- de vrucht van de geest: zachtmoedigheid inhouding.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Wat? Hoe? Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. (Fil 4:4)
Welkom Voorganger ds Huitema organist dhr van der Meulen Thema: “De Jizreëliet Nabot had een wijngaard…..” Viering Heilig Avondmaal.
Levenskracht in overvloed
Persoonlijkheid van de Geest
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
Je wordt wat je zelf ontvangen hebt
De piramide van Petrus 2 Petrus 1:3-7.
De Schepper En gaan Wandelen.
Het seizoen van twijfel
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
HSV: Maar juist hierom heb Ik u laten bestaan, om Mijn kracht aan u te tonen, zodat Mijn Naam bekendgemaakt zal worden op heel de aarde Exodus: 9:16 NBV:
GROTE WOORDEN... 1.
Maak er wat moois van (vruchtbaar geloof)
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Het seizoen van twijfel
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?
500 jaar hervorming (vernieuwing van de kerk en van het geloof)
Petrus Simpel bang twijfelaar verloochenaar.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
GOD IS ‘✝︎ AL….
De kracht van Goddelijke blijdschap
De dwaasheid van het kruis
Het seizoen van twijfel
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Dordtse Leerregels - indeling
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
DE KETTING VAN HET GELOOF
Prediking zondag 16 september 2018
Model vaderschap 17 juni, 2018 Rotterdam.
Efeziërs 1: 3-5 3Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen.
Transcript van de presentatie:

Onze Goddelijke natuur ?!

Lezen: 2 Petrus 1:1-11

Onze Goddelijke natuur ?! Wat? Waarom? Voorwaarden? Hoe?

2 Petrus 1:1-11 Heilige Geest 3 Immers, Zijn Goddelijke kracht heeft ons alles geschonken wat tot het leven en de godsvrucht behoort, door de kennis van Hem Die ons geroepen heeft door Zijn heerlijkheid en Zijn deugd. 4 Daardoor heeft Hij ons de grootste en kostbare beloften geschonken, opdat u daardoor deel zou krijgen aan de Goddelijke natuur, nadat u het verderf, dat er door de begeerte in de wereld is, ontvlucht bent. God-leven & voor Eeuwig leven Deel zou krijgen doordat u Goddelijke natuur

Goddelijke natuur? Niet: eigenschappen Volledig nieuw leven in Christus Grieks: φύσις physis - de som van aangeboren eigenschappen en vermogens waardoor één persoon verschilt van anderen, kenmerkende eigenaardigheden. Gods karakter

Deel(genoot) Grieks: κοινωνός koinōnos Team Partner, in alles delen

Zou krijgen Nu? Later in de Hemel?

Waarom? en de ​vrede​ van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw ​harten​ en uw gedachten bewaken in ​Christus​ ​Jezus (Fil 4:7) Stralen als lichtende sterren in een wereld die verdorven is (fil 2:15)

Loslaten om vastgehouden te worden Fastfood vult niet Pak de thermiek Hoe? Loslaten om vastgehouden te worden Fastfood vult niet Pak de thermiek

Auto neerzetten. Huis. Twijfel. Angst. Chocolade. Uiterlijk.

1. Loslaten om vastgehouden te worden 2e of 5e bekering. Knieën Knielen Wat mag jij loslaten?

2 Petrus 1:1-11 5 En daarom moet u zich er met alle inzet op toeleggen om aan uw geloof deugd toe te voegen, aan de deugd kennis, 6 aan de kennis zelfbeheersing, aan de zelfbeheersing volharding, aan de volharding godsvrucht, 7 aan de godsvrucht broederliefde en aan de broederliefde ​liefde​ voor iedereen.

Kracht Fil 3: 13Alle dingen zijn mij mogelijk door ​Christus, Die mij kracht geeft. Fil 2:13 want het is God, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen. Ef 3:20 Door de kracht die in ons werkt is Hij bij machte oneindig veel meer te doen dan wij bidden of beseffen

2. Fastfood vult niet, leer koken Welke Rust & Ritme creëer jij ? Hang bijbelteksten op. Leer bijbelboeken uit je hoofd. Ga de natuur in. Sta eerder op. Maak handlettering teksten. Elke week bidden met een vriend.

Welke dingen probeer jij zodat de Heilige Geest in jou kan groeien? 3. Pak de thermiek Vernieuwend. Sinds afgelopen zomer. Steeds meer ervaren dat de HG me helpt. Films waar ik niet meer van geniet. Oefenen in spreken in tongen. Misschien binnenkort wel vasten. Niet voor mezelf. Maar om Welke dingen probeer jij zodat de Heilige Geest in jou kan groeien?

7aan de godsvrucht broederliefde en aan de broederliefde ​liefde​ voor iedereen. Amen