4. Proef het verschil Over de smakelijkheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
CROSSLAB SENSORY SHOPPING
Advertisements

2.6 Medische toepassingen van straling
Spaans 24-Kitchen.
Maillard reactie Voorbeelden van Maillard reacties:
Vol-au-vent met puree.
Voeding en vertering 6A.
S-889B-1 De wereld van geur en smaak Quest International bv 2006.
Givaudan vegetarische kippensoep
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
3. Over smaak valt niet te twisten
Presentatie over katten
Presentatie over honden
Presentatie over : honden
Luca Knegtering 3dd. Luca Knegtering 3dd Proefjes: Door de proefjes die we hebben gedaan in crosslab ben ik meer te weten gekomen over hoe je zintuigen.
Met smaak ouder worden Dr. Stefanie Kremer & Dr. Jos Mojet
De sporter en zijn dokter Van ziek naar beter en Van beter naar “goed in orde”.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
Wortelpuree met vissticks
Door : Lotte Steffi yade
VOC en VW Hoeveel eet een koe?.
Thema 4: Waarneming en Regeling
Les natuur en techniek, maandag en dinsdag groep 5 en 6
Smaak.
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Thema 6 Regeling en waarneming Zintuigen
Hoofdstuk 4 Paragraaf 1. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken paragraaf 1  Maken paragraaf 1.
Zintuig smaak De tong.
RBC Presentatie 15 februari RBC Presentatie 15 februari 2017.
Basis en paraveterinair
LES 7 METEN EN MEETKUNDE IN RECEPTEN
Lieve dieren, stomme dieren.
Voeren en Verzorgen Les 4 Blok 1.
2 Het geheim van uw diervoeder
DEMENTIE.
Kennismaking met programmeren
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
4. Proef het verschil Over de smakelijkheid.
Gezondheid Paard.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 2 Niveau 2.
Xperimenta 12 oktober zintuigen.
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 4 Niveau 2.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 3 Niveau 2.
Hond & Kat Les 7 (Afsluitende les)
Oorzaak van ziekten en het verweer ertegen
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
ONDERVOEDING BIJ OUDEREN.
Thema Zintuigen.
Thema Zintuigen.
Planning Theorie kat Opdrachten kat Nakijken vogel Pauze
Voeding Kenmerken van voeding.
Voeren en verzorgen Periode 3
Wortelpuree met vissticks
Thema Zintuigen.
Voeren en verzorgen Periode 1 – Introductie en H1.
Routineliedjes Eten en drinken Stamp je voeten Dag, dag allemaal
Hoofdstuk 1 Leeftijdgebonden diëten
Hoofdstuk 3 Levenslange diëten
Workshop Smakelijke eters
Voerproductie Blok 3 Week 2.
Exterieurverzorging hond: aandoeningen en afwijkingen
Voedingshoeveelheid berekenen
H5: Voerproductie en verpakking Niveau 3 en 4
Scheikunde, een wetenschap
Inge Cantatore, zelfstandig gevestigd dietist
Transcript van de presentatie:

4. Proef het verschil Over de smakelijkheid

Smakelijkheid = eigenschap v h voer Lekker vinden= reactie Geur (reukvermogen bepaalt 75% van ons vermogen om iets te proeven) Smaak textuur

Oefening

Geur

Factoren van invloed op hoe goed het dier ruikt: Ras Leeftijd Mate van blootstelling Verzadiging Gezondheid: Ademhalingsziekten: hondeziekte en niesziekte neustumoren

Smaak

Classificatie smaakneuronen Zuur ( H > K ) Aminozuur (veel bij H & K) Zout ( mogelijk niet bij H & K ) X – vezeleenheden (bitter) Textuur: Hond grote brokken, Kat knapperige zachtere textuur

De smakelijkheid van diervoer Lees dit deel zelf eens rustig door Vraag: wat was digest of concentraat ook al weer? Vlees ingrediënten, gist fermentatie: soort vleesextract; “bouillon”

Wetenschappelijke meting van smakelijkheid Lees ook dit deel een andere keer eens rustig door De Twee-Bakken Test Duurt voor honden 30-60 minuten Duurt voor katten 11-60 uur!

Ziekte en verlies aan eetlust: oorzaken: Medisch, chirurgisch, medicamenteus Hongercentrum in de hersenen is onderdrukt Smakelijkheid versus voedingswaarde (vb lever) Curatief en preventief voer wordt dieetvoer

Ziek dier stimuleren tot vreten: Nieuw voer geleidelijk introduceren Verwarm blikvoer tot lich. temp Plakjes snijden Neus schoon maken Klein beetje blikvoer op poten of lippen Kleine, frequente maaltijden Voor honden: droogvoer bevochtigen