Samen Eco-actief! Velt op school.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
een duurzaam bouwproject REALISATIE DOOR LEERLINGEN
Advertisements

HASSELT FAIRTRADEGEMEENTE Campagne “Ik ben verkocht” September 2007.
Persoonlijke Toekomstplanning
De bril van het bedrijfsleven Innoveren is investeren.
Knelpunten Korte Keten initiatieven in Vlaanderen 22 oktober 2010 Ann Detelder.
VOEDING Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen? 2012.
Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel. Legitimering 1919 School en kindertuinen wil de jeugd nader brengen tot de natuur en daardoor tot het leven zelf.
Milieutrefdag 12 juni 2008 Zonder is gezonder. Inleiding workshop: Zonder is gezonder • Voorstelling Velt • Inleiding Zonder is gezonder • Link met Samenwerkingsovereenkomst.
Het ‘nieuwe’ samenwerken Voor een duurzame stad Door de inzet van NME.
Risdilbeek.be Dilbeek FairTradeGemeente. risdilbeek.be Miljoenen boeren in de wereld leven in armoede. Er is een dubbele verklaring voor deze armoede:
Dorpstuintjes in Heusden?. Wat?  Volkstuin = Samentuin = Dorpstuin  Een ruimte waar burgers op 1 locatie een groentetuin op een ecologische wijze bewerken.
Arrangementen Groen Proeven
Vmbo lifestyle voor jongens en meiden met gezond verstand.
Julienne Een wekelijkse date met een gezonde gewoonte …?!
Wij nemen je mee naar de Basisschool in het centrum van Turnhout.
Stadswandeling ‘Milieu en gezondheid’ De Helix, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
Natuurlijk. Luchtzuiverend Mooi Mooi Rustgevend Rustgevend.
Het energieproject EEN BEELD UIT DE PRAKTIJK. van “Ik heb geen zin om therapie te doen en dieet te gaan volgen.” tot “Wanneer is het nog eens energieproject.
Leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden
Opleiding Onderwijsassistent
Meeting Vlaamse ASP- scholen Overzicht van mogelijke initiatieven rond internationalisering in het onderwijs.
Cultural Creatives: potentieel als consument van duurzame voeding
Convenant Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008 Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008.
Daisy en leeshulpjes Vrieselhof 24 mei 2011 Onze ervaringen.
17 januari Talent … “Overal aanwezig, maar niet altijd zichtbaar.”
Duurzame catering Stad Gent Maaike Breugelmans – Milieudienst.
Kleine tuinen geen tuin geveltuin buurttuinen meerwaarden ecologie leefbaarheid sociaal platteland  stad individu  publieke ruimte Velt Eetbaar Kortrijk.
Kinderrechtencoalitie Vlaanderen Open Fora 2008 Huiswerk als zichtbare indicator van kansarmoede op school.
Met de steun van Welkom. Inhoud 1.Korte voorstelling Ecolife 2.Ecodriving workshops 3.Ecodriving op evenementen 4.Stand van zaken 5.Toekomstperspectief.
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Wat is Tutti Frutti Een fruitproject in lager en secundair onderwijs Wekelijks is er in de school één vaste fruitdag.
Een bewegingsbeleid op school
Beleid rond korte keten in Vlaanderen
FairTradeGemeente. Een campagne van: Max Havelaar Oxfam-Wereldwinkels Vredeseilanden.
Naar een eerlijke voedsel- voorziening duurzame kleinschalige landbouw en fair trade als deel van de oplossing Oxfam-Magasins du monde, Oxfam Solidariteit.
Potverdorie, eet normaal!
Werk maken van een groene economie! Hoe de AOC’s groen ondernemen! Samen werken aan sterk groen onderwijs! 12 november 2014 Sophie van Kasteren, Citaverde.
Studiedag Velt - 17 november 2012
Samen Natuur Beleven. Vertrekkend vanuit Ieder individu Talenten en interesses Innerlijke zorg d.m.v. Kennisoverdracht Senioren Anderstaligen Ontmoeting.
Global e-Society Complex België - Regio Vlaanderen e-Regio Provincie Limburg Stad Hasselt Shopping.
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Kinderarmoedefonds Uitsluiting uitsluiten en ontwikkeling omarmen
Potverdorie, eet normaal!
Tutti Frutti Europese schoolfruitactie Tutti Frutti – Fruit op school is een initiatief van: met steun van:
Eva Verstraete Studiedag “Ouders over het secundair onderwijs” 20/11/2015.
ACTIEPLAN: RONDE TAFEL met DIRECTIE L L L D eTwinning in schoolorganisatie interactie met collega’s, leerlingen, schoolgemeenschap.
Katrien Verbeke Stad Gent. 5 objectieven 1.Een meer zichtbare, kortere voedselketen 2.Duurzamere voedingsproductie en – consumptie 3.Sterkere sociale.
Marion van de Sande De Haagse Hogeschool NOT, 29 januari 2011 Ouderbetrokkenheid: nut of noodzaak?
Rondleiding met tablets - Bibliotheek Gent Ism Mediaraven - Met steun van provincie Oost- Vlaanderen Doelgroep: 1 ste graad secundair B-stroom Doelstelling:
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
Ouderavond mavo 3 24 september Programma Welkom Introductiedagen Maatschappelijke betrokkenheid De decaan over LOB Contact met de mentor.
Lokaal voedsel VVSG, Gent, 30/9/ Lokaal voedsel Trends Hoe en waar? Waarom doen landbouwers mee? Wat kunnen steden en gemeenten doen?
Introductieworkshop Rinelle van den Top. Een opwarmer!
Duurzaam aankopen van voeding en catering
Vereniging Kleine Kernen Limburg Kristel Ashra, projectadviseur
Introductie Specialist: Exchange vzw
Katrien Verbeke Stad Gent.
Gezondheid en leefstijl
EDO-café duurzame voeding
Naar een duurzaam voedselsysteem
Academics For Companies Leuven
Building on People Opleiding Welzijn Toeleiding
Allemaal kamertjes Een liedje wat goed te gebruiken is bij Kleuterplein project Thuis.
Sterzingen.
Oranje Nassau College Zoetermeer
Als je er graag toe doet en wat wil dóen!
PEDAGOGISCHE STUDIEDAG 6 OKTOBER 2017
VIDEOPRESENTATIE 2, CONCEPTONTWIKKELING Naam: Faustina Maia Gomes Rebelo Goncalves Studentnummer: Opleiding: Ad ondernemen Klas: 1F Docent: Evers,
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
Transcript van de presentatie:

