Inleiding Gelijkenissen... Drempelverlagend of Drempelverhogend.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Gelijkenissen.
Je hoofd veilig op Zijn schoot.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Wel eens bij stil gestaan? 40 auteurs, verspreid over 1500 jaar (1400 BC – 100 AD) Meest verkochte, vertaalde en gelezen boek ooit? Meest invloedrijke.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
1 donderdag 2 mei 2013 vanaf Hebreeen 3 14 donderdag 2 mei 2013 vanaf Hebreeen 3 14.
Bestemming En er aan toe komen …. Vorige week: beeld 1 1 Joh.2: 12 Ik schrijf u, kinderkens, want de zonden zijn u vergeven om zijns naams wil. 13 Ik.
HeiLiG.
In goede aarde. Verschillende plaatsen Wat voor aarde ben ik? Goed en eerlijk hart? Wat voor aarde ben ik? Goed en eerlijk hart? Vier soorten zaad, vier.
Oren open! Groeien in je geloof: leren luisteren Groeien in je geloof: leren luisteren Bombardement van woorden / beelden Bombardement van woorden / beelden.
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
Groei = Beter Zicht op Jezus. Hebt u de Geest ontvangen door de wet te onderhouden of door gelovig te luisteren? Hebt u de Geest ontvangen door de wet.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Het snijvlak Van boven bekeken – 6.
"het licht dat elk mens verlicht..."
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
Preek Hebreeën 4:
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.
Welkom in deze kerkdienst
Het levende Woord.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
Het woord van God is: levend krachtig snijdt naar twee kanten dringt diep in je door is onthullend.
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
Hoe moet je als gelovige omgaan met het geschapene?
Spring in het diepe!.
Nieuwsberichten 2015 wat is dit voor een wereld? puinhoop? barensnood.
Gods eigen volk: gekozen uit alle mensen! 1.Gods kostbaarste bezit in de wereld 2.Gods vertegenwoordigers op aarde.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
Kerkdienst in de 17e eeuw. “Verkondig de boodschap… of het nu uitkomt of niet”
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
1. 2 -‘Tekenen van de tijd’ 3 Thema: De wederkomst van Christus is dichterbij dan je denkt!
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Heidelbergse catechismus
1 op 1 met Jezus.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
6. Met Christus lijden Van lijden… naar levensvreugde.
Bijzondere geboorten (4)
1.
Het is tijd, Gods rijk komt aan! Dus: 1. Keer om; 2. Stap in; 3. Ga mee. Verkondigen = uitroepen Aangebroken (letterlijk: vervuld) Ook Johannes: “Het koninkrijk.
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
Welkom in deze kerkdienst
9 – Is er maar één waarheid?
Hagar en Sara – typen/verbonden
Pasen: was ik er maar bij geweest
Ziekenzalving Jezus geneest ook vandaag nog (lichaam, ziel, geest)
Welkom in deze kerkdienst
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
Bediening van het Woord
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Op het zaaiveld van ons hart worden woorden uitgestrooid Het Woord van God is het zaad van nieuw leven.
Als je hier weggaat, weg van de tafel,
Nadenken over de uitverkiezing
‘Maken de muren dan christenen?’
slang als symbool? Pergamum Asclepius ‘in naam van de goden,
Wat verwacht jij van God?
Transcript van de presentatie:

Inleiding Gelijkenissen... Drempelverlagend of Drempelverhogend

Thema De verkondiging van het koninkrijk in gelijkenissen. Gelijkenissen 1) verdiepen het geloof 2) versterken het ongeloof

Gelijkenissen verdiepen het geloof 1 De geheimen van het koninkrijk van God voor de leerlingen voor veel vrouwen Waar zijn de mannen?

Gelijkenissen verdiepen het geloof 2 Jezus Christus is het 'paspoort' van het koninkrijk asiel- of gelukzoekers? de toegestroomde menigte (geluk) de leerlingen en de vrouwen (asiel)

Gelijkenissen verdiepen het geloof 3 Geheimen (mysteries)... moeten geopenbaard worden een diepe/onverwachte inhoud het kost je alles maar je wordt er schatrijk van

Gelijkenissen versterken het ongeloof 1 De toegestroomde gelukzoekers het zaad dat niet in goede grond valt waarom haken zij af? veroorzaakt Jezus dat?

Gelijkenissen versterken het ongeloof 2 Jesaja 6 "Luister goed, maar begrijpen zul je het niet. Kijk goed, maar inzien zul je het niet." "Ze zullen niet naar mij terugkeren en geen herstel vinden."

Gelijkenissen versterken het ongeloof 3 God blijft het volk zoeken met de blijde boodschap van het koninkrijk... De gelijkenissen vragen een extra inspanning Je moet goed luisteren... Wil jij die inspanning leveren?

Gelijkenissen versterken het ongeloof 4 Het ongeloof wil die inspanning niet leveren Het evangelie kost het teveel... "Levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden." (Heb. 4 : 12)

Gelijkenissen versterken het ongeloof 5 "Want wie iets heeft zal nog meer krijgen ( een verdiept geloof); maar wie niets heeft, hem zal zelfs wat hij denkt te hebben worden ontnomen (een versterkt ongeloof)." Wordt het een 'paspoort' van of een 'uitwijzing' uit het koninkrijk van God?