RECS International Mission and Strategy

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
TYPE HIER DE SUBTITEL OVER 1 REGEL •Plaats voor de subtitel altijd een tab, om de regel op de juiste afstand te laten beginnen. •De eerste regel na de.
Advertisements

Update on EduStandard: public-private platform in Dutch education Henk Nijstad, Kennisnet / november 2013.
Intergenerationele en interculturele communicatie tot stand brengen en beroepsvaardigheden transparant maken Final confere 011 in Sofia 1.
Deze presentatie 1.Introductie: onderzoek en spel 2.Hoe ziet het spel eruit? 3.Brainstorm: vertaling naar het onderwijs.
ONTWIKKELINGEN REGULERING MEDISCHE TECHNOLOGIE LSenR openingsevent 22 mei 2013 Erik Vollebregt
1 Smart System Design Waar gaat dat over? Projectdag 17 april 2008 Prof Ton Mouthaan, decaan EWI.
Overheid heeft Antwoord © © Overheid heeft Antwoord © CVDR – Onno Muchall – Den Haag, 5 juni 2009.
European New Towns & Pilot Cities Platform (ENTP)
VOORTPLANTING VOORTPLANTINGSSTELSEL COÏTUS EN BEVRUCHTING EMBRYOLOGIE
Het nieuwe werken Visie Peter Fingar. Het werk verandert: –Meer informatie gericht: gebruiken, verwerken en actie Transactie-informatie Omgevingsinformatie.
AIRE project: een korte inleiding Erik Lysen Utrecht Centrum voor Energieonderzoek (UCE) AIRE workshop, Utrecht, 4 november 2005.
Deltion College Engels B1 Lezen [no. 001] can-do : 2 products compared.
EUROCITIES-NLAO is supported under the European Community Programme for Employment and Social Solidarity (PROGRESS ). The information contained.
Deltion College Engels
Deltion College Engels C1 Spreken/Presentaties [Edu/004] thema ‘Today I will talk to you about… ‘ can-do : kan duidelijke, gedetailleerde beschrijving.
IR pictures Hoe goed is jouw woning?. How to assess the energetic quality of a dwelling? To know = to measure But: “De spreiding in het gasverbruik van.
Deltion College Engels C1 Spreken [Edu/002] thema: A book that deserves to be read can-do : kan duidelijke, gedetailleerde samenvatting geven van een gelezen.
Montoring internationalisation DOiT – Turkmenistan March 2012 A.J. Nijssen.
Jne 9, Innovation in Healthcare Presentation of the Noord-Brabant innovation policy applied on Healtcare and Medical Care May 9, 2006 – Piteå Joep.
Deltion College Engels B2 Spreken [Edu/001] thema: What’s in the news? can-do : kan verslag doen van een gebeurtenis en daarbij meningen met argumenten.
Deltion College Engels B2 Schrijven [Edu/005] thema: Writing a hand-out can-do: kan een begrijpelijke samenvatting schrijven © Anne Beeker Alle rechten.
New Developments on SEPA Implementation 8th Conference on Payment and Securities Settlement Systems, Ohrid, May 2015 Michiel van Doeveren and Rui.
© CGI Group Inc. CONFIDENTIAL Pilot ‘Jouw Energie Moment’ Perspectief vanuit een IT speler 6 oktober 2015 Jos Siemons.
Spelen Instructions: 1) Verdeel klas in teams. 2) Stel een vraag aan een team. 3) Bij een goed antwoord mag er aan het rad gedraaid worden. 4) Typ het.
Creating local Europeana related networks Europeana taskforce Hans van der Linden 17/4/15.
Minderjarigen, ‘oude’ en ‘nieuwe’ media: een blik op de toekomst Recente ontwikkelingen in de sectoren van het mediarecht, de intellectuele rechten en.
Regelgeving over continuïteit! NBA Standaard 570: over “Verantwoordelijkheden van de accountantStandaard Het is de verantwoordelijkheid van de accountant.
University College Maastricht Christelijk-sociaal Radicaal kiezen voor de burger in gezondheid en ziekte Dr. Maarten J. Verkerk.
EDI, 15 april 2011 Gerard van Pijkeren Vertogas B.V. “Ronde tafel”: Internationale handel groen gas.
OpleidingsCentrum voor Bowlers Clinic Appingedam KISS.
Hoe lang nog fossiele brandstoffen? Henk Grootveld, Hoofd Trends Investing & fondsbeheerder Rolinco Amsterdam, maart
A multimedia platform for live physics demo's. Bartel Van Waeyenberge Department of Solid State Sciences Ghent University.
NINE TRUTHS ABOUT EATING DISORDERS Truth #1: Many people with eating disorders look healthy, yet may be extremely ill. Truth #2: Families are not to blame,
Guides for gutter Text colours R 27 G 66 B 152 R 0 G 0 B 0 R 127 G 127 B 127 Background.
1 functie Presentation TEEB-stad tool The value of green infrastructure in cities Lian Merkx Platform31.
Van BiSL naar BiSL Next Lucille van der Hagen
De Betekeniseconomie.
Jaap van Lakerveld Directeur
Key Process Indicator Sonja de Bruin
Standaarden en spelregels voor de Slimme Stad
Localizing the SDGs – Brussels, 16/5/2017
Enterprise Europe Network - Groen Gas BBQ
QA-CER Polymer Recycling.
The Energy Infrastructure of the 21st century
Microsoft SharePoint Server 2013
The Netherlands in Open Connection
Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling
EnTranCe: Centre of Expertise Energy “If we want things to stay as they are, things will have to change.” Dr. Ir. Jan-jaap Aue Hanze University of Applied.
SDI from a technological perspective: Architecture
Implementation of Flexicurity Measures
#5. MULTI-ACTOR SAMENWERKING | CITY-OF-THINGS
Ontwikkelen en vermarkten van:
De ecologische voetafdruk
KLM’s Corporate Biofuel Program
Sustainable soil remediation
NETWERKWEEK De opdracht voor de NWW is om materiaal te maken rondom een concept van een game, applicatie, artbook of een ander productie dat in *lijn.
NL: We zitten in een Verandering van Tijdperken in plaats van een Tijdperk van Verandering.
Utrecht Attractive and Accessible: Focus on the User
Take home messages Zoals het danbij zijn canon hoort hebben we als OR natuurlijk uitgebreid gedelibreerd over wat Nu wel en niet een canon moest zijn.
Tjellingsessie Master Leiderschap
Leefbaar loon en investeerders
A National Strategy for Public Libraries in the Netherlands
State of play Niek de Wit Directorate for Sustainability
Date: Royal Lemkes Plastics AIPH conference.
UGlobe Utrecht University, 9 March 2018
Towards and Africa Europe Partnership
Implementation Water Framework Directive Dangerous Substances
LIESBETH RUOFF - VAN WELZEN CHAIR IG DIGITAL SKILLS KNVI
Waarde van duurzame energiesystemen
Transcript van de presentatie:

