Serie: geven Rentmeesterschap.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Advertisements

Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Wie nodig je als eerste uit?
Gez. 104 : 1, 4, 5, 8 E&R 386 Ps. 51 : 1, 5 Ez. 36 : 26 – 27 Gez. 106 : 3, 4 Gez. 103 : 1, 4, 5 E&R 312 Hand. 1, 2 Gez. 167 LB 477 LB 249 Preek.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Het verhaal van Pasen.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Lofprijzing en aanbidding -stilte- Zingen:Gezang 158 Votum en Zegengroet Zingen:Psalm 43: 3, 4 We lezen: Matteüs 25: 14 – 30 De preek gaat over: Matteüs.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: School; wat doe jij met je talenten?
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Wat mag je verwachten op een TOV avond Welkom op TOV! Delen met elkaar Inleiding Bidden-Bijbel-Zingen Activiteiten Chillen-Sport-spel Eat&drinks
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was
20 februari 1965.
Gave talenten.
Het verhaal van Pasen.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
Goed gedaan! Matteus
Blok III Jezus, Gods Zoon
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Welkom Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling van dienst: Wouter
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
1.
Wat doen we? Joh 11:
Les 14 Het rijk van Jezus Wat doe ik hier vandaag?
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
Matteüs 9:9-13 Jezus zag een man bij een kantoortje zitten.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Johannes 1: Hij kwam naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Welkom in deze kerkdienst
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Les 18 Wat doe ik hier vandaag? Jij en vrienden
DELEN.
BBQ - de sleutels - 14 oktober
De binding van Jitschaq – Genesis 22
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
wees dapper en vastberaden,
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Wandelen voor Wandelen achter Wandelen met de Heer Jezus
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Jezus is een bijzondere Leermeester
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HE RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

Serie: geven Rentmeesterschap

Voorbeelden van rentmeesterschap Oikonomia (economie) = beheer van het huishouden van een ander Adam en Eva Sulamitische waakte over andere wijngaarden maar niet over die van haarzelf (hooglied 1:6) Verdeling van het land onder de stammen De gelijkenissen over bouwen, bezit, geld, erfdeel en het koninkrijk Je eigen leven/lichaam

Lucas 19 12 Hij zei: ‘Een man van voorname afkomst ging op reis naar een ver land om het koningschap in ontvangst te nemen en dan terug te keren. 13 Hij riep tien van zijn dienaren bij zich, gaf elk van hen honderd drachme en zei tegen hen: “Ga daarmee handeldrijven terwijl ik weg ben.” 14 Maar zijn landgenoten haatten hem en stuurden afgevaardigden achter hem aan met de boodschap: “We willen niet dat die man koning over ons wordt!” 15 Bij zijn terugkeer, toen hij het koningschap had ontvangen, liet hij de dienaren aan wie hij het geld had gegeven bij zich roepen om te vernemen wat ze met handeldrijven hadden verdiend. 16 De eerste kwam en zei: “Heer, uw geld heeft het tienvoudige opgeleverd.” 17 Zijn meester zei: “Voortreffelijk, je bent een goede dienaar. Omdat je betrouwbaar bent geweest in iets zeer gerings verleen ik je het bestuur over tien steden.”

18 De tweede kwam zeggen: “Uw geld, heer, heeft het vijfvoudige opgebracht.” 19 Tegen hem zei hij: “Jij krijgt het bestuur over vijf steden.” 20 Toen kwam de derde dienaar, die zei: “Heer, hier is uw geld, ik heb het in een doek voor u bewaard. 21 Ik was bang voor u, omdat u een streng man bent die terugvordert wat hij niet heeft gestort en oogst wat hij niet heeft gezaaid.” 22 Zijn meester zei tegen hem: “Je bent een slechte dienaar, met je eigen woorden zal ik je veroordelen! Je wist dat ik een streng man ben en terugvorder wat ik niet heb gestort en oogst wat ik niet heb gezaaid? 23 Waarom heb je mijn geld dan niet bij de bank in bewaring gegeven? Dan had ik het bij mijn terugkeer met rente kunnen opvorderen.”

24 En tegen degenen die erbij stonden zei hij: “Neem hem de honderd drachme af en geef ze aan de knecht die het tienvoudige verworven heeft.” 25 Ze zeiden tegen hem: “Heer, hij heeft al het tienvoudige!” 26 “Ik zeg jullie: wie heeft zal nog meer krijgen; maar wie niets heeft, hem zal zelfs wat hij heeft worden ontnomen. 27 En die vijanden van mij die niet wilden dat ik koning over hen werd, breng hen hier en dood ze voor mijn ogen.”’ 28 Na deze woorden trok Jezus verder, op weg naar Jeruzalem.

Beeld van God Derde dienaar 21 Ik was bang voor u, omdat u een streng man bent die terugvordert wat hij niet heeft gestort en oogst wat hij niet heeft gezaaid.” God is een gevende God en Hij zegent ons Hebr 11:6 1 Kor 3:8 (beloning naar moeite)

Het Koninkrijk is anders Lucas 13 Nutteloosheid/vruchteloosheid Vijgenboom die al jaren geen vrucht droeg Zieke vrouw die door een geest krom is geworden Doeltreffendheid en vruchtbaarheid van het Koninkrijk Mosterdzaadje Desem

Vers 13 Ga daar mee handeldrijven terwijl ik weg ben Wat is je toevertrouwd? woekeren Matt 6 Niet voor de ogen (eer) van mensen Aalmoezen Gebed Vasten Verzamel geen schatten op aarde maar in de hemel Bezit Tijd Relaties Talenten Het evangelie!!!

16 – 19 Betrouwbaar zijn in het geringe loont! 5 of 10 steden God zegent ons woekeren wat meer oplevert God geeft ons invloed Eerste gemeente: Verkochten bezit Deelden met de armen Onderwijs, gebed, diensten Maaltijd Aantal gelovigen groeide (invloed)

New life west Delen en geven: Aan elkaar Aan de wijk God zegent met producten, ruimte en ontmoetingen Meer invloed in de levens van anderen?

Waar ben jij rentmeester over? Je huishouden/gezin Je financiën Je talenten/gaven Je bediening Je tijd Je contacten/relaties Wat heb jij in handen gekregen?