Eenzaamheid NHN Doelgroep Jongeren Volwassenen Ouderen - 48%

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leefgroepen in de kleuterschool
Advertisements

Overzicht Inkomen en armoede bij Belgische ouderen, vergeleken met hun leeftijdsgenoten in buurlanden Niet-monetaire indicatoren van de levensstandaard.
Demografische veranderingen op het platteland
Digibordles seriëren herfst
•2005 versus 2000 •PC panel: database met huishoudens •600 vrouwen, 100 mannen, jaar •De Nederlandse digitale vrouw in kaart brengen •Uitsplitsingen.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Vitamine G1 Effecten van een groene omgeving op gezondheid, welzijn en sociale veiligheid J. Maas.
De Vreedzame School Een school met een hart. De Vreedzame School Een school met een hart.
Jongeren met visuele beperking: persoonlijk netwerk en welbevinden
Vergrijzen en verzilveren Antwerpen, 16 november 2012 Paul Schnabel Sociaal en Cultureel Planbureau Universiteit Utrecht.
Vorige les: wat is een rechtvaardige inkomensverdeling?
Digibordles Pasen seriëren
Bijeenkomst SPURD Purmerend
klik op de grootste paddenstoel
De dolfijn Door Silke en Joke.
Oud en wijs.....
Digibordles Kerstbomen juf Marije i.s.m. juf Sanne
De werking van de waaier van Parent
Doe-Mee-Pas. Waarom? Kinderen doen mee Twee kwetsbare groepen in samenleving kans geven om deel te nemen aan sport en culturele activiteiten.
Spijbelen aan het einde van het basisonderwijs en het begin van het voortgezet onderwijs : de invloed van sociale bindingen en zelfcontrole.
Ouder worden met een verstandelijke beperking, volgens mensen zelf en hun familie (Mieke Cardol en Tineke Meulenkamp) Ine Mestdach 1BaO b2.2.
Boxplot … en andere diagrammen
Doel onderzoek : ALGEMEEN : De kwaliteit van leven in de verschillende zorggroepen. Is er een verband tussen : veranderingen in fysieke, psychische en.
Youth & Use chilling or killing?
Bavaria | Radler Doel Doel van de campagne was om een boost te geven op het product Bavaria Radler en op de herkenbaarheid in het schap. Strategie & uitvoer.
Hoofdstuk 4: Eenzaamheid in perspectief
MANTELZORGQUIZ.
Voorzieningen in Ezinge
Hartjes Kies een leuk spel
Provincie Zuid Holland 25 feb 2015
F LORIADE E XCURSIE onderdeel EMEG-Lijst. O NDERWERPEN Wat zijn de verwachtingen van de doelgroep vooraf? Wat is de ervaring van de doelgroep. Wat is.
Kinderarmoede in Vlaanderen Jo Noppe Studiedienst van de Vlaamse Regering Hoorzitting Senaat, 29 mei 2015.
Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg Astrid Altena Mariëlle Beijersbergen Judith Wolf Cliëntprofielen van bewoners van voorzieningen voor lang verblijf.
SVR-Projecties van de bevolking voor Vlaamse steden en gemeenten Ingrid Schockaert, Edwin Pelfrene en Edith Lodewijckx Sint-Niklaas |
SVR-Projecties van de huishoudens voor Vlaamse steden en gemeenten Edith Lodewijckx, Ingrid Schockaert en Edwin Pelfrene Sint-Niklaas |
Hagenaars en sport Onderzoek sportdeelname december 2015 Versie.
Camille Coussée 1 BaTP B2 DEPRESSIE PREVENTIE.  Betekenis: voorkomen van een ziekte  Doel:  meer kwaliteit van leven  mensen minder/korter ziek 
Leeswijzer bij de bijlagen   In deze bijlagen bij het NVZ-strategiedocument Zorg voor 2020 zijn de belangrijkste grafieken en brondocumenten voor u geselecteerd.
1. globalisering. 1 Weg uit Nederland a Daar zijn de lonen lager. Daar is de productie dus goedkoper. Tot 1989 bestond het IJzeren Gordijn nog. De uitwisseling.
Ontwikkelingen in de Dordtse wijken 15 mei drs Jan Schalk.
Bevolkingsprojecties voor Regio Brugge - Oostende Johan Surkyn en Liza Lauwers 1.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Ambulance-inzetten voor intoxicaties met partydrugs 5 november 2014 Martin Smeekes, arts, MCDm directeur ambulancezorg/GHOR, plv. directeur publieke gezondheid.
MONITORING the Future of our Food project. Herkenbaar? Monitoren is vooral voor donoren Data verzamelen is saai en zonde van de tijd Intuitie werkt beter.
 Welke gedachte komt bij u op als ik zeg ‘de jongeren binnen uw gemeente’?  Welke gedachte komt bij u op als ik zeg: ‘de ouderen in uw gemeente’? 
Eenzaamheid Eric Schoenmakers Fontys Hogeschool voor Mens en Gezondheid; Toegepaste Gerontologie Coalitie Erbij; een blik uit de wetenschap.
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
10 Kernboodschappen Beschrijving van de belangrijkste gezondheidsproblemen Stand van zaken Aanbevelingen voor lokaal (gezondheids)beleid Gemeentelijk rapport.
VAN SCHOOL NAAR WERK(LOOS)? SADANOPDRACHT Isa Fars 1BATP Klas: B3.
Nakijken Opdracht 25.
Mediagedrag van Millennials
Vragenlijst sociale media en beeldscherm gebruik
Wijkscan Bevelanden, Schouwen- Duiveland, Walcheren
Uitwerking oefening 6 In deze presentatie is geen auteursrechtelijk beschermd materiaal opgenomen.
Welkom Zoek- en wachttijden Gemeente Noordenveld Door: Thea Lourens
Winter - pinguïns Meest - minst.
Welkom Zoek- en wachttijden Gemeente Aa en Hunze Door: Esther Borstlap
Hoofdstuk 25 Procenten. Hoofdstuk 25 Procenten.
EFMB April 2018 Hoe Europa bijdraagt aan de sociale inclusie van ouderen in Nederland.
De 18+ Doos Concept presentatie
Ouderen tellen mee in Utrecht
Weert in Beweging, 8 november 2018
Doe de quiz en leer meer over ‘ik ben van mij!’
City Challenge Gemeente Zaanstad
Indruk van de woningmarkt StedelijkGebiedEindhoven
Line Up!.
Eenzaamheid Truus de Witte 28 mei 2019, Heerenveen Welkom
Conclusies onderzoekers
Ongezond Voedsel en Preventie
Hoofdstuk 10 Procenten basis. Hoofdstuk 10 Procenten basis.
Transcript van de presentatie:

