Wat maakt een PPT goed?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitleg Toverdoos, D. van Hunnik,
Advertisements

Het maken van presentaties voor op de computer.
Tips voor een goede PowerPointpresentatie
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Een Goede Lezing Hans L. Bodlaender.
Succesvol informatief presenteren
POWERP INT Basisregels voor slide-opbouw.
powerpointles 1 Nienke Kooistra College Blaucapel
Presenteren met PowerPoint
PowerPoint creatief met effecten
Mos-oefening voor PowerPoint
Praktisch met PowerPoint
Het maken van een presentatie
Presenteren voor starters
PowerPointslides maken
Effectief powerpointgebruik
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Waar letten we op tijdens de het maken van de presentaties?
Wat moet je wel en wat moet je niet doen?!?
1 van 10 POWERPOINT Nieuw in de Wegwijsserie: Wegwijs in PowerPoint 2007 Presentatie Ambassadeursdagen Seniorweb Door: Louise Prompers.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Hulpmiddelen bij presenteren. Controleer van tevoren altijd of de apparatuur die je wilt gebruiken aanwezig is, of je er gebruik van mag maken en of je.
instructie presentatie
Geen natuurlijke kleur. Het moet groen,bruin, zandkleurig etc. zijn. Maar geen blauw. Logo en plaatjes van het bedrijf.
PRESENTATIES IN A NUTSHELL.
Quiz Start.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Welkom Een middag powerpoint.
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
Powerpoint Hoe moet het NIET?.
[Subtitel presentatie]
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
Presenteren en communiceren
Koningin Beatrixschool Schoolkrant enquête 2014
Een goede powerpoint- presentatie
Workshop PowerPoint.
Dia1 Microsoft PowerPoint is een computerprogramma van Microsoft. Het is een pakket waarmee vooral gemakkelijk presentaties gemaakt kunnen worden die.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Lettertypen installeren  Installeer eerst de World Servants- lettertypen, die kun je hier downloaden.hier  Hoe werkt dat? Zet de lettertypen in de map.
1. 2 Storytelling Geen mooie marketing praatjes: maar de authentieke menselijke stemmooie marketing praatjes.
Trimester 2. Hfdst 1: e-Presentatie, master! e-Presentatie Met de hulp van Powerpoint gaan we leren hoe we een elektronische presentatie kan maken.
HOE MAAK IK EEN POWERPOINTPRESENTATIE? 4 havo. ALGEMEEN Dia’s kort en helder Steekwoorden Lichte achtergrond, donkere letters Correcte spelling Passende.
Opmerking: Deze brochure is ontworpen om te worden afgedrukt. Maak eerst een afdruk op gewoon papier om na te gaan of het document op de juiste positie.
Groep 4 Begrijpend lezen lezen
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Gebruik van deze masterpresentatie
Met elkaar. Voor elkaar. Regels:
deze workshop maakt gebruik van audio-instructies
Powerpoint presentatie
Succesvol informatief presenteren
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
Northwind traders Wie wij zijn Ondertitel brochure of bedrijfsslogan
Lezen H1 t/m H3 In deze PowerPoint: Op onderwerp: Op leesstrategie:
Naam: Rafaël Klas: MH2A Datum: Stagebegeleider:
5 tips om eenvoudiger te werken
Verzin een korte opvallende titel
Een goede poster: Focussed Visueel Gestructureerd
Hoofdstuk 4 Oefeningen Sjablonen en hoofddia’s Thema’s Hoofddia
Taalhulp voor een PowerPoint: lay-out
Uw bedrijfsbrochure Dit is een uitstekende plek voor een missieverklaring U kunt deze nieuwe professionele brochure gebruiken zoals hij nu is of u kunt.
Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!
Om de PowerPoint te starten:
Uitleg Toverdoos 2007 via deze presentatie, D. van Hunnik
De Do’s en Dont’s van een PowerPoint presentatie door: Jan Vanhecke
HET GEBRUIK VAN DEZE SJABLOON
[Voer de titel van de overtuigende toespraak hier in]
Transcript van de presentatie:

Wat maakt een PPT goed?

Tip 1: Teveel informatie op een dia Te veel informatie op een dia is de meest voorkomende fout bij PowerPoint gebruik. Het nut van PowerPoint bestaat erin ideeën duidelijk over te brengen en de woorden beknopt te ondersteunen. Maar dat wordt moeilijk als de presentatie overladen is met zinnen, cijfers en statistieken. Gebruik nooit meer dan zes opsommingtekens en per regel niet meer dan zes woorden (liever nog minder) Deel uitgebreide cijferinformatie als een apart document uit.

Tip 2: Gebruik zo weinig mogelijk kleuren in de tekst Te veel kleuren Aandacht verdwijnt Waarom? Max. 2 kleuren per dia Max. 3 kleuren per presentatie.

Tip 3: Wees consistent Gebruik hetzelfde lettertype, -groottes en kleuren door de hele presentatie heen.

Tip 4: Te veel bullets maakt een presentatie voorspelbaar en saai Wissel daarom ook eens af met steekwoorden verspreid over de dia of in een plaatje. Een woordje hier Een paar woordjes daar Zo doe je dat dus.

Tip 5: Liever veel beelden waar u het verhaal bij vertelt dan veel tekst Mensen zijn visueel ingesteld, beelden kunnen uw verhaal sterk ondersteunen.

Tip 6: Voeg eens een lege powerpointslide toe Wilt u de aandacht van uw publiek even op uzelf vestigen, omdat u iets belangrijks wilt vertellen of omdat u vragen wilt stellen? Voeg dan eens een zwarte slide toe aan uw powerpointpresentatie. Dit is gewoon een slide met een zwarte achtergrond. Zet ook altijd zo'n slide aan het eind van de presentatie om te voorkomen dat u na de laatste klik terug in het programma Powerpoint komt.

Tip 7: Beperk het gebruik van animaties Tekstfragmenten die de pagina komen binnenzweven; letters die stuk voor stuk in een titelbalk vallen enz enz. Powerpoint biedt een beed scala aan animatiemogelijkheden. Ga voorzichtig om met het gebruik van animaties. Niet ter zake doende animaties zijn leuk voor een keer (bijvoorbeeld op de openingsdia), maar dodelijk vermoeiend op den duur.

Tip 7: Beperk het gebruik van animaties Tekstfragmenten die de pagina komen binnenzweven; letters die stuk voor stuk in een titelbalk vallen … Veel animatiemogelijkheden Ga voorzichtig om met het gebruik van animaties. Niet ter zake doende animaties zijn leuk voor een keer (bijvoorbeeld op de openingsdia), Dodelijk vermoeiend op den duur.

Tip 8: Zorg voor voldoende contrast Voor presentaties op een groot scherm is een donkere achtergrond met een lichte letter het meest geschikt. Vermijd een witte achtergrond met zwarte letters; het publiek kan hier niet lang naar kijken. Wanneer letters en achtergrond bijna dezelfde kleur hebben is de presentatie onleesbaar.

Titel Tekst

Tip 9: Gebruik een template in uw eigen bedrijfsuitstraling Maak of laat een template in uw eigen huisstijl maken. Op die manier laat u uw huisstijl terugkomen in de presentatie. Dit leren we later

Tip 10: Houd rekening met technische tegenslag Welke apparatuur/softwareversie aanwezig? Probeer de presentatie op voorhand uit Schermbeveiliging uitschakelen Afdrukken (handouts) op voorhand maken. …

EINDE