De Herinnering Verbeeld

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kunst *nienke*.
Advertisements

De Tweede Wereldoorlog herdacht
Rembrandt.
Miniatuur Illustratie in handschriften. Ook wel gebruikt als term voor een klein schilderijtje.
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Kunst uit de gouden eeuw
Rijksmuseum Amsterdam
Rembrandt Rembrandts werk.
Rembrandt Harmenszoon van Rijn (15 juli  oktober 1669) was een Nederlands kunstschilder. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Hollandse.
Het Rijksmuseum Amsterdam
Kröller Müller Bonaventuracollege 5 havo
Kunst.
Les: Rembrandt van Rijn
Thema 7 Les 11a Smaak. overeenkomst = iets wat hetzelfde is als je het vergelijkt.
Rembrandt Rembrandt woonde eerst in Leiden..
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs.
Gemaakt door mandy voorburg.
Hedendaagse literatuur- beoordelen Derde college Maart 2013.
Anne Frank.
Mijn museum Gemaakt door Xander.
Wat is er te zien? Kunst van de vroege middeleeuwen tot begin twintigste eeuw Grote kunstenaars zoals Bosch, Bruegel, Rubens, Rembrandt, Kandinsky etc.
MUSEA.
4 en 5 mei Dodenherdenking Bevrijdingsdag.
Thema kunst groep 1 en 2 basisschool Bernadette Veghel.
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
VOC, Grachtengordel, Rembrandt
De wereld in zwart en wit
Stedelijke cultuur in Nederland
Herinneringskamp Westerbork
Schilderkunst in de Gouden Eeuw
De Tweede Wereldoorlog
Spaanse Meesters 3 Spaanse kunst.
Aanval op Aanval op vliegveld Valkenburg Hongerwinter mobilisatie Operatie Market Garden Proclamatie Koningin Wilhelmina D-day Auschwitz monument.
Mariken DIE WAERACHTIGE ENDE EEN SEER WONDERLIJCKE HISTORIE VAN MARIKEN VAN NIEUMEGHEN DIE MEER DAN SEVEN JAREN METTEN DUVEL WOENDE ENDE VERKEERDE.
Hallo wij gaan een geschiedenis opdracht maken over de Gouden eeuw.
Schilderkunst Uit de Gouden Eeuw Rembrandt Frans Hals Jan Steen
Wat weet jij van hoeden en pruiken? De grote Quizzzz.
Gekke Bekken Portretworkshop in het Rembrandthuis.
Project KUNST EN CULTUUR. CULTUUR IN DE KLEUTERSCHOOL KUNST.
Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden.
Mijn nieuwskring gaat over: Sobibor overlevende Jules Schelvis is overleden.
De schilderijen van Rembrandt van Rijn
Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden.
DE GOUDEN EEUW Grote Reis Thema 2: Kolonialisme.
Joods-Russische afkomst Vanaf zijn 10e jaar in Amerika
Regenten en vorsten 3.4 Stedelijke cultuur in Nederland
Een kennismaking met de geschiedenis in 10 stukjes.
Schilderijen uit de 17de eeuw
Hollandse Meesters 1 Hermitage Amsterdam.
Sleutelwerk: - Gustave Courbet, Een begrafenis in Ornans,
Paragraaf 2 ‘Nationalisme’
Regenten en vorsten 2.4 Stedelijke cultuur in Nederland
Les 7 Spiegeltje, spiegeltje, wat zie ik?
VROEG MODERNE TIJD de bloei in economisch en cultureel opzicht van de nederlandse republiek.
Project Gouden Eeuw – havo/atheneum 1 - Nederlands
De stad van de neoclassicistische kunstenaars
Van tronie tot selfie Workshop van Museum Het Rembrandthuis
Losse onderdelen die samen één geheel vormen
Over onderwerpen uit het thema ‘Vrede en recht’.
Classic Beauties 1 Hermitage Amsterdam.
Wat heb je nodig? Schaar, lijm, computer en een printer.
volgende bladzijde terug
De schatkamer 2 Een reis door de tijd.
Les 8 Spiegeltje, spiegeltje, wat zie ik?
Rembrandts kunstkamer
Meetkunst Les 7 Tegeltjes leggen.
§6.4 De Nederlandse Goude Eeuw
Terug De Tweede Wereldoorlog is niet ongemerkt aan ons land voorbij gegaan. Talloze Nederlanders hebben als soldaat of burger tussen 1940 en 1945 het.
Thema 10 Blok 2: Tweede Wereldoorlog
Transcript van de presentatie:

De Herinnering Verbeeld Erfgoed educatieproject Grootegast groep 7/8

Monument 1 Monument 1 = Monument op de Dam Titel: Monument op de Dam Beschrijving: Het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam is het belangrijkste monument voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het monument staat centraal bij de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking op 4 mei, bijgewoond door de koning. Meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_Monument

Monument 2 Monument 2 = Kunstwerk in kamp Westerbork. Titel: De 102.000 stenen. Beschrijving: Het kunstwerk ligt op voormalig Kamp Westerbork en herinnert aan de mensen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd en het nazi-regime niet overleefden. Meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/De_102.000_stenen Extra materiaal: Filmpje: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/118686/Werkzoekenden-renoveren-kunstwerk-Kamp-Westerbork >> Monument 1 en 2 zijn los van elkaar met de leerlingen te bespreken. De nu volgende voorbeelden zijn geschikt om te laten zien dat niet alleen een gebeurtenis/historische periode, maar ook het meest bekende kunstwerk van een kunstenaar als monument/beeld gebruikt kan worden.

Kunstwerk 1 Kunstwerk 3 = De Nachtwacht Titel: De Nachtwacht (officieel: De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren) Beschrijving: "Het doek toont de schutterscompagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en is het enige schuttersstuk van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, geschilderd tussen 1639 en 1642 toen de kunstenaar ongeveer 35 jaar oud was. Het schilderij meet sinds 1715 363 x 438 cm en hangt sinds 1885 in het Rijksmuseum Amsterdam. Het canvas toont de twee heren uit de titel, omringd door zestien leden van hun militie, alsmede enkele figuranten, terwijl ze zich aan het opstellen zijn. De Nachtwacht is een van de beroemdste schilderijen ter wereld." (bron: wiki) Meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Nachtwacht Extra materiaal: https://www.youtube.com/watch?v=06eKlXjSgQo

Monument 3 Monument 3 = Monument op Rembrandtplein Titel: Rembrandtmonument Beschrijving: Het geverfde, gietijzeren standbeeld toont Rembrandt van Rijn ten voeten uit in 17e-eeuwse kledij met een geplooide mantel en schildersbaret. Beeld is gemaakt door Louis Royer en in 1852 op zijn sokkel geplaatst. Het heeft niet altijd op het Rambrandtplein gestaan. In 2009 is de beeldengroep na een restauratie niet teruggeplaatst, maar in 2012 uiteindelijk weer wel. De beeldengroep van 'De Nachtwacht' is geen rijksmonument. Het beeld van Rembrandt wel. Meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rembrandtmonument

Nu jullie… - Welke vragen zouden jullie stellen om te achterhalen of een kunstwerk/monumenten een historisch verhaal goed vertelt/verbeeldt? - Bezoek monumenten/kunstwerken met een historisch verhaal in jouw eigen gemeente.