Eenzaamheid NHN Doelgroep 2012 2016 Jongeren Volwassenen Ouderen - 48% 38% 39% Ouderen 44% 47% In NHN is 48% van de jongeren, 39% van de volwassenen en 47% van de ouderen matig tot zeer ernstig eenzaam. In 2012 voelde 38 procent van de volwassenen en 44% van de ouderen zich eenzaam. Er is dus een stijging te zien en dan vooral bij de ouderen.

Eenzaamheid NHN naar leeftijd 48% 40% 38% 42% 43% 54% % eenzaamheid onder 75+ers het hoogst, maar aanwezig in alle leeftijdsgroepen Dit plaatje laat per leeftijdcategorie het percentage eenzamen zien. zoals je ziet komt eenzaamheid echt voor onder alle leeftijdsgroepen. JE ziet dat bij vooral de jongeren matig eenzaam het meeste voorkomt. En de groep 35-50 jarigen zijn de groep waar eenzaamheid het minst voorkomt, maar toch ook nog 35%. Vervolgens stijgt het percentage eenzaamheid met de leeftijd. De oudste ouderen zijn het meest eenzaam.

Eenzaamheid per gemeente (%) Dit plaatje laat per leeftijdscategorie het percentage eenzamen zien. Lichtste groen is het laagste percentage eenzaamheid. Donkerste blauw is het hoogste percentage eenzaamheid. Zoals je ziet komt eenzaamheid echt voor onder alle leeftijdsgroepen. JE ziet dat bij vooral de jongeren matig eenzaam het meeste voorkomt. En de groep 35-50 jarigen zijn de groep waar eenzaamheid het minst voorkomt, maar toch ook nog 35%. Vervolgens stijgt het percentage eenzaamheid met de leeftijd. De oudste ouderen zijn het meest eenzaam. Jongeren Volwassenen Ouderen