RECS International Mission and Strategy Peter Niermeijer Secretary General RECS International 28 April 2006, Ankara

Outline of the presentation RECS-certificates and Guarantee of Origin The use of the Guarantee of Origin Conclusions

Relation RECS and GoO Import RECS GoO Issue registration redemption Electricity Issue registration redemption Information system

RECS versus GoO Government Issuing Body Market players GoO RECS

Issuing Registration Redemption Voluntary market Voluntary Demand GoO market electricity market IB: Issuing Registration Redemption Demand Supply De markt voor duurzame energie Energie en certificaten zijn losgekoppeld De markt voor duurzame energie is het zelfde als de markt voor certificaten Drie aspecten spelen een belangrijke rol: Het is een vraaggestuurde markt. Maar hoe ziet die vraag er nu precies uit, wat is de driver van de markt, en naar welk product wordt nu precies gevraagd (wie bepaalt dat). Als die vraag niet helder is, of niet groot genoeg is, dan kan je spreken van een knelpunt Een gescheiden certificatenmarkt functioneert alleen goed als het systeem dat de certificaten uitgeeft, registreert en redeemed, eenduidig is en goed functioneert. Als dit niet zo is ontstaat een knelpunt. Als sprake is van een duidelijke markt, met een goed gedefinieerde vraag die tevens stabiel is en natuurlijk in stijgende lijn, en tevens duidelijk is dat het systeem goed functioneert, dan zal tevens sprake moeten zijn van een goed functionerende markt. Dit wil zeggen dat op een bepaalde marktplaats een bepaalde liquiditeit verkregen moet worden, zodat een prijstransparantie aat ontstaan. By Suppliers

