De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kunst uit de gouden eeuw

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kunst uit de gouden eeuw"— Transcript van de presentatie:

1 Kunst uit de gouden eeuw
Van Faye en Iza

2 inhoud Rembrant van rijn Schilderijen en schilders Hoe maken ze verf
Zelf portretten Filmpje Opdracht Quiz Einde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 Rembrant van rijn 1606 Rembrandt wordt geboren
1630 Rembrandt’s vader ging dood. 1635 Wordt Rombertus geboren, maar hij ging na twee maanden dood. 1638 Wordt Cornelia geboren en zij overlijd na een maand. 1640 De moeder van Rembrandt overlijdt na de geboorte van een dochtertje, die na drie weken ook sterft. 1641 Rembrandt viert feest want zijn zoon Titus blijft wel leven. 1642 Weer heeft Rembrandt verdriet, zijn vrouw Saskia sterft. Hij neemt een huishoudster in dienst. 1642 De Nachtwacht is af maar Saskia is al dood en hij zit alleen met Titus. 1654 Rembrandt en Hendrickje krijgen een dochtertje, Cornelia. Rembrandt heeft een groot deel van de 80-jarige oorlog meegemaakt en stierf in Hij is 63 jaar geworden.

4 Schilderijen en schilders
Olieverf is een verfsoort, een mengsel van pigment in de vorm van een zeer fijn gekleurd poeder met, als bindmiddel, een plantaardige drogende olie, meestal lijnolie. Olieverf is vanaf de 15e eeuw een belangrijk medium in de schilderkunst. Ze werd voor het eerst gebruikt door de Vlaamse Primitieven. Het gebruik als huisschildersverf of in de industrie is sinds het midden van de 20e eeuw zeer sterk afgenomen. Olieverf is een zeer veelzijdige verfsoort, waarmee zowel dekkend als transparant gewerkt kan worden. De verf kan in dunne gladde lagen worden aangebracht, maar er kunnen ook sterke effecten bereikt worden als de verf met volume wordt verwerkt, zodat de verfstreken zichtbaar blijven. In extreme vorm wordt de impastotechniek gebruikt. Een speciaal gebruik van olieverf is het marmeren Schilders uit de gouden eeuw vermeer      Jan Steen     Hals     Ruysdael     Rembrandt

5 Hoe maken ze verf De leerling maakt verf.
eerst maakt hij een mengsel van olie en eigeel . voor de kleur blauw maalt hij stukjes edelsteen fijn. Hij doe het poeder bij het mengsel van olie en eigeel. Hij doet een beetje water of Olie bij het mengsel en krijgt dan water of olie verf.

6 Zelf portreten Rembrandt maakte ook zelfportretten. Er zijn er ruim tachtig bekend! Soms beeldde hij zichzelf af als iemand anders, als een edelman of een Bijbelse figuur, bijvoorbeeld de apostel Paulus. Sommige zelfportretten vervaardigde hij in opdracht, maar de meeste maakte hij om te oefenen. Met deze zelfportretten leerde Rembrandt stemmingen en emoties weergeven, zoals woede, blijdschap of verdriet. Hij trok allerlei rare gezichten voor de spiegel die hij vervolgens natekende. .

7 filmpje Rembrandt

8 opdracht Een zelfportret tekenen van je zelf

9 quiz wat is de basis van verf
hoe heet de eerste vrouw van rembrand van rijn quiz

10 einde


Download ppt "Kunst uit de gouden eeuw"

Verwante presentaties


Ads door Google