Samen Eco-actief! Velt op school

Velt voorgesteld ‘Samen eco-actief’ Onze Velt-ecodurvers Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren → voor eco-doe-het-zelvers → met als slogan: ‘Samen eco-actief’ Duurzame kijk op voeding. 19/09/2018

Velt prikkelt en daagt uit … Door samen met velen, als vereniging: Kennis en kunde te delen, te verspreiden Mensen samen te brengen Aanmoedigen voor eco-actie in huis, tuin en keuken Rond de Velt kernthema’s: Ecologische voeding: Ecologische siertuin Ecologisch moestuinieren: in volle grond of in bakken en potten Bewust consumeren: gezonde cosmetica, babyvoeding,… Duurzame kijk op voeding. 19/09/2018

Velt prikkelt via publicaties … Voor beginners Voor gevorderden/experts – de ‘bijbels’ Duurzame kijk op voeding. 19/09/2018

Velt prikkelt via het ledentijdschrift Seizoenen (6x/jaar) Met onder andere: reportages over diverse ecologische initiatieven technische info over nieuwe teelten, nieuwe tuin- en keukentrends (m² en verticaal tuinieren, kweek en gebruik van kiwibes, stevia, yacon,…) eco-zoekertjes recepten activiteiten in Nederland en Vlaanderen ‘groene’ advertenties consumentennieuwtjes boekrecensies … Duurzame kijk op voeding. 19/09/2018

Velt prikkelt via projecten en campagnes … www.samentuinen.org publiekscampagne ‘ecotuindagen’ gevelgroenacties, guerilla gardening,… overheidsinstanties, organisaties en festivals steunen bij duurzame catering anti-voedselverspilling scholenwerking beleidsbeïnvloeding Duurzame kijk op voeding. 19/09/2018

Lager Onderwijs Voeding in de klas

Lager Onderwijs Voeding in de klas

Lager Onderwijs Voeding in de klas

Voeding op school: de schoolmoestuin! Lager Onderwijs Voeding op school: de schoolmoestuin!

Voeding op school: de schoolmoestuin! Lager Onderwijs Voeding op school: de schoolmoestuin!

Voeding op school: de schoolmoestuin! Lager Onderwijs Voeding op school: de schoolmoestuin!

Voeding op school: de schoolmoestuin! Lager Onderwijs Voeding op school: de schoolmoestuin!

Schoolmoestuin.be

Lager Onderwijs Workshops: Helpende hand? Voor leerlingen: Ecosmossen met Pim Pompoen Voor leerkrachten(teams): Duurzame voeding op school Schoolmoestuin: succesfactoren en valkuilen

Secundair onderwijs

Secundair onderwijs

Secundair onderwijs Workshops Voor de leerlingen: Een helpende hand Ecosmos junior Biobabbel junior

Duurzame voeding in de catering De eerste stappen… Minder vlees Meer seizoensgroenten en fruit Meer gezonde voeding Indien mogelijk: biologische / fair trade producten Bio met Klasse - Tallin 2013 19/09/2018

Case: duurzame voeding in overheidsrestaurants Hoe pakken we dat aan? Begeleiding per restaurant Meten is weten – Ecolife Koks en staf: 2 bijscholingen Kennismaking met nieuwe producten Bio met Klasse - Tallin 2013 19/09/2018

Case: duurzame voeding in overheidsrestaurants Conclusie Goede resultaten: minder vlees, meer seizoensgebonden producten en introductie van bio-producten Contacten met aanbieders van bio-producten zijn noodzakelijk Neem de tijd en zorg voor voldoende ondersteuning Bio met Klasse - Tallin 2013 19/09/2018

Nog vragen? pim.pompoen@velt.be