Labelling green energy Only Wind energy from NL GoO market electricity market IB: Issuing Registration Redeeming Demand Supply De markt voor duurzame energie Energie en certificaten zijn losgekoppeld De markt voor duurzame energie is het zelfde als de markt voor certificaten Drie aspecten spelen een belangrijke rol: Het is een vraaggestuurde markt. Maar hoe ziet die vraag er nu precies uit, wat is de driver van de markt, en naar welk product wordt nu precies gevraagd (wie bepaalt dat). Als die vraag niet helder is, of niet groot genoeg is, dan kan je spreken van een knelpunt Een gescheiden certificatenmarkt functioneert alleen goed als het systeem dat de certificaten uitgeeft, registreert en redeemed, eenduidig is en goed functioneert. Als dit niet zo is ontstaat een knelpunt. Als sprake is van een duidelijke markt, met een goed gedefinieerde vraag die tevens stabiel is en natuurlijk in stijgende lijn, en tevens duidelijk is dat het systeem goed functioneert, dan zal tevens sprake moeten zijn van een goed functionerende markt. Dit wil zeggen dat op een bepaalde marktplaats een bepaalde liquiditeit verkregen moet worden, zodat een prijstransparantie aat ontstaan. Only wind certificates

Issuing Registration Redeeming Disclosure Disclosure GoO market electricity market IB: Issuing Registration Redeeming Demand Supply De markt voor duurzame energie Energie en certificaten zijn losgekoppeld De markt voor duurzame energie is het zelfde als de markt voor certificaten Drie aspecten spelen een belangrijke rol: Het is een vraaggestuurde markt. Maar hoe ziet die vraag er nu precies uit, wat is de driver van de markt, en naar welk product wordt nu precies gevraagd (wie bepaalt dat). Als die vraag niet helder is, of niet groot genoeg is, dan kan je spreken van een knelpunt Een gescheiden certificatenmarkt functioneert alleen goed als het systeem dat de certificaten uitgeeft, registreert en redeemed, eenduidig is en goed functioneert. Als dit niet zo is ontstaat een knelpunt. Als sprake is van een duidelijke markt, met een goed gedefinieerde vraag die tevens stabiel is en natuurlijk in stijgende lijn, en tevens duidelijk is dat het systeem goed functioneert, dan zal tevens sprake moeten zijn van een goed functionerende markt. Dit wil zeggen dat op een bepaalde marktplaats een bepaalde liquiditeit verkregen moet worden, zodat een prijstransparantie aat ontstaan. To authorities

Issuing Registration Redeeming Accounted by importing country Target counting Border GoO market electricity market IB: Issuing Registration Redeeming Demand Supply De markt voor duurzame energie Energie en certificaten zijn losgekoppeld De markt voor duurzame energie is het zelfde als de markt voor certificaten Drie aspecten spelen een belangrijke rol: Het is een vraaggestuurde markt. Maar hoe ziet die vraag er nu precies uit, wat is de driver van de markt, en naar welk product wordt nu precies gevraagd (wie bepaalt dat). Als die vraag niet helder is, of niet groot genoeg is, dan kan je spreken van een knelpunt Een gescheiden certificatenmarkt functioneert alleen goed als het systeem dat de certificaten uitgeeft, registreert en redeemed, eenduidig is en goed functioneert. Als dit niet zo is ontstaat een knelpunt. Als sprake is van een duidelijke markt, met een goed gedefinieerde vraag die tevens stabiel is en natuurlijk in stijgende lijn, en tevens duidelijk is dat het systeem goed functioneert, dan zal tevens sprake moeten zijn van een goed functionerende markt. Dit wil zeggen dat op een bepaalde marktplaats een bepaalde liquiditeit verkregen moet worden, zodat een prijstransparantie aat ontstaan. Accounted by importing country

Evaluation Report RECS Country reports, with information on: Implementing the guarantee of origin Voluntary markets and the use of GoO Labeling and the use of GoO Disclosure and the use of GoO Target counting and the use of the GoO and Support schemes and the use of the GoO

Dutch Case Implementation GoO: European standard is implemented (EECS) Voluntary market: based on redemption GoO and regulated in E-law (import included: based on EECS) Labeling: fully and only based on redemption of GoO Disclosure: (renewables part) fully based on redemption of GoO Support: premium based on GoO (verification and auditing) Target counting: not regulated and leads to confusion!

Support schemes: NL GoO € ct /KWh Premium (MEP) Green Grey Time

I a I b II b II b GoO Subsidy Electricity GoO € ct /KWh € ct /KWh Green Green Electricity Grey Grey Time II b II b GoO GoO € ct /KWh € ct /KWh Green Green Grey Grey

Concluding The Guarantee of Origin is leading Certificates linked to obligations (ROC, Elcert, Certificati Verdi, etc) are considered as ‘ subsidy’ RECS International is neutral to choice of support RECS International asks for clear regulations on the use of the Guarantee of Origin

Contact RECS RECS International Secretariat T +31 30 280 8330 F +31 30 280 8301 Email info@recs.org Internet www.